Имобилайзер или не?
Имобилайзер или не?
Проблема е следният-голф 3 1.6 АЕА 75 коня,моно инжекция без газова уредба.колата пали всеки път и всеки път гасне веднага.Имам само 1 ключ с чип(резервен нямам).Предполагам че е от имобилайзера.Ако някой знае къде е този имобилаизер за да му изчистя малко буксата ще съм му благодарен ако ме насочи.Също ако знаете някоя друга причина за това гаснене?
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Re: Имобилайзер или не?
Според мен е клемореда на контактния ключ. Когато дадеш на контакт лампите на таблото светват, забележи като въртиш стартера дали само премигват или напълно изгасват, и дали като загасне светват отново. Ако изгасват преди да си запалил, значи губиш контакта докато върти стартера и за това пали, но като пуснеш стартера и загасва.
Ако беше от имобилайзера, мисля че въобще няма да можеш да запалиш.
Ако беше от имобилайзера, мисля че въобще няма да можеш да запалиш.
По принцип знам че може да запалиш колата ако е от имобилайзера,просто гасне веднага.Лампите ми светват,колата си запалва и щом изгасне пак светват,мисля че така е нормално,с тях всичко е наред.Вчера си поиграх с алармата и колата запали.Днес също запалих дано да съм решил проблема.Благодаря за отговора колега.Ако имам проблем пак ще пиша.Дано да съм се справил,че ми разби нервите тези дни колата.
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
CONLOG ли ти е имобилайзера ?
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
VULKUT написа:Проблема е следният-голф 3 1.6 АЕА 75 коня,моно инжекция без газова уредба.колата пали всеки път и всеки път гасне веднага.Имам само 1 ключ с чип(резервен нямам).Предполагам че е от имобилайзера.Ако някой знае къде е този имобилаизер за да му изчистя малко буксата ще съм му благодарен ако ме насочи.Също ако знаете някоя друга причина за това гаснене?
Абсолютно същия голф имам като твоя (1,6 АЕА) и проблема с имобилайзера както го описваш.Оправих го при един ключар! Сменя се една антена-уловител нкоято разчита сигнала от ключа. С времето отслабва и накрая съвсем не можеше да запали.Тази антена се намира на таблото под ключа ,където палиш прилича на пръстен с кабел. Човека ,който ми го оправи проблема се намира в младост 1А ( София).Имам му телефона ,ако не се оправиш с проблема ще ти го дам. Платих 50 лв.за смяната за антената преди 2 г.
Последна промяна от plamingo на Сря 30 мар 2011 14:25, променено общо 1 път.
Видях къде е имобилайзера и антената.При мен се намира точно под волана.Дори е захваната за волана и има 2 ограничителя от двете страни и като се върти волана и антената се върти до тези ограничители.Мислех че буксата му е пълна с прах и боклуци,но се оказа че е завита с изолация,подобна на тези които се слагат на тръбите и е страшно запазена.Нямаше нито прах,нито боклуци.Значи е възможно както казваш с времето да отслабва.Въпреки че тези дни си пали,не съм сигурен дали няма да ме остави някъде да ме вият вълците
.Ако можеш ми дай телефона на този ключар.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Ако е от имобилайзера -пише грешка в компа.Чете се с ВагКом а .Изчиства се и пак се появява при проблем.
- Linkos
- Автомобил: VW Golf 1.8 T
- Двигател: AGU
100% съм за имобито....познавам 3-4 човека които го имаха този проблем ... и знам че някои по печени ЕЛ-аджии го заобикалят 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”