Здравейте момчета,
Ще си слагам нови за мен фарове и на единия са му счупени горните щипки за захващането.
На самия фар под щипките има дупчици в които се навиват тъй наречените ремонтни комплекти.
Моля,ако някой има идея от къде мога да купя такъв ремонтен комплект освен от официален дилър да ми даде инфо.
В Порше искат 40 лева за комплект на един фар. Самите пластмаски са не по голями от 5см.
Бих уважил и, ако някой ми даде негова идея за решаване на проблема.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Щипки за фаровте на Голф 4
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Щипки за фаровте на Голф 4
Кои щипки - тези които държат фара към купето ,или щипките който държат рефлектора във фара?
-
radulkata
- Автомобил:
- Двигател:
Щипките които държат Фара към купето.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ми освен да питаш в Ауто плюс друго не виждам.Има много варианти за "направи си сам" ама имай предвид че това е сравнително натоварено място и може апк да се откърти - тоя път по смаия фар.Дргото е и ,че ако нямаш възможност за реглаж няма да напаснеш фугите.
-
radulkata
- Автомобил:
- Двигател:
Звъннах на Ауто+, казаха, че по-принцип нямат такива комплекти, но дори и да имат ще бъде на същата цена като в Порше понеже работели с техните части.
Пак ударих на камък и все още търся решение, дори и да е "побългаряване".
Пак ударих на камък и все още търся решение, дори и да е "побългаряване".
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
radulkata написа:Здравейте момчета,
Ще си слагам нови за мен фарове и на единия са му счупени горните щипки за захващането.
На самия фар под щипките има дупчици в които се навиват тъй наречените ремонтни комплекти.
Моля,ако някой има идея от къде мога да купя такъв ремонтен комплект освен от официален дилър да ми даде инфо.
В Порше искат 40 лева за комплект на един фар. Самите пластмаски са не по голями от 5см.
Бих уважил и, ако някой ми даде негова идея за решаване на проблема.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Колега,защо не резнеш твоите щипки и да ти ги залепят при някой който лепи брони за 5-10 лв и за двата фара? На твоите фарове какво им е? ако са здрави ушетата и фара не ти трябва резвай ги веднага и си реаваш проблема
-
radulkata
- Автомобил:
- Двигател:
Сегашните ми фарове са Валео с халоген и са здрави.
Не ми се иска да ги режа за да мога даги продам безпроблемно.
Днес ще ходя до един магазин предлагащ такива ремонтни комлекти на доооооста по-добри цени от тези в Порше.
Като се върна ще споделя. Със сигурност има доста закъсали като мен.
Координати на магазина от където може да се купят ремонтните компелкти за фарове, всякакви копчета, щипки за корите на вратите и каквото се сетите: София ул.Силистра 2, от 9.00 до 18.00 часа всеки делничен ден. тел. 02/946-15-92
Благодаря на колегата julyano .
Днес ще ходя до един магазин предлагащ такива ремонтни комлекти на доооооста по-добри цени от тези в Порше.
Координати на магазина от където може да се купят ремонтните компелкти за фарове, всякакви копчета, щипки за корите на вратите и каквото се сетите: София ул.Силистра 2, от 9.00 до 18.00 часа всеки делничен ден. тел. 02/946-15-92
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
radulkata написа:Сегашните ми фарове са Валео с халоген и са здрави.
Абе колега какви са тези щипки ,какви са тези ремонтни комплекти ,кви 5 лева. ?!!
Ако става въпрос за пластмасовите уши които стърчат отгоре на фара и през тях той се стяга за купето , то това си е част от отливката на корпуса на фара , в смисъл като се шчупи и фара отива в коша в Германия примерно , а вариянта в България е да му се присадят на фара "нови" метални уши ,примерно от ламарина и така да се закрепи .
Но ти за какви ремонтни комплекти говориш не ми е ясно , питам защото и аз съм с такива фарове .
п.п. какво ги зорите толкова тези уши ,че се чупят не знам , свалял съм фаровете няколко пъти и не съ ми се чупили !
-
radulkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега achodemo да става на въпрос точно за тези уши които стърчат от горната страна на фара и чрез тях фара се закрепва за купето. Ако сложиш ламаринки ще ти е трудно напасването. За да захванеш ламаринките трябва да пробиеш фара или да разтопяваш с поялник и тн, после едни кондензи, абе филм.
Ако ти е интесресно точно за какво става на въпрос си свали единия фар и погледни под ушите. Ще видиш едни дупччици към които се закрепва тъй наречения ремонтен комплект.
Същите Германци които казващ, че си хвърлят фаровете със счупени уши са измислили и проектирали фара по-такъв начин, че ако се счупят тези уши да не хвърляш фара, а да си вземеш ремонтен комлект и да си решиш проблема.
Ако ти е интесресно точно за какво става на въпрос си свали единия фар и погледни под ушите. Ще видиш едни дупччици към които се закрепва тъй наречения ремонтен комплект.
Същите Германци които казващ, че си хвърлят фаровете със счупени уши са измислили и проектирали фара по-такъв начин, че ако се счупят тези уши да не хвърляш фара, а да си вземеш ремонтен комлект и да си решиш проблема.
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Някой може ли да пусне снимка на тези ремонтни комплекти , че ми стана интересно?
- achodemo
radulkata написа:Колега achodemo да става на въпрос точно за тези уши които стърчат от горната страна на фара и чрез тях фара се закрепва за купето. Ако сложиш ламаринки ще ти е трудно напасването. За да захванеш ламаринките трябва да пробиеш фара или да разтопяваш с поялник и тн, после едни кондензи, абе филм.
Искренно съм изненадан , незнаех наистина ,че има такъв вариянт със замяна на тези уши
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Ето това представлява ремонтния комплект.

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Да върно има предвидено място за монтаж под оригиналните щипки
Сега последно има ли ги някъде на приемлиева цена?
- achodemo
s5501na написа:Да върно има предвидено място за монтаж под оригиналните щипки![]()
Аз 40лв. за тези пластмаски няма да дам ,че чудо да стане

С тел ще ги вържа фаровете ,ако ми се шчупят ама няма да дам толкова

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм с теб колега 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”