Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот santo_trafficante » Пон 21 мар 2011 20:07

parno написа:аз като автор помолих да я заключат още преди 10 стр.

:arrow:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 мар 2011 8:36

По молба на автора отключвам.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 29 мар 2011 8:39

и Благодаря за което :wink:
Я да ви видим сега...
"Какво стана с цените " е въпроса в основата на темата - не се изхвърляйте много за да не я заключат!
За мен лично втория протест бе НЕ ЕФЕКТИВЕН , да не кажа и безсмислен...
Не съм усетил да се протестира а чувам от протестиращи че е било като голяма сватба в почивен ден.
Цените на горивата са замразени - следя ги всеки ден и не мърдат.
Обиколки на градовете включващи задръствания --> висок разход на гориво --> повече пари за нафта :D може би от лук-ойл очакват точно това а mhihi

Жива верига? Та от репортажите по ТВ имам впечатлението ,че протестиращите като видят полицията и бягат като хлебарки от кубинка 45 номер?
Според мен това НЕ е начина за простестиране!

Вие какво мислите по въпроса?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 29 мар 2011 8:47

Аз мисля че ни оставят да бибиткаме по улиците като на панайр, само понеже е угодно. Стават къде къде по-важни неща в момента, но нито новините, нито новинарските сайтове бият тупана за тях. Снощи гледах новините по три различни канала, и за политика нищо не се чуваше. А се говори за дребни кокошкарства. Не е угодно масите да роптаят срещу новата бъдеща АЕЦ точно тогава, когато ще се подписва договора за нея.
За това ни оставят да си играем на протести. И то как. Обикалях града 2 часа като идиот с надеждата че правя трафик и преча на движението :screwy Това под погледа на лошо гледащи полицайчета, ще кажеш че те нямат коли. И като свърши "протеста" отидох да заредя, че не остана с кво да се прибера до нас. И кво - накривих на ЛукОйл каскета.
Цялата работа с замразяването на цените на горивото е бошлаф. Временна мярка да се укроти масата.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 мар 2011 8:55

Като бях в Африка за 1$ сипваха 4л бензин и тва щото била криза при тях mhihi Преди сипвали по 7л mhihi Обаче това в Африка mhihi Имотите също са много ефтини :roll: мой приятел си купи 2 апартамента по 12000$ парчето mhihi Е сега са по 20000$ ама пак е евтино mhihi Обаче на който му се живее в Европата си плаща бензина на 2.40/за 1л. и апартаментите са по 70/100хил. евраки mhihi Гледах по тв отзвук от протеста гледах и лични клипчета качени в нета mhihi Е нЕма такъв цирк mhihi Един с едно умрЕло бмв върти донати пред камерата на БТВ а в същия момент стачкува mhihi Друг надул музика и дава газ като изоглавен че му фръкне мотора от коша.... mhihi Абе мила родна картинка mhihi

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 29 мар 2011 9:03

панаир... :lol:

аз си протестирам активно от повече от 2 седмици

през седмицата с колело ;)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 29 мар 2011 9:20

В отговор на темата - нищо не стана. На народа му дай хляб и зрелище.

Абе, протестите не трябва ли да са пред рафинерията? :roll:

С това панаирно блокиране на улици и неясно обръщение на протестиращите към "Бойко, властта, управляващите" цялата работа ми прилича малко на молебен за дъжд... :roll:

П.П.: И аз си протестирам активно - шофирам много по-малко.

П.П.2: Ще взема да закарам една сергия за кебапчета на следващия протест... mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 9:29

Не мога да разбера кое ви е толкова смешно, народа изнемогва и се чуди какво да прави, а вие се смеете, да може би щеше да е смешно ако не беше тъжно.Как предлагате тогава да се променят нещата, започваме с мирни протести, не можем а и не искаме с най-лошото обаче ако не ни чуят предполагам че следващите ни стъпки ще са доста по-сериозни!Това си е рекет и то законен, това е малоумщина и всички сме свидетели на това! На мен този протест ми излезе сигурно около 100 лв 50 лв фиш за без колан и 50 лв за гориво , но не съжалявам, както съм ходил да ги избирам чрез гласуване, така имам право да изкажа недоволство.Защото ние народа сме им шефовете на онези там! Ние ги избираме, ние им пълним хазната, това означава ,че народа определя правилата, поне и да няма ефект в момента поне има някакво по-будно мислене. "Не сме народ, а мърша" - е поне аз не съм от мършата,която стои и мълчи , а показвам активно гражданско мислене!

