Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот nokiangage » Вто 29 мар 2011 13:10

golf_td написа:макспейн - много точно казано и на място - още една истина за положението в страната :да: , бих допълнил че всичко е връзки , никой не ти гледа образование, до обявите за ключови позиции - те слагат техни хора, хубавите обви не стигат до интернет и до обикновения човек или ще има малоумни изисквания като 3 години стаж :screwy , е аз ако сега излизам от университета къде да го придобия този стаж по специалността? А изискванията които имат и заплатите които предлагат също несъответстват - кога ще избия парите които съм дал за обучение - никога!

За стажа хем си прав - хем не си...Има хора, които си работят докато учат през бакалавърската степен и по този начин си трупат стажа, но повечето(не визирам теб) им е по-лесно цяла нощ в панера да подскачат с парите на мама и тати...Аз съм от първия случай и от 4 години(бакалавър) съм работил 3 :Mr Green Fun , не е лесно и готино, но поне повишава шансовете...Всичко си е личен избор, а не после да се плюе само държавата... :да:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 13:13

При положение , че съм редовно обучение нямаше как да работя, а и дори да работих пак нямаше да е по специалността , а нещо друго, което работиха някои от колегите ми - стаж като портиер някъде само нощни смени, я в макдоналдс на 4 часа - е те такъв стаж си имам и аз :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 мар 2011 13:15

Темата тръгна в друга посока :!: Ако продължи така ще и бия катанеца mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 29 мар 2011 13:18

golf_td написа:При положение , че съм редовно обучение нямаше как да работя, а и дори да работих пак нямаше да е по специалността , а нещо друго, което работиха някои от колегите ми - стаж като портиер някъде само нощни смени, я в макдоналдс на 4 часа - е те такъв стаж си имам и аз :)

имаме си тема за работа!Драскай там!

santo_trafficante написа:Темата тръгна в друга посока :!: Ако продължи така ще и бия катанеца mhihi

май е време вече :idea:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 29 мар 2011 13:19

santo_trafficante написа:Темата тръгна в друга посока :!: Ако продължи така ще и бия катанеца mhihi

нормален разговор в такава тема явно не става :?

Ако искаш посичай я - аз поне последните 5 страници ги прочетох на сила :?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 13:23

Аз писах за горивата , ама някои хора понеже попитаха и им отговорих, както и да е - цените на горивата са ужасно високи и изкуствено надути! Не са по джоба на средностатистическия българин, няма две мнения по този въпрос - всичко друго е мижа да те лъжа, иначе естесвено няма как да не се направи връзката със заплатите - ако те бяха европейски никой нямаше да протестира- но това е нещото,което ще повиши всички цени, народа няма да издържи и ще стане страшно - виждате кво става - всеки ден протести за различни неща, накрая може и да се случи нещо много масово и крайно - за да не се случи трябва да се действа и то светкавично , а май нищо не се прави - министрите нали за това са там!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 29 мар 2011 13:30

То тези министри нищо ако не правят ще е по добре от колкото да вземат МЕРКИ mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 13:43

Да се вземат мерки - за народа , а не срещу него , защото ние сме мнозинството! А и нали се сещате какво стана преди години!!! 89-та, 97-ма...

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Вто 29 мар 2011 14:30

С много търпение изчетох цялата тема.
Истината е там, че цената на горивата в България не е висока. Даже е на дъното в класацията на ЕС. Дори и да има картел (аз съм почти 100% сигурен, че има), то той не влияе съществено на цената, тъй като себестойността на горивата доколкото разбрах от четене тук и там е ~70% стойността на петрола, другото е данъци: акциз и ДДС.
А на всичкото отгоре рафинерията в Бургас работи с доста по-нисък от номиналния си капацитет, което увеличава производствените разходи.

Та аз съм на мнение, че проблема е в заплатите на хората, а не в цената на горивото. А както и други колеги споменаха, заплатите са ниски, защото добавената стойност на продуктите и услугите в БГ е малка. А това е тема на съвсем друга тема...

Та така: на който му е скъп бензина, се вози на автобус - потреблението пада - цената пада. И обратното. Държавата няма никаква работа в ценоопределянето.

п.п. Това че КЗК трябва нон-стоп да разследва всички по веригата е отделно.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 29 мар 2011 14:39

Да бе те са си спретнали картел не да определят цените а може би да играят карти в неделя mhihi

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 29 мар 2011 14:43

Естествено, че има картел. Както има картел на хотелиерите и на другите големи фирми също. И това не е от сега. За определяне на заплати например и т.н. Просто сядат шефовете и решават, че навсякъде заплатите ще са еди колко си. За да няма текучество на кадри. После пак говорете колко малка била производителността на труда ни и т.н. глупости. Вие видяли ли сте свободно и различно определяне на заплатите соперд извършената работа по големите фирми? :063:

Последна промяна от black` на Вто 29 мар 2011 14:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 29 мар 2011 14:44

Съгласен съм колегата :
ivan.karadenizov написа:.....
Та аз съм на мнение, че проблема е в заплатите на хората, а не в цената на горивото. А както и други колеги споменаха, заплатите са ниски, защото добавената стойност на продуктите и услугите в БГ е малка....

Има и още една , още по-важна причина за ниските заплати , но :
ivan.karadenizov написа:....това е тема на съвсем друга тема...

.......

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Вто 29 мар 2011 15:29

То картел за продажбата на цветя има та за горивата няма да има :063: mhihi mhihi :beat_butt2

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 15:44

Няма как тези заплати да отговарят на тези цени на горивата, каквото и да се изприказва тук - това е истината!Да не говорим че на нас от Бургаски район трябва да е по-евтино, все пак тук е нефтохима.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 29 мар 2011 15:46

golf_td написа:Да се вземат мерки - за народа , а не срещу него , защото ние сме мнозинството! А и нали се сещате какво стана преди години!!! 89-та, 97-ма...

И откъде знаеш какво стана през 89та и 97ма?Там ли си бил или си го прочел някъде?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”