1.8T не ускорява равномерно - решено, комутатор

Техническа и сервизна информация за Passat
vespres
Автомобил: CC
Двигател: BWS

1.8T не ускорява равномерно - решено, комутатор

Мнениеот vespres » Съб 19 фев 2011 14:20

Здравейте!Проблема,който не мога да разреша е следния:При повече газ или при пълна газ придърпва от 2500 до 3500 об/мин.С още двама или трима човека в колата,даже и до 4000 об придърпва.Ускорява си ,но все едно на пресекулки.На първа скорост не се усеща,на втора малко и на трета и четвърта най-много.Досадно е ако искам леко да ускоря без да превключвам и все трябва да я ръчкам над 4000 об.Неприятно е за другите в колата.Сменил съм до момента N75,blow-off,регулатор за налягане на гориво,една зап.бобина,свещите заедно с щекерите към бобините.Не знам какво да гледам друго.Предположения?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: 1.8T не ускорява равномерно

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 19 фев 2011 15:26

Турбо пътища, ламбда сонда, спукана топла част на турбината, механизма на уейстгейта, катализатора... ?
Диагностиката