Цакат ли ме по този начин на бензиностанцията?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Цакат ли ме по този начин на бензиностанцията?

Мнениеот toshara » Сря 30 мар 2011 12:33

Здравейте,колеги...Няколко пъти ми се случва на бензиностанция "Петрол" като зареждам газ,служителката да ми казва "продължавам те от 15лв" като на колонката предния клиент е заредил за 15лв и тя ми зарежда до 25лв...Аз ощетен ли съм по някакъв начин,и те каква полза имат от това?На някой друг правили ли са му го тоя "номер"?Защото при мен вече 3-4 пъти се случва.. :screwy

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Цакат ли ме по този начин на бензиностанцията?

Мнениеот Andonov » Сря 30 мар 2011 12:37

Единият вариант според мен е - трябва им касова бележка (за фактура) с определена сума, другия ако не обърнеш внимание и сумата ти е над тази на колонката да те прецакат.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 30 мар 2011 12:42

Има и трети вариант :mrgreen:
За да започне зареждане от нула, трябва да се изчисти предишното плащане. Ако е някоя малка бензиностанция с един служител, си спестява разкарването :)
Ако тези 15лв са заредени непосредствено преди теб може да е това за което пиша. Ако си стоят от много време, явно има няква схема :wink:

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Сря 30 мар 2011 13:00

Ами цената се занулява от самата колонка-има копче и така си ми я зануляват друг път...А иначе зарежда точно от 15 до 25... :roll:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 30 мар 2011 13:16

По принцип най-малко цакат като се пълни до горе. :012:

Иначе се загледай в пистолета последните 10 секунди като гласят точно сумата и ще разбереш защо. ;)

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 30 мар 2011 13:20

В твоя случай от 15 до 25лв не би трябвало да е проблем, след като си следиш нещата. Схемата става ако има заредена малка сума и ти зареждаш за доста по-голяма и не забележиш, че преди това има някакви данни по колонката... От познат знам, че колегите му на нощна си делят по над 100лв на човек само от такива сметки, а бензиностанцията не е особено вървежна :)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 30 мар 2011 14:48

Tipsy написа:В твоя случай от 15 до 25лв не би трябвало да е проблем, след като си следиш нещата. Схемата става ако има заредена малка сума и ти зареждаш за доста по-голяма и не забележиш, че преди това има някакви данни по колонката... От познат знам, че колегите му на нощна си делят по над 100лв на човек само от такива сметки, а бензиностанцията не е особено вървежна :)

Това го описах, но става само на ГАЗ. При другите горива зануляването става веднага с вдигането на пистолета.

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Сря 30 мар 2011 15:06

Колега това е Българска шашма с касовия апарт на 100% .Защото хич не са го чъкнали като касов бон миналия и ти като минеш не ти дадоха бележка касова нали... Така 200 лв днес са му 40 лв от данъци..При оборот от 10-тина хиляди на ден можеш и сам да направиш сметката.После се чудим защо горивата са скъпи.. :evil: :idea:

Потребителски аватар
KneelSucker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KneelSucker » Сря 30 мар 2011 16:24

Ощетение за теб няма, все пак казваш за 10лв и ти слагат, независимо дали тръгва от 0 или 15, 10 лв си влизат, както каза колегата @Andonov, цялата работа е за касова бележка, касовия апарат трудно може да го излъжат понеже всичко се отчита вътре :). Явно си редовен на бензиностанцията и затова са си го позволили, ако беше непознат едва ли.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Сря 30 мар 2011 16:41

И аз мисля че е затова! Не са те измамили, просто те използват за да печелят те! :beat_butt2

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 30 мар 2011 16:56

goshe7o0o0o написа:Колега това е Българска шашма с касовия апарт на 100% .Защото хич не са го чъкнали като касов бон миналия и ти като минеш не ти дадоха бележка касова нали... Така 200 лв днес са му 40 лв от данъци..При оборот от 10-тина хиляди на ден можеш и сам да направиш сметката.После се чудим защо горивата са скъпи.. :evil: :idea:

Колега тука не си прав! Каквото мине през колконката минава и през компа и касовия, защото по твоята логика тогава цялата сума отива за служителите- ти представяш ли си?
По скоро е за фактура и после твоята схема за ДДС-то.

Да ви кажа разбирам ги донякъде , защото за тези мизерни пари , които работят... , но това зареждане не те ощетява колега!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 30 мар 2011 17:18

На мой колега така му направиха номер. Отишъл да зарежда и имало за 10-15лв неизчистено. На колонката го попитал човека може ли да продължи от там. Колегата се съгласил и сипал за 10 лв. На касата обаче му казали че дължи 20-25 лв :screwy , не си спомням колко точно, беше отдавна. Нямало е къде да ходи, платил си :mrgreen:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 30 мар 2011 17:36

Следващият път си поискай касова бележка, да видим какво ще кажат. Най-вероятно събират касови бележки, които се пускат на фирма за разход, а и ДДС-то си дърпат. Схемата е такава, че ДДС-то се дели по равно между фирмата, на която се пуска фактурата и бензинджията. :012:

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Сря 30 мар 2011 17:39

Деа...не съм очаквал,че може да има и такива схеми :banghead: Вече от какво ли не се чудят да краднат някой лев...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 30 мар 2011 17:49

Колега в случая не мисля че си прецакан, ако са ти сложили за толкова за колкото си платил! А тази схема много е прочута в бензиностанциите, и на мен ми направиха така един път, съгласих се и нямаше проблем! Не мисля че удрят в горивото, а самите работници (колонкаджиите) правят номера! Пребират парите за тях! И отдавна вече няма такива номера, да се слага бензин на неизчистена колонка! Вече даже се чака да изчисти иначе неможеш да сложиш гориво! :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”