Ксенон на фаровете за мъгла на Б4
- gogo_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Ксенон на фаровете за мъгла на Б4
Колеги искам да сложа ксенон на фаровете за мъгла....мъчех се да изкарам фаровете но не можах,явно механизма за регулиране пречи!някой дали знае как се махат,имали място за баластите,и дали трябва да махам бронята??????мерси предварително.....и какъв цокъл са крушките?????
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Ксенон на фаровете за мъгла на Б4
Крушката е Н1,за да сложищ баластите,много,ама много по-добре е да свалиш бронята,халогена се вади от вътрешната страна от към блендата,защото от другата страна има 2бр. зъбчета който влизат в самата брояна.
Моя съвет не си слагай ксенон ако ги ползваш по предназначение,а именно в мъгла,защото просто няма да имат смисъл

Моя съвет не си слагай ксенон ако ги ползваш по предназначение,а именно в мъгла,защото просто няма да имат смисъл

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хеее... не си съвсем прав, бате Мите 
Ако набие колегата някаква синьо-пенбяна пръчка - определено няма да върши работа, а и много ще пречи.
Но сам знаеш, че жълтия спектър на светлината се отразява благотворно на видимоста в мъгла:
viewtopic.php?f=48&t=204220&start=0
И аз ще слагам такива, но първо трябва да си оправя рефлекторите, че нямат грам отразяващо покритие!

Ако набие колегата някаква синьо-пенбяна пръчка - определено няма да върши работа, а и много ще пречи.
Но сам знаеш, че жълтия спектър на светлината се отразява благотворно на видимоста в мъгла:
viewtopic.php?f=48&t=204220&start=0
И аз ще слагам такива, но първо трябва да си оправя рефлекторите, че нямат грам отразяващо покритие!

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами няма смисъл наистина
Разпитваах вносителя,с който ние започнахме а работим, как седи въпроса с крушките под 4300К,който вече започват да жълтеят с идеята да правя и аз същото.Той бе кратък и ясен - не стават за халогени.Т.е. стават ама няма смисъл,защото каза,че за да извадят жълт спектър,оцевтяват корпуса на крушката в съответни цвят,а за основа си е крушка 4300К,понеже с технологията не могат да постигнат по-жълта светлина без да се налага допълнително оцветяване на корпуса.Каза,че при тях живота на крушката е доста по-кратък и + това свети по-слабо от неоцветената,което и намалява доста ефективността.Иначе да,принципно би трябвало да е по-добре,ама и човека,който ги продава и се предполага,че би трябвало да иска да ми вземе парите,ми каза,че няма да стане хубаво и няма да се обичаме после и мв посъветва да си сложа обикновени крушки.

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
За да пиша нещо значи е пробвано бате Радко
,за мен този вариант си е най-добре с обикновенна халогенна крушка 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Можед да видите ефекта от жълтия ксенон в на колегата темата
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=2755196#p2755196
Вече дали е оцветена крушката или не, не мога да кажа
Аз мислех да си взема две жълти крушки за зимата, ама тя свърши
Не знам в фара за мъгла на Б4 може да се побере ксенонова крушка 
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=2755196#p2755196
Вече дали е оцветена крушката или не, не мога да кажа

Аз мислех да си взема две жълти крушки за зимата, ама тя свърши

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм със 3000к. на халогените......има полза колега.Вместо да сваляш бронята,можеш да отидеш на канал-като влезнеш под колата ще видиш доста места кадето могат да се стационират баластите....аз мойте ги правих на канал,баластите съм ги хванал със здрави свински опашки към роговете зад бронята,не ми се дупчеше заради стойките......
габарити+халогени:

фарове+габарити+халогени:

п.п.-и аз съм силно против да се слагат 5000к.,6000к. за халогени-чиста проба:гЪзария...
габарити+халогени:

п.п.-и аз съм силно против да се слагат 5000к.,6000к. за халогени-чиста проба:гЪзария...
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Крушката е Н1 и бронята изобщо не е нужно да се сваля!
Аз съм с 4300К и в мъгла се вижда чудесно!
Баластите се провират през отвора на съответния фар(на бронята) и се поставят възможно най-високо!Аз съм поставил левия пред Акумулатора,а десния пред кутията на въздушния филтър!Успех! 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
kristianatanasov написа:....
Извинявай, ама ти гарантирам че ако се срещнеме някъде с теб по пътя и ми светиш така завъртам ляво и се бия челно в тебе.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
К.Одаджийски написа:... и ми светиш така...бия...тебе.
Ода, много си лош!

При лаишки снимки, без използването на специални филтри, бързи бленди и аз не знам какво още (питай кенанското лъвче) винаги се получава такъв гаден заслепяващ ефект
Виж долу в ляво как изглежда ДРЛ на светло:
garage.php?mode=view_image&type=garage_gallery&image_id=2681
А до него, в дясно, си ми е ксенона на тъмно, но не срещу, а по посока на светлината

Може колегата да не заслепява толкова

Макар, чеее... то фара за мъгла ако не заслепява когато няма мъгла, май не става за мъгла

- К.Одаджийски
- VW експерт
Не знам ама едно прибиране вечер от София в неделя и все едно съм заварявал с електрожен 2 дена без маска!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Извинявай, ама ти гарантирам че ако се срещнеме някъде с теб по пътя и ми светиш така завъртам ляво и се бия челно в тебе.

Ето една снимка да се успокоиш..пак е правена в движение и не е много ясна,но се добива представа:

А и ето снимка насветло....има разлика,нали?

radotom написа:Макар, чеее... то фара за мъгла ако не заслепява когато няма мъгла, май не става за мъгла
Радо,знаеш как са халогените на наще пасати-с лупа и бленда която реже светлината,100% съм съгурен че тези халогени не могат да заслепят насрещнодвижеща кола ако са регулирани правилно,за разлика от халоген с рефлектор....
п.п.-Само кадето оспамихме темата на колегата

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Като забранят не заводския ксенон след месец-два,ще гризем дървото всичките.Аз даже вече спрях да монтирам и да ги продавам,защото няма смисъл само да взимам парите на хората...чудя се за какво и аз си взех две нови крушки за моите фарове пред 2 седмици,като ще трябва да си върна простите H4...ама тогава ще си набия 95/100W 

- К.Одаджийски
- VW експерт
kristianatanasov написа:п.п.-Само кадето оспамихме темата на колегата
Това е вярно, но все пак ще продължа.
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/bajganjo-evropeec
от 1,50 мин. до 2,30 мин. вижте защо се кара постоянно на дълги светлини
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Като забранят не заводския ксенон след месец-два,ще гризем дървото всичките.Аз даже вече спрях да монтирам и да ги продавам,защото няма смисъл само да взимам парите на хората...
Дано да грешиш.....преди малко се прибрах от извъградско и ме изпревари един грък с хонда на която ксенона определено не беше заводски....значи в Гърция си перкат с такива ксенони,защо наще да ги забраняват....ако пък не,започвай да се специализираш в монтирането на релета...аз ще съм ти от първите клиенти ако стане забраната.....