Смяна спирачна течност
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Абе най-лесния начин за смяна е описания по-горе - отваряш някое колело, течността почва сама да си изтича, седиш и гледаш казанчето. Като почти се изпразни доливаш нова течност и така докато от колелото почне да тече бистра. Затваряш и отваряш друго докато и от него потече бистра и така всички, като следиш да не се опразни казанчето. Не забравяш и да източиш от долния цилиндър на съединителя (ако е хидравличен), като в този случай казанчето трябва да е пълно догоре, защото съединителя взема течност доста отвисоко.
Така цялата работа става без всякакви приспособления, без обезвъздушаване, помощник и т.н. и разхода на течност е минимален (иначе ако я източиш и после сипеш нова отива много повече покрай обезвъздушаването).
Вече ако е влязъл въздух си трябва помпане и най-добре е 2 човека, но може и сам като подпираш педала с подходяща дъска спрямо седалката.
Иначе сменяйте редовно течността, че ще стане като с моята кола дето явно не е сменявана преди да я купя и всички хидравлични цилиндри бяха ръждясали отвътре, та зарад това смених едно след друго горните помпи на съединителя и спирачката и задните цилиндърчета (засега другите още не са сдали)...
Така цялата работа става без всякакви приспособления, без обезвъздушаване, помощник и т.н. и разхода на течност е минимален (иначе ако я източиш и после сипеш нова отива много повече покрай обезвъздушаването).
Вече ако е влязъл въздух си трябва помпане и най-добре е 2 човека, но може и сам като подпираш педала с подходяща дъска спрямо седалката.
Иначе сменяйте редовно течността, че ще стане като с моята кола дето явно не е сменявана преди да я купя и всички хидравлични цилиндри бяха ръждясали отвътре, та зарад това смених едно след друго горните помпи на съединителя и спирачката и задните цилиндърчета (засега другите още не са сдали)...
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Задължителна е смяната, защото течността е хигроскопична, т.е. бавно поема влага от околната среда. Разбира се може да се смени на 3 или дори 4 години вместо на 2, но ако не се сменя изобщо става каквото стана при мен - ръждясали цилиндри отвътре на хидравликата, като следствие - бързо изтриване на гумичките и неизправности (течове или пропадане на педалите). Доста скъпичко излиза. Отделно водата няма температурната устойчивост на спирачната течност, т.е. постепенно се влошават спирачните възможности (при дълго и екстремно спиране най-вече).
Е и аз днес си смених спирачната течност при Васко с помоща на съответната джага! Направи го професионално, заедно с подробна диагностика на ходовата част, препоръки и съвети. Чисто по човешки без характерните за тази страна "майсторски" надувки. И каквото не знаеше каза не знам! Рядкост е да знаете и за лекар дори! Доволен съм!
А течноста ТРЯБВА да се сменя на 2 години или 90,000 така пише в книжката на колата ми.
А течноста ТРЯБВА да се сменя на 2 години или 90,000 така пише в книжката на колата ми.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Васко,за голф-2 е дот4.Сигурен съм!Написано е на пластмасовото резервоарче.vaskoto1 написа:ще ти сложат кастрол дот 4 или 5 беше май.
там не се помпа като изоглавен а си имат една джага дето изсмуква течноста от казаня и после нагнита новата а те от канала само с едно ключе врът-врът и готово-колело по колело до чисто!
66то е на отсечката между стадион славия и горнобански път-с паветата.като караш към горнобански ти се пада отдясно сервиза-ама се оглеждай внимателно щото е малък и закътан не се вижда от пътя съвсем.
има едни знамена на кастрол се веят и те се виждат от пътя.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не!Остава в помпата,апаратите и адашите.На практика пак си е "г..ната на мърсола".(Извинявам се за израза,но просто такъв е лафа.Не съм го измислил аз!)blacki написа:Ем то аз имам едно шише ДОТ 5 тука и на него пише че е съвместимо с ДОТ 4.А за смяната ако изсипя казана само става ли без продухване на апаратите?

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
аз мойта спир. течност я смених в ХЕЕД :
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6176
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6176
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”