включване отново към ел. мрежата
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
включване отново към ел. мрежата
Случката е следната. Тъй като на село къщата е необитаема гадните цигани(евала на Хитлер че ги е изтребвал) взели че резнали кабелите за тока от "чашките" закрепени на къщата до самия стълб. Разстоянието е 20 метра. Енергото са минали и са резнали кабелите най-отгоре на стълба. Сега трябва да викам енергото за да ме включат отново. Някой знае ли ориентировъчно колко пари ще ми поискат. Все пак вината не е моя, даже имам собствен кабел който да използват.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: включване отново към ел. мрежата
Колега, отдавна вече не му се ока Енерго а EVN Не мога да ти кажа точно какво и колко ще ти струва. В петък евентуално ще мога да питам някой колега оттам...
- barezifranko
KingoftheROAD написа:Колега, отдавна вече не му се ока Енерго а EVN Не мога да ти кажа точно какво и колко ще ти струва. В петък евентуално ще мога да питам някой колега оттам...
Знам бе колега ама дори не искам да им споменавам името на тези чужди грабители

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
barezifranko написа:Случката е следната. Тъй като на село къщата е необитаема гадните цигани(евала на Хитлер че ги е изтребвал) взели че резнали кабелите за тока от "чашките" закрепени на къщата до самия стълб. Разстоянието е 20 метра. Енергото са минали и са резнали кабелите най-отгоре на стълба. Сега трябва да викам енергото за да ме включат отново. Някой знае ли ориентировъчно колко пари ще ми поискат. Все пак вината не е моя, даже имам собствен кабел който да използват.
Колега,мога да кажа за София как е.Енергото в София е задължено да достави ток до електромера.Ько той е извън къщата,от него до къщата е за твоя сметка.Независимо от причината.Ако електромера е в къщата си щастливец,ако си към ЧЕЗ,защото е за тяхна сметка.Но при вашия доставчик на ток,може да е различно.
- barezifranko
tatenceto написа:barezifranko написа:Случката е следната. Тъй като на село къщата е необитаема гадните цигани(евала на Хитлер че ги е изтребвал) взели че резнали кабелите за тока от "чашките" закрепени на къщата до самия стълб. Разстоянието е 20 метра. Енергото са минали и са резнали кабелите най-отгоре на стълба. Сега трябва да викам енергото за да ме включат отново. Някой знае ли ориентировъчно колко пари ще ми поискат. Все пак вината не е моя, даже имам собствен кабел който да използват.
Колега,мога да кажа за София как е.Енергото в София е задължено да достави ток до електромера.Ько той е извън къщата,от него до къщата е за твоя сметка.Независимо от причината.Ако електромера е в къщата си щастливец,ако си към ЧЕЗ,защото е за тяхна сметка.Но при вашия доставчик на ток,може да е различно.
Мда извън къщата е. На самия стълб е електромера. Аз знам че ще е за моя сметка ама се чудя колко ли ще ми излезе тая сметка

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поне при нас в София няма такава услуга.Трябва сам да си организираш хора,и на пазарлък.При нас техниците го правят,но на частно,и цени не мога да кажа.Дори и комшия ако разбира може да постави кабела.Енергото не го интересува кой,и за колко.Поставяш кабела,до таблото ,и викаш енергото да пломбира електромера.
- barezifranko
tatenceto написа:Поне при нас в София няма такава услуга.Трябва сам да си организираш хора,и на пазарлък.При нас техниците го правят,но на частно,и цени не мога да кажа.Дори и комшия ако разбира може да постави кабела.Енергото не го интересува кой,и за колко.Поставяш кабела,до таблото ,и викаш енергото да пломбира електромера.
Кабела е резнат от самото Енерго горе от чашките на стълба. Трябва ми вишка иначе и сам мога

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
barezifranko написа:tatenceto написа:Поне при нас в София няма такава услуга.Трябва сам да си организираш хора,и на пазарлък.При нас техниците го правят,но на частно,и цени не мога да кажа.Дори и комшия ако разбира може да постави кабела.Енергото не го интересува кой,и за колко.Поставяш кабела,до таблото ,и викаш енергото да пломбира електромера.
Кабела е резнат от самото Енерго горе от чашките на стълба. Трябва ми вишка иначе и сам мога
Google - " такси за включване ЕВН"
Излизат много неща за етене. Сякаш е 19 лв ама....
http://stmost.info/obshtestvo/obshtestv ... hvane.html
..гадните цигани(евала на Хитлер че ги е изтребвал) Никак не е за евала защото в България ги е оставил .За какво му е трябвало да се занимава с БГ евреи, а не е преработил това гадно племе ?
- barezifranko
Ходих до Енергото и оттам ме изпратиха в полицията за да подам оплакване. Оттам ми казаха че ще ми се обадят след няколко дни.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
barezifranko написа:Ходих до Енергото и оттам ме изпратиха в полицията за да подам оплакване. Оттам ми казаха че ще ми се обадят след няколко дни.
Просто нямам думи - ега ти скапаните закони, ега ти скапаните помияри политици, кото правят законите да се тълкуват поне по 3-4 начина и дават вратички.
- barezifranko
kris11 написа:barezifranko написа:Ходих до Енергото и оттам ме изпратиха в полицията за да подам оплакване. Оттам ми казаха че ще ми се обадят след няколко дни.
Просто нямам думи - ега ти скапаните закони, ега ти скапаните помияри политици, кото правят законите да се тълкуват поне по 3-4 начина и дават вратички.
Все пак живеем в България

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”