Проблем с плащане през Paypal!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Проблем с плащане през Paypal!

Мнениеот k_garchev » Сря 30 мар 2011 23:37

Здравейте,имам странен проблем с Paypal!Купувам си стока от ebay,после се логвам в paypal и плащам,но при самото плащане нещо се скапа нета и заби и ми исписа,че времето за плащане е просрочено(Или нещо подобно)!Пробвах пак и отново имаше забавяне,но май платих!Две минути след това както обикновено получавам СМС на телефона,че еди колко си пари,на еди коя си дата от еди коя си карта са платени чрез ПОС с адрес PAYPAL(името на продавача),(някакъв номер),US!
До тук добре,но не получих мейл на пощата от Paypal,че съм палтил!Също така и в ebay стоката стои като неплатена!Писах на продавача да провери дали е получил парите ми и той каза,че не е!
В края на краищата парите ми ги няма от картата,а не съм платил стоката на продавача!Може ли по някакъв начин да докажа с този СМС(имам някакъв номер),който получавам от банката,че съм платил?Какво а правя в случая?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с плащане през Paypal!

Мнениеот AmW » Сря 30 мар 2011 23:45

ДСК?
И при мен се е случвало да получавам смс за плащане/теглене но парите си бяха вътре.
Провери ли си сметката чрез онлайн банкиране или в клон на банката?

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 31 мар 2011 0:06

AmW написа:ДСК?
И при мен се е случвало да получавам смс за плащане/теглене но парите си бяха вътре.
Провери ли си сметката чрез онлайн банкиране или в клон на банката?

Да ДСК!Парите ми не са в картата!Трябва май да се ходи до банката!А не ми се разправяше с тях!

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 31 мар 2011 1:07

Аз имах подобен случай преди време с едни чарколяци от англисйки сайт с директно плащане (имаха си разплащателна форма за теглене от карта). Случката беше, че нещо нета ли забози, какво се случи, но ми даде таймаут малко след изпращането на данните ми. Преди да пробвам пак, решавам да влезна в ДСК Директа ей така, контролно, да видя дали ми е дръпнало пари и се оказа, че е. Изчаквам десетина минути, вдигам телефона и звъня директно на англичаните да ги питам дали са ми приели поръчката, щото парите ми ги няма. Казват - няма приета поръчка. Затварям и веднага звъня на ДСК. Вдига ми няква лелка от нам-си-кой отдел и почвам да я вкарвам в ситуацията. След като разбра за кво иде реч, ми обясни, че транзакцията се извършвала на два етапа: единият е оторизиране на превода от банката картоиздател и блокиране на съответната сума по сметката (демек ти "дърпа" парите) и вторият - изискване на сумата от получателя. И реално получателя като не знае, че има право да изиска тая сума (ингилизите не знаеха, щото не са получили заявката), сумата си остава блокирана, но не се губи, просто не можеш да разполагаш с нея. Жената ми каза да изчакам около 2 седмици (каза, че няма фиксиран период) и банката щяла да отблокира сумата и да ти я възвърне към наличното салдо. И наистина след десетина дена паричките ми цъфнаха обратно (ама дали не съм гледал по 10 пъти на ден mhihi ).

Не претендирам да съм обяснил всичко с банковите термини, щото беше някъде миналата година по това време, ама горе-долу така май стоят нещата. За всеки случай обади им се да свериш информацията, за мен случаят е индентичен.

Поздрави :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 31 мар 2011 10:52

Ще ходя утре в ДСК да се карам с тях!Да видим какво ще стане!Май си прав с това изчакване,но ще си каже!А как си проверяваш парите през интернет!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 31 мар 2011 10:59

Тъкмо утре като отидеш си искай потребителско име и парола, че като те слушам май нямаш, и тогава ще можеш да си проверяваш сметката.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 31 мар 2011 11:25

k_garchev написа:Ще ходя утре в ДСК да се карам с тях!Да видим какво ще стане!Май си прав с това изчакване,но ще си каже!А как си проверяваш парите през интернет!

Няма закво да се караш. А и най-вероятно няма да могат да ти обяснят служителките на гишето за кво иде реч, има си отдел за тази работа, така че по-добре звънни по телефона. А ако искаш да използваш електронно банкиране, отиваш на място и си пускаш заявление за електронно банкиране. Иначе ето го сайта: http://www.dskdirect.bg. Можеш да го разгледаш, има си демо версия.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”