Голф 3 климатроник как се борави
-
adidas_go
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 климатроник как се борави
Колеги от скоро имам голф 3 гти.Не мога да разбера обаче още как се работи с климатроника.Понякога тръгва да духа студено когато е студено времето на вън,а когато е топло си духа топло.Като взема да цъкам копчета изглежда налучквам кое за топло и студено,но искам да знам със сигурност кое копче за какво е. http://images05.snimka.bg/000492441.jpg с ето такъв климатроник съм ще ми обесни ли някой кое за какво и така нататък.Мерси предварително.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Re: Голф 3 климатроник как се борави
Здравей,
така като гледам не е много по-различно от моя климатроник (Bora). На горния ред отляво надясно:
- копчетата около дисплея - лявото ти намаля температурата, дясното увеличава. Предполагам на дисплея се изписват желаните градуси.
- AUTO - честно казано не знам, май компютърът сам си преценява. Предполагам, че ако е студено първо пуска на прозорците въздух заради запотяването. Някой ми беше казал, че се нагажда и според това дали двигателят е загрял. Някой по-знаещ ако може да обясни, ще съм благодарен и аз.
- ECON - също не го знам за какво точно е. Знам само, че някъде пишеше, че не трябва да стои дълго в такъв режим май... Пустата ми инструкция е на италиански
- рециркулация - да не взима въздух отвън.
Другите два бутона отгоре не знам за какво са, честно казано, при мен ги няма. STOP може би спира цялата система, въпреки, че на G4/Bora спирането си става от регулацията на вентилатора... Пробвай.
Долния ред отляво надясно:
- регулира силата на струята, наляво намаля, надясно увеличава, предполагам.
- поток към краката
- поток към главата и краката
- поток към краката
- поток към краката и към прозорците, мисля
- поток само за прозорците
На G4/Bora може да комбинираш настройките за потока както си искаш, тук май не може. Ама то всичките възможности си ги имаш май така или иначе.
Провери само този бутона със знака за температура (предпоследния на горния ред, до STOP) за какво е. Може да е нещо важно. За AUTO и ЕCON, нека колегите кажат повече.
така като гледам не е много по-различно от моя климатроник (Bora). На горния ред отляво надясно:
- копчетата около дисплея - лявото ти намаля температурата, дясното увеличава. Предполагам на дисплея се изписват желаните градуси.
- AUTO - честно казано не знам, май компютърът сам си преценява. Предполагам, че ако е студено първо пуска на прозорците въздух заради запотяването. Някой ми беше казал, че се нагажда и според това дали двигателят е загрял. Някой по-знаещ ако може да обясни, ще съм благодарен и аз.
- ECON - също не го знам за какво точно е. Знам само, че някъде пишеше, че не трябва да стои дълго в такъв режим май... Пустата ми инструкция е на италиански
- рециркулация - да не взима въздух отвън.
Другите два бутона отгоре не знам за какво са, честно казано, при мен ги няма. STOP може би спира цялата система, въпреки, че на G4/Bora спирането си става от регулацията на вентилатора... Пробвай.
Долния ред отляво надясно:
- регулира силата на струята, наляво намаля, надясно увеличава, предполагам.
- поток към краката
- поток към главата и краката
- поток към краката
- поток към краката и към прозорците, мисля
- поток само за прозорците
На G4/Bora може да комбинираш настройките за потока както си искаш, тук май не може. Ама то всичките възможности си ги имаш май така или иначе.
Провери само този бутона със знака за температура (предпоследния на горния ред, до STOP) за какво е. Може да е нещо важно. За AUTO и ЕCON, нека колегите кажат повече.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Хм..т'ва чудо май ще да е италианско... Иначе за температурата копчетата са тези до диспейчето,ако не се лъжа.Под него където пише "air" трябва да е за степените на вентилатора ( силата на духане
) Там.. човечетата със стрелкичките предполагам ги знаеш за какво са
Бтв...това дето казваш,че духа студено като е студено..и топло като е топло ..виж да не си на режим " Auto" .. поне досега на едно Ауди беше така...
) Там.. човечетата със стрелкичките предполагам ги знаеш за какво са
Бтв...това дето казваш,че духа студено като е студено..и топло като е топло ..виж да не си на режим " Auto" .. поне досега на едно Ауди беше така...

