Проблем с АБС и Airbags на б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Проблем с АБС и Airbags на б5.5

Мнениеот mupk0 » Пет 28 яну 2011 0:11

Здравейте.

Имам въпрос,който ми го зададе друг човек,който не проверява форума редовно.Та сега ситуацията:

Имаме пасат б5.5 с лек удар,но с излезли еърбеци и неработещ ABS,вследствие на изгорял модул(частта от АБС-а с бобините).АБС-а е сменен с друг работещ,отговарящ 1:1 със старият,но идва проблема с адаптацията(прекодирването му).Ползва се кабел Ваг-Коммандер(така ми го обясни,а не както обикновенният ваг-ком),но не знае Login Code-то на ABS-а.Ако някой си има идея какъв е нека сподели,за да може да се влезе в менюто с АБС-а и да се програмира наново.

Проблема с Airbag-ите е ,че са сменени с нови,работещи и всичко си го отчита,но краш датата не може да се изтрие дори и с кабела.Според софтуера датата се трие и пак излиза наново грешката.След това последва смяна на модула за Еърбеците,защото при удар и отваряне на тях в модула настъпва механична активация и втори път не може да се ползва.И той е сменен,но при изтриване на краш датата тя след един refresh пак си остава.Идея как се трие и тя ?

Благодаря за вниманието.Ако имате въпроси питайте ,относно това как съм задал въпроса,защото аз така го разбрах :)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с АБС и Airbags на б5.5

Мнениеот mili 75 » Пет 28 яну 2011 9:12

Пробвано ли е да се ресетне централата на беговете с нещо такова или са мъчили само с ваг ком. http://cgi.ebay.com/019-VAG-VW-Audi-Sea ... 4aa79ec56f Доколкото разучих изтриването на караш дата не става с ваг-ком по простата причина, че хората при това положение препоръчват смяна на централата, единствения шанс е в такъв уред и то не 100%.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 28 яну 2011 9:49

По-горе отбелязох,че кабела не е прост ваг командер...идва си със съвсем различен софтуер и пише на него нещо друго,но нямам спомени какво.Самият кабел може да променя данни по К линия и разни такива работи,който обикновенният ваг ком не прави.

Потребителски аватар
tsvetanovvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsvetanovvvv » Сря 23 мар 2011 21:04

mupk0 написа:Здравейте.

Имам въпрос,който ми го зададе друг човек,който не проверява форума редовно.Та сега ситуацията:

Имаме пасат б5.5 с лек удар,но с излезли еърбеци и неработещ ABS,вследствие на изгорял модул(частта от АБС-а с бобините).АБС-а е сменен с друг работещ,отговарящ 1:1 със старият,но идва проблема с адаптацията(прекодирването му).Ползва се кабел Ваг-Коммандер(така ми го обясни,а не както обикновенният ваг-ком),но не знае Login Code-то на ABS-а.Ако някой си има идея какъв е нека сподели,за да може да се влезе в менюто с АБС-а и да се програмира наново.

Проблема с Airbag-ите е ,че са сменени с нови,работещи и всичко си го отчита,но краш датата не може да се изтрие дори и с кабела.Според софтуера датата се трие и пак излиза наново грешката.След това последва смяна на модула за Еърбеците,защото при удар и отваряне на тях в модула настъпва механична активация и втори път не може да се ползва.И той е сменен,но при изтриване на краш датата тя след един refresh пак си остава.Идея как се трие и тя ?

Благодаря за вниманието.Ако имате въпроси питайте ,относно това как съм задал въпроса,защото аз така го разбрах :)

Относно Логин кода с Ваг Командер може да се види без проблем.

kundak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kundak » Нед 27 мар 2011 10:56

колега тези кодове ги има във бош съответно каквото искаш да отключиш само трябва да избереш или да пренапишете на наново данните на еепрома тоест компа сас ташото

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 27 мар 2011 12:33

Отдавна проблема е решен и колата си се газира :D

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 27 мар 2011 15:04

сподели как решихте проблема , може някой друг да има нужда от същата информация и да прочете тук

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 29 мар 2011 15:41

Модула за Airbag-а се смени с друг.Обучи се към колата и лампите загаснаха.Относно АБС-а намерих една статия от форума и писах на един потребител.Той ми обясни подробно как става обучението.Проблема е ,че съм изтрил ЛС-то.Почваш адаптация с ВАГ-Ком,караш бавно с пълен ляв десен после спирачки,пак тръгваш и нещо такова беше и готово.Но самият модул също беше подменен с друг.

Потребителски аватар
tsvetanovvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsvetanovvvv » Вто 29 мар 2011 16:01

Аз обаче не съм си изтрил изходящите съобщения и го пазя :mrgreen:

При мен светеха АБС и ЕСП лампите, ако при вас е същото мога да ти кажа
как да го оправиш. Ще ти го обясня подробно.Това което ще трябва да направиш гледай да е или където няма движение или на някой голям паркинг. Влизаш с ваг ком(VCDS) в АБС модула,след това на Measure Block прочиташ на Chanel 005 градусите на волана.Те не трябва да са по големи от –5 до +5 градуса. При запалена кола навиваш волана до края на дясно и задържаш за 1-2 сек, след това завиваш до края на ляво и пак задържаш 1-2 сек. както си навил, след което връщаш волана в централно положение, про което се предполага че и гумите ще са точно напред и без да гасиш
колата влизаш в Логин и пишеш 40168, след като го приеме,отиваш на Basic Settings
избираш Chanel 001 там трябва да пише Steering Angle OK.Ако е така даваш ок, Close, излизаш от Ваг Ком, махаш кабела и без да гасиш колатата както е запалена натискаш педала на спирачката яко, при което лампата на ЕСП ще огасне, и ще остане да свети само на АБС. ТРъгваш с колата със скорост не по-голяма от 20 км , правиш един завой на ляво, изправяш, правиш и един завой надясно..... при което след като изправиш би трябвало да огасне и лампата на АБС. Успех!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 30 мар 2011 8:36

мисля че това е много полезно инфо

Върни се в “Passat”