Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Re: Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Мнениеот Scarchu » Пон 28 мар 2011 15:07

hooligans написа:Който ги е направил боклуците да си ги чисти.
Няма да чистя боклуците на селяндурите.

:да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 28 мар 2011 15:29

Тези от вас, които са на мнението, че щом плащаме данъци, трябва да ги изчакаме те да изчистят, да ги попитам, щом плащат наем на хазяите си (тези, които са под наем), дали чакат хазяите да дойдат да изчистят?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 28 мар 2011 15:30

bobidi написа:
calm написа:Миналата година, бабката от долния етаж си направи пролетното почистване през терасата. Стари вестници, щайги, тенекии, парцали... scare Щях да я удуша, ама й се размина. За тази година още не съм решил дали бих бил толкова благосклонен.

А ти какво направи по въпросът. Подай оплакване в общината срещу въпросната персона. За чистенето донякъде съм съгласен, че никой не е длъжен да чисти боклуците на другият, ама като видим някой да хвърля защо си траем? :roll:

Аз виках полиция за една която чупеше стъкла и буркани под прозореца си, за да не паркират коли.
И всичко беше "Госпожо недейте така" , а тя "ама не съм аз"
и се приключи случаят с "нищо не може да направим господине"

Иво :screwy :screwy :screwy

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 28 мар 2011 15:34

Куките немогат, инспекторите от общината могат, ама дали може човек да ги накара да дойдат е друг филм. Не че и тяхната санкция е голяма, но ако редовно и взимат по 20 кинта, въпросната бабка ще спре да хвърля.

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пон 28 мар 2011 15:55

Пичове не сте разбрали правилно става въпрос за 2012 година!!!

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 28 мар 2011 16:12

bobidi написа:
calm написа:Миналата година, бабката от долния етаж си направи пролетното почистване през терасата. Стари вестници, щайги, тенекии, парцали... scare Щях да я удуша, ама й се размина. За тази година още не съм решил дали бих бил толкова благосклонен.

А ти какво направи по въпросът. Подай оплакване в общината срещу въпросната персона. За чистенето донякъде съм съгласен, че никой не е длъжен да чисти боклуците на другият, ама като видим някой да хвърля защо си траем? :roll:

Достатъчно, в рамките на закона. Викнах куки, дойдоха. Стояхме пред вратата на мизерничката около 30мин. и се разправяхме, но тя не отвори. Куките казаха, че нищо не могат да направят докато вратата е заключена и тя не отваря. Предложих им да я разбия аз и да извадя оная от вътре, но те казаха, че така най- много да ме арестуват. Тръгнаха по живо по здрава, аз набих клечки в патрона, с капчица го залепих и въобще не го мислих. Кротна се, но тая година ако се повтори на право ще има жертви. Домоуправител нямаме, казвах на тоя- оня от входа, реакцията беше... нямаше такава.
И да подадеш жалба в инспектората нищо няма да стане. Няма да пратят хора за да кибичат под терасите и да гледат кой кво хвърля. Не че съм пробвал :dummy:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 29 мар 2011 1:46

hooligans написа:Който ги е направил боклуците да си ги чисти.
Няма да чистя боклуците на селяндурите.

Абсолютно съм съгласен с теб! :да:
Ако ще и да се заринем с боклуци няма да пипна да чиста!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 29 мар 2011 7:40

Две събития от живота си ще споделя с вас - сами си правете изводи
13 години в панелка в Младост - 2
Над мен алкохолета си мятаха бутилките в тревата зад блока + фасове по стълбището .... това са изроди неразбиращи от дума
Откачена съседка ,която си изхвърля старите ястия от хладилника през балкона - тя пък въобще не подлежи на комуникация - трайно увредена нервна система - чат пат откачаше
За тия години само аз и още един съсед чистихме около входа - при положение , че нищо не сме изхвърляли през балкона :да:
Убедил съм се , че прасетата обичат да акат на чистичко
Другото събитие е с едни амуджи - строители от Добричко - докато строяха съседната кооперация редовно правеха площадката на децата от занималнята до нас - невъобразима свинщина от хартии , цигарени кутии и найлони от салами - при положение , че има контейнер на улицата на 7 метра от тях
С други думи - похвални инициативи , но не за мен
Категорично отказвам да чистя след нискоинтелигентни човекоподобни с речников запас от 100 думи!!!
Мога да се боря със замърсяването единствено с отстраняване на причинителите :laser :laser :laser