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам същия климатроник, за информация този климатроник е слаган допълнително не е оригинален.
Бутона от ляво на STOP ти показва външната температура.
Бутона стоп служа да се спира както е казал колега, също може да се спира като се намали въздушния поток.
Ако е включен бутона AUTO климатроника се опитва да достигне зададената температура. Климатроника си преценява как да я достигне в смисъл дали да пуска компресор и т.н.
Ако е включен бутона ECON климатроника няма да пусне компресора на фреона, без значение от зададените градуси.
Бутона стоп служа да се спира както е казал колега, също може да се спира като се намали въздушния поток.
Ако е включен бутона AUTO климатроника се опитва да достигне зададената температура. Климатроника си преценява как да я достигне в смисъл дали да пуска компресор и т.н.
Ако е включен бутона ECON климатроника няма да пусне компресора на фреона, без значение от зададените градуси.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
fill, мерси от мен за разяснението за AUTO и ECON 
-
adidas_go
- Автомобил:
- Двигател:
Е значе ако е топло времето на вън,ако искам в колата да е примерно 22 градуса слагам климтроника на 22 градуса и кво почва да духа студено ли,как се слага на режим студено да духа?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Май няма как ти да си избираш дали да духа топло или студено... то автоматично си избира. Ако навън примерно е 30градуса...а ти го сложиш на 20..ще ти духа студено докато достигне тез иградуси ..ии обратното...ако навън е 20... а ти го сложиш на 30..ще ти духа топло...
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Мда,логиката на всичките клиамтроници е такава - ти казваш какво искаш да бъде вътре,като си задаваш някаква температура от копчетата.След това е негова грижа да го направи такова и с една торба темп. датчици гледа какво се случва.Ако си задал 20,а в колата е 30,запчова да охлажда,докато вътре стане 20...за целта си пуска компресор и всичко,което му трява (освен ако не е на режим Екон,тогава компресора не играе). Ако е обратното,си мърда клапата за отопление и започва да вее топло,ако двигателя е загрял достатъчно,за да може радиаторчето да е топло.
При различните режими вече,имаш допълнителни опции,с които си избираш колко силно да вее или къде точно да вее и такива "подробности" При насаждания всичко това е чудесно,докато не дойде лятото и колата не започне да прегрява с пуснат компресор (в този момент обикновено ми звъни телефона и като дойде колата,започвам да преправям електрото на охладителната система,където 'талянците си оставят ръцете) или пък не умре някой елемент на климатроника - я контролера ще изгори (редовно),я някое стъпково моторче,някой темп. датчик...а части за тях няма,понеже са известни над 4 различни модела климатроници,слагани допълнително в рамките на една година....нямат нито един датчик,който да е еднакъв...на единия моторчетата са с 2 кабела,на другия с 4,на третия са с 5,на 4-тия са с 6....иди ги разбер

При различните режими вече,имаш допълнителни опции,с които си избираш колко силно да вее или къде точно да вее и такива "подробности" При насаждания всичко това е чудесно,докато не дойде лятото и колата не започне да прегрява с пуснат компресор (в този момент обикновено ми звъни телефона и като дойде колата,започвам да преправям електрото на охладителната система,където 'талянците си оставят ръцете) или пък не умре някой елемент на климатроника - я контролера ще изгори (редовно),я някое стъпково моторче,някой темп. датчик...а части за тях няма,понеже са известни над 4 различни модела климатроници,слагани допълнително в рамките на една година....нямат нито един датчик,който да е еднакъв...на единия моторчетата са с 2 кабела,на другия с 4,на третия са с 5,на 4-тия са с 6....иди ги разбер

- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
fill написа:Имам същия климатроник, за информация този климатроник е слаган допълнително не е оригинален.
А при моя (при всички мисля е така) ако са изключени и двете AUTO и ECON, тогава си работи като климатик!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”