golf 3 1.8 abs охладителна система
- mkosama
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1992
- Контакти:
golf 3 1.8 abs охладителна система
Проблемат ми е следният,стрелката на температурата не мърда повече от 70 градуса,парното започва да духа топло след яко каране или 15 на километра,смених термостата нищо не се промени.Горния маркуч кам радиатора ми се затопля долния стои студен примерно след полови час каране градско,антифриза почити не помръдва в казанчето и незнам каде е проблема.Водих я при маистор тои вика караи доат спре и тогаз ела нищо и няма!!!! незнам какво трябва да направя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: golf 3 1.8 abs охладителна система
Колко литра побра при смяната?Прилича на "въздушна" тапа,тогава датчика мери във парата,главата и парното са на "сухо".Има версия и за водна помпа,или запушено тънко маркучле към разширителя(оттам трябва да тече при работещ мотор).
- mkosama
- Контакти:
при смяната пое стария антифриз +700 грама ,връща вода през мъркучето на ръзшерителния съд
- stankofm
- Автомобил: GOLF MK1
- Двигател:
Ще си позволя да използвам темата на колегата.Ако може някой да ми даде схема на свързване на охладителната система?Снимки
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
mkosama написа:Проблемат ми е следният,стрелката на температурата не мърда повече от 70 градуса,парното започва да духа топло след яко каране или 15 на километра,смених термостата нищо не се промени.Горния маркуч кам радиатора ми се затопля долния стои студен примерно след полови час каране градско,антифриза почити не помръдва в казанчето и незнам каде е проблема.Водих я при маистор тои вика караи доат спре и тогаз ела нищо и няма!!!! незнам какво трябва да направя
термостат!

- mkosama
- Контакти:
смених термостата нищо не се промени???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как мериш температурата?
Ако е само по табло - може да лъже таблото или датчика.
На загряла кола пробвай да измериш температурата в разширителния съд с мултицет с възможност да мери температура. Ако темп. е около 82-85 градуса имаш проблем с датчика или с таблото
.
Ако е само по табло - може да лъже таблото или датчика.
На загряла кола пробвай да измериш температурата в разширителния съд с мултицет с възможност да мери температура. Ако темп. е около 82-85 градуса имаш проблем с датчика или с таблото

- mkosama
- Контакти:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”