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Вто 29 мар 2011 9:49

golf_td написа:...малоумщина...

Съгласен съм с всичко казано, освен с "малоумщина" - не е малоумщина, чиста преднамереност е! Доене и стригна не стадото!
Чувал съм един мит, датиращ от БайТошово време: "Прави се всичко възможно София да е задоволена финансово, за да не се надига!"
Плюете и се присмивате на протеста... много мило! Просто не знаем за какво да се хванем: горива ли?, Хранителни продукти ли?, Качество на обслужването ли?, Жизнен стандарт?
Някой казват лошо качество - лоши заплати... чакай чакай... кокошката или яйцето е първо?!?! Аз казвам лоши заплати, лошо качество! Аз съм на 25г. От къде на къде ще ми кажете, че не работя качествено? Ми както са ме научили в училище, така работя!

Аз съм бил малко дете по време на прехода ВИ, господа на средна възраст! Къде сте били Вие тогава? По-добре замълчете! Никой протест няма да мине без мен.
пп. Какво стана с цените на горивата: На кой му пука - те са най-малкия ни проблем!

Потребителски аватар
andreygg
Автомобил: Polo 6n2
Двигател: AUA 2000

Мнениеот andreygg » Вто 29 мар 2011 9:51

Ето 2 идеи:
1. Всички протестиращи блокират бившата "Нефтохим" - Бургас, като не пускат нито един камион /цистерна/ да влезе или излезе около един месец. Блокадата да се осъществява на ротационен принцип, като например днес блокират колегите от Пловдив, утре от Русе и така нататък.
2. Всички българи слизат от автомобилите и започват в малките градове да се придвижват пеша или с велосипед, а в големите с градски транспорт или велосипед в продължение на един месец.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 29 мар 2011 9:54

andreygg написа:2. Всички българи слизат от автомобилите и започват в малките градове да се придвижват пеша или с велосипед, а в големите с градски транспорт или велосипед в продължение на един месец.

:да:
Това е начина на адекватен протест!
А не да сипе 100 лв бензин и да обикаля цял ден като глуа кучка

JoJoooo
Автомобил: Volkswagen Passat
Двигател: AJM

Мнениеот JoJoooo » Вто 29 мар 2011 10:05

andreygg написа:Ето 2 идеи:
1. Всички протестиращи блокират бившата "Нефтохим" - Бургас, като не пускат нито един камион /цистерна/ да влезе или излезе около един месец. Блокадата да се осъществява на ротационен принцип, като например днес блокират колегите от Пловдив, утре от Русе и така нататък.
2. Всички българи слизат от автомобилите и започват в малките градове да се придвижват пеша или с велосипед, а в големите с градски транспорт или велосипед в продължение на един месец.

Според мен и 2-та начина стават но повече ми харесва 1-вия защото така ще спрат и Лукойла и тогава ще се стигне до намаляне на горивата със сигурност :)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 29 мар 2011 10:10

Тук е лесно да се пише, но на улицата е малко по друго положението.
Ако се направи опит да се блокират входовете/изходите на рафинерията ще има милиционери, ще има бой с палки, ще има камери, ще се говори за майките на хората, някой ще преспят в районното... С две думи ще има всичко друго но не и мирен протест. Никой няма да остави туку така да се да се блокира рафинерията, щото ще се изгубят много пари, а хората който прибират парите ще са много ядосани, ще натискат управляващите и т.н.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 29 мар 2011 10:11

andreygg написа:2. Всички българи слизат от автомобилите и започват в малките градове да се придвижват пеша или с велосипед, а в големите с градски транспорт или велосипед в продължение на един месец.

Нима си вярваш, че ще стане това нещо? Голяма част от хората са срастнали с автомобилите си и до магазинчето в съседния блок ходят с колата (визирам себе си и вярвам, че не съм единствен) а ти искаш цял месец пеш или с градски транспорт. Наистина е много добро предложението, но за съжаление неприложимо (поне при мен). Защото: всеки ден ми излизат различни обиколки къде ли не из града и всичко трябва да го свърша до еди си колко часа. Ако съм пеш или с градския - няма начин. Кола ми трябва!

Последна промяна от Barboukov на Вто 29 мар 2011 10:12, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 29 мар 2011 10:12

И като намалеят горивата кво става - цените скачат...Търсене - предлагане...Перфектен резултат за стачкуващите

Върни се в “ОФФ-Топик - други”