как да изключа бензиновата помпа?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: как да изключа бензиновата помпа?

Мнениеот joker » Сря 30 мар 2011 9:59

parno написа:е защо пък да не я изключва?
моята е на режим "изключи се" 2ра година и нямам проблеми като винаги паля на бензин

1.Без бензин системата ти се скапва по-бързо....
2.Бензиновите пари оставащи в приводите имат по-мощен корозивен ефект и са по-лесни за възпляменяване .
3.Детайлите на помпата(особено лятото,когато въобще забравиш за бензина)клясват и се разрушават от тежките фракции на стария бензин и....адио помпа!
4.Нямаш контрол върху херметичността на гумените бензинопроводи и когато в някой далечен момент решиш принудително да минеш на бензин,последния шурва,облива колекторите и е въпрос на късмет дали ще пламнеш...трима мои колеги нямаха този късмет!
5.Поради гореизброените причични повечето майстори на газови(поне тези,които познавам) се отказаха от практиката да спират помпите.
6.Над 10 годишното каране на газ при работеща помпа при моята кола доказа всяко едно от горепососчените твърдения.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 30 мар 2011 10:28

parno написа: винаги паля на бензин

обясни ми кое от посочените ще се случи ако си пали на бензин колегата?

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 30 мар 2011 12:32

parno написа:
parno написа: винаги паля на бензин

обясни ми кое от посочените ще се случи ако си пали на бензин колегата?

Моята идея е същата, колата се пали само на бензин и съответно работи минута две на бензин всеки ден, на газ така или иначе поне при мен колата пали трудно. Но си мисля, че ще ми е по-добре когато знам, че помпата е изключила когато колата мине на газ, а не при всяко "замирисване" на бензин да спирам и да отварям капака, да не би да ми е избило от някъде и да се запаля...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 30 мар 2011 12:58

остави тия работи колега...
слагай едно реле да я изключва и забравяй
малко ли са темите в форума където еди кой си кара на газ и по някое време спира да види как под капака му става мъгла от цвърчащия бензин :horror: ми изпускателите до каква температура се нагряват?една заблудена искра?
аз всеки ден паля на бензин - винаги!
паля на газ единствено след работа на газ - т.е. ако съм карал и спирам за 5 мин някъде после пак си паля на газ
студените стартове винаги са на бензин а в по-студено време карам малко на бенз преди да мина на газ
отделно че веднъж в месеца ми се откъсват от сърцето 10 лв за бенз и изкарвам една седмица на ръчка до работа да не забравя тая кола кой е шефа mhihi
повреждането на бензиновата помпа е от мърляво отношение - стари филтри , лош бензин
особенно старите филтри - всяка втора кола на газ не е виждала нов бензинов филтър 100 години - а после оле майко ко ши правя ся :twisted:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”