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 29 мар 2011 8:10

Аз пък мисля да почистя, където имам боклуци покрай блока :) за половин час работа, няма да ми коства кой знае какво ....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 29 мар 2011 8:18

Както винаги, всички са прави.
Според мен трябва да се участва с личен труд в подобни мероприятия по почистване. Но организираните PR кампании са малко досадни вече. Всеки трябва сам да осъзнае нуждата от това, без да му се насажда. Хората отдавна са казали - Насила хубост не става! Кратък пример с кооперацията, в която живея в момента - направихме си ограда на междублоковото пространство с другия блок, така че да е затворено за достъп от всякакви хора. Чисти се сравнително редовно. Отпред пред входа на блока също направихме градинки, редовно се коси тревата, има оградка за да не влизат всякакви песове и заблеяни граждани. Зимата се чисти сняг, макар и само от част от живущите. Въпрос на желание и малко организация. Така че няма да имаме нужда от специални покани от синия екран.
Но определено човек трябва да намери начин за премахване на причинителите на замърсяванията - не задължително по посочения от Веско по-горе начин mhihi Макар и трудно, нещата трябва да стават по законен начин. А за хвърлящите боклуци от блока - досатъчно е чистниците да имат мнозинство. После глобите много лесно се налагат. Събирането им не е толкова лесно, но не е невъзможно. Редът и чистотата се възпитават, те не са природно дадени. Ако някой не е възпитан от родителите си, то ще трябва да се възпита по трудния начин - финансовия.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Вто 29 мар 2011 8:47

И стигнахме до момента - как да принудим мърлячите да не цапат. Вчера гледам как един бакшиш най-нагло си изтърси пепелника на пътя и отпраши с мръсна газ. Това в центъра на столицата!!! Чудя се ако на ония от "паркинги и гаражи" що не им разширят дейността и освен машинките да им дадат и по един фотоапарат да заснемат такива боклучари. Глобата да е в размер на примерно 100 лева. Да видим дали няма да проработи. Много ще ревнат "ама доходите са ниски и тн....." ама с 5 лева не става. Мен ме глобиха (хем от моя тъпотия-обърках пътя) 100 лева за без винетка и като си платих чинно от тогава внимавам дали напускам града...абе човек като изпати си променя поведението.
Аз лично няма да чистя на такива тъпанари кочината. Плюс че си плащам данъци редовно. Това е все едно да се хвана да запълвам дупки по пътя защото строителните фирми не са като хората и въпреки, че си плащам данъци на колата и винетки да им оправям свинщината. Тук за мен най-виновна е общината!!! Тя трябва да се грижи за чистотата. :beat_butt2

Потребителски аватар
andreygg
Автомобил: Polo 6n2
Двигател: AUA 2000

Мнениеот andreygg » Вто 29 мар 2011 9:58

Защо ли се сещам за прословутите "Ленински съботници".

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 29 мар 2011 10:16

andreygg написа:Защо ли се сещам за прословутите "Ленински съботници".

Защото са споменати още в началото на темата....

groznika написа: На тия ленински съботници не им ли изтече давността?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 29 мар 2011 10:21

Специално за такситата си има телефони за оплаквания на фирмите им, записваш му номера (не регистрационния, а другия там те нали си имат някакви) и звъниш...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 29 мар 2011 10:36

Добрин е написал много хубаво мнение. :bowdown

Аз бих се включил. Не се чувствам длъжен да оправдавам това си решение, но имам желание...

1. Няма да ми паднат ръцете ако събера 2 чувала мръсотия и отпадъци за 2-3 часа.
2. Приятно ще ми е да е по-чисто покрай блока, в който живея.
3. Вярвам, че трябва да се дава личен пример, въпреки че някои слабоумни копелета заслужават газова камера, щото нищо не им влиза в кратуните... :banghead:
4. Едно от най-комерсиалните неща в момента е да се реве постоянно, че всичко е комерс. А още по-модерно е човек да е наопаки на всичко и всеки.

Има хубави доводи и за противното, но тези за мен лично тежат повече.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”