Цакат ли ме по този начин на бензиностанцията?
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Цакат ли ме по този начин на бензиностанцията?
Здравейте,колеги...Няколко пъти ми се случва на бензиностанция "Петрол" като зареждам газ,служителката да ми казва "продължавам те от 15лв" като на колонката предния клиент е заредил за 15лв и тя ми зарежда до 25лв...Аз ощетен ли съм по някакъв начин,и те каква полза имат от това?На някой друг правили ли са му го тоя "номер"?Защото при мен вече 3-4 пъти се случва.. 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Цакат ли ме по този начин на бензиностанцията?
Единият вариант според мен е - трябва им касова бележка (за фактура) с определена сума, другия ако не обърнеш внимание и сумата ти е над тази на колонката да те прецакат.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Има и трети вариант
За да започне зареждане от нула, трябва да се изчисти предишното плащане. Ако е някоя малка бензиностанция с един служител, си спестява разкарването
Ако тези 15лв са заредени непосредствено преди теб може да е това за което пиша. Ако си стоят от много време, явно има няква схема

За да започне зареждане от нула, трябва да се изчисти предишното плащане. Ако е някоя малка бензиностанция с един служител, си спестява разкарването

Ако тези 15лв са заредени непосредствено преди теб може да е това за което пиша. Ако си стоят от много време, явно има няква схема

- toshara
Ами цената се занулява от самата колонка-има копче и така си ми я зануляват друг път...А иначе зарежда точно от 15 до 25... 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
По принцип най-малко цакат като се пълни до горе.
Иначе се загледай в пистолета последните 10 секунди като гласят точно сумата и ще разбереш защо.

Иначе се загледай в пистолета последните 10 секунди като гласят точно сумата и ще разбереш защо.

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
В твоя случай от 15 до 25лв не би трябвало да е проблем, след като си следиш нещата. Схемата става ако има заредена малка сума и ти зареждаш за доста по-голяма и не забележиш, че преди това има някакви данни по колонката... От познат знам, че колегите му на нощна си делят по над 100лв на човек само от такива сметки, а бензиностанцията не е особено вървежна 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tipsy написа:В твоя случай от 15 до 25лв не би трябвало да е проблем, след като си следиш нещата. Схемата става ако има заредена малка сума и ти зареждаш за доста по-голяма и не забележиш, че преди това има някакви данни по колонката... От познат знам, че колегите му на нощна си делят по над 100лв на човек само от такива сметки, а бензиностанцията не е особено вървежна
Това го описах, но става само на ГАЗ. При другите горива зануляването става веднага с вдигането на пистолета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега това е Българска шашма с касовия апарт на 100% .Защото хич не са го чъкнали като касов бон миналия и ти като минеш не ти дадоха бележка касова нали... Така 200 лв днес са му 40 лв от данъци..При оборот от 10-тина хиляди на ден можеш и сам да направиш сметката.После се чудим защо горивата са скъпи..

- KneelSucker
- Автомобил:
- Двигател:
Ощетение за теб няма, все пак казваш за 10лв и ти слагат, независимо дали тръгва от 0 или 15, 10 лв си влизат, както каза колегата @Andonov, цялата работа е за касова бележка, касовия апарат трудно може да го излъжат понеже всичко се отчита вътре
. Явно си редовен на бензиностанцията и затова са си го позволили, ако беше непознат едва ли.

- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
И аз мисля че е затова! Не са те измамили, просто те използват за да печелят те! 

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
goshe7o0o0o написа:Колега това е Българска шашма с касовия апарт на 100% .Защото хич не са го чъкнали като касов бон миналия и ти като минеш не ти дадоха бележка касова нали... Така 200 лв днес са му 40 лв от данъци..При оборот от 10-тина хиляди на ден можеш и сам да направиш сметката.После се чудим защо горивата са скъпи..![]()
Колега тука не си прав! Каквото мине през колконката минава и през компа и касовия, защото по твоята логика тогава цялата сума отива за служителите- ти представяш ли си?
По скоро е за фактура и после твоята схема за ДДС-то.
Да ви кажа разбирам ги донякъде , защото за тези мизерни пари , които работят... , но това зареждане не те ощетява колега!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
На мой колега така му направиха номер. Отишъл да зарежда и имало за 10-15лв неизчистено. На колонката го попитал човека може ли да продължи от там. Колегата се съгласил и сипал за 10 лв. На касата обаче му казали че дължи 20-25 лв
, не си спомням колко точно, беше отдавна. Нямало е къде да ходи, платил си 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Следващият път си поискай касова бележка, да видим какво ще кажат. Най-вероятно събират касови бележки, които се пускат на фирма за разход, а и ДДС-то си дърпат. Схемата е такава, че ДДС-то се дели по равно между фирмата, на която се пуска фактурата и бензинджията. 

- toshara
Деа...не съм очаквал,че може да има и такива схеми
Вече от какво ли не се чудят да краднат някой лев...

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега в случая не мисля че си прецакан, ако са ти сложили за толкова за колкото си платил! А тази схема много е прочута в бензиностанциите, и на мен ми направиха така един път, съгласих се и нямаше проблем! Не мисля че удрят в горивото, а самите работници (колонкаджиите) правят номера! Пребират парите за тях! И отдавна вече няма такива номера, да се слага бензин на неизчистена колонка! Вече даже се чака да изчисти иначе неможеш да сложиш гориво! 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”