Здравейте, колеги!
Колата ми е Голф 3 1.9 ТДИ AHU. От известно време ми тече антифриз. Прочетох във форума кои могат да бъдат най-честите причини и една от тях беше този така известен тройник. Оказа се, че и при мен проблемът е този.
Въпросът ми е: има ли нещо по-специфично при смяната му? Как да процедирам? От къде и каква марка да си взема? Намирам се в София.

Теч на антифриз. Смяна на тройник.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч на антифриз. Смяна на тройник.
Преди няма и 3 месеца смених същия Търалеж (Тройник) Излезе ми 20 лева с монтажа! Сега пак ще го сменям шот посредата изпуска, явно каквато и уплътнителна гумичка да му сложа няма да спре! Та много внимавай какъв ще вземеш, но всичко е китайско така че късмет! Нищо няма сложно, просто си е съкътлъшка работа със отвиването на болтовете и после слагането на новия само гледа да не го пренатегнеш, че шЪ му видиш сметката!
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Вземи си тройника от Порше или Юнитрейд.
IvanMan написа:Вземи си тройника от Порше или Юнитрейд.

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Благодаря за информацията.
А антифриза от къде се източва? Предполагам трябва да го източа, да сменя тройника, да налея нов и така? Може ли да смеся стар с нов антифриз?
А антифриза от къде се източва? Предполагам трябва да го източа, да сменя тройника, да налея нов и така? Може ли да смеся стар с нов антифриз?
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Тройникът е сменен. Взех го от Порше за 28лв. За ся не тече. Благодаря за отговорите.
Темата е за ключ.
Темата е за ключ.
Върни се в “Дизелови агрегати”