белези на ангренажа голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zigzagzug
Автомобил:
Двигател:

белези на ангренажа голф 3

Мнениеот zigzagzug » Пон 28 мар 2011 16:42

Здравеите колеги.Някои може ли да ми каже къде са белезите на двигателя на голф 3 1.8 моно ААМ двигател.Сменяха ми гарнитура обаче харчи яко ходих при друг маистор разпределителния вал беше два зъба назад,оня ми го презацепил днес гледам два зъба напред и колата продължава да харчи много.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: белези на ангренажа голф 3

Мнениеот bobocamaro » Пон 28 мар 2011 19:31

Виж тая тема колега viewtopic.php?f=5&t=98258 :?
Нямам картинка с белезите, извинявам се. :oops:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 28 мар 2011 19:40

Надявам се да ти е от полза колега:
aam_belts.PDF
(120.61 KиБ) Свален 878 пъти

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Пон 28 мар 2011 20:19

Това е от Auto DATA:
belezi.jpg

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 28 мар 2011 20:39

Е аз да не съм го рисувал :D и мойто е от там :lol: (мога да се пробвам)

Последна промяна от Pavcho2 на Пон 28 мар 2011 20:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Пон 28 мар 2011 20:43

Колега можеш и без да свалиаш долу голямата шайба, на нея и на капака има белек, горе вала също има се едно ударено и там като го прикараш на белег, има една чертичка, една 0 . Ще видиш супер лесно е на голфовете :)

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Пон 28 мар 2011 23:03

Pavcho2 написа:Е аз да не съм го рисувал :D и мойто е от там :lol: (мога да се пробвам)

Sorry колега, случи се така, че си пуснахме мненията по едно също време, и когато пусках моето, още не бях видял твоето :)

Потребителски аватар
zigzagzug
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zigzagzug » Вто 29 мар 2011 17:57

Колеги значи аз белезите от аутодатата ги имам,въпроса е че от както ми смениха гарнитурата всеки маистор все повече я разваля та реших да се оправям сам.Значи белага горе на разпределителния вал е 0'Т.По каталог стрелката на пластмасата трябва да сочи точно на чертичката,до тук добре.На коляновия вал обаче не мога да видя белега щото не мога да сваля една шаиба за това го гледам на маховика-там също го слагам на белег и зацепвам делкото "уж"да сочи първи цилиндър паля карам колата харчи и не иска да варви.Тва е общо взето

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Вто 29 мар 2011 18:15

Колега, като зацепиш ремака как трябва, оптяжната ролка направи си едно клуче, за да не разместиш ако оптягаш с щанга, след това запали колата, и като даваш газ ще видиш как ще се форсира, охлаби делкото докато колата работи и го мести, като седиш пред колата на на дясно трябва да го въртиш и ще се оправи, преди идва един колега със същия проблем в сервиза, оплакваше се че от както му сменили не вървяла колата, зацепихме го как трябва завъртяхме делкото и се оправи. Делкото го върти докато работи колата задържаш го и даваш резко газ и ще видиш как се форсира най добре и го остави така. :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 29 мар 2011 18:27

При мен,на 1,8 моно,има и една стрелка на долния пластмасов капак на ангренажа-та тя стои срещу засечка на пистовата шайба(тая за генератора).Това се потвърждава и от белега на маховика-там са два броя,гледаш втория при въртене "напред" на мотора(в някои случаи казват да е "0",ама при мен си е резка).Първият белег на маховика е за центровка на запалване,да не би него да сте взели за ГМТ?
А,и ако пипаш делкото-за "изпреварване",посока ОЧС.Но не очаквай идеален резултат от такава центровка.Ако си в "закъснение",има някои симптоми:"гърлен"..как да кажа,звук откъм в.филтър при форсиране,при рязко отпускане на газта -припуква в гърнето(недоизгоряла смес),при мен имаше и симптом-след форсиране и отпускане рязко,оборотите спадаха до около 500 и след това се покачваха на около 900.Към 1-1,5мм.местене на делкото(ОЧС) и се оправи.Но аз си знаех откъде е проблема-един зъб назад на междинния вал,просто така се получи.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Вто 29 мар 2011 18:39

emo-gar написа:При мен,на 1,8 моно,има и една стрелка на долния пластмасов капак на ангренажа-та тя стои срещу засечка на пистовата шайба(тая за генератора).Това се потвърждава и от белега на маховика-там са два броя,гледаш втория при въртене "напред" на мотора(в някои случаи казват да е "0",ама при мен си е резка).Първият белег на маховика е за центровка на запалване,да не би него да сте взели за ГМТ?
А,и ако пипаш делкото-за "изпреварване",посока ОЧС.Но не очаквай идеален резултат от такава центровка.Ако си в "закъснение",има някои симптоми:"гърлен"..как да кажа,звук откъм в.филтър при форсиране,при рязко отпускане на газта -припуква в гърнето(недоизгоряла смес),при мен имаше и симптом-след форсиране и отпускане рязко,оборотите спадаха до около 500 и след това се покачваха на около 900.Към 1-1,5мм.местене на делкото(ОЧС) и се оправи.Но аз си знаех откъде е проблема-един зъб назад на междинния вал,просто така се получи.

Колегата много точно ти обясни белега, загледаи се и ще го видиш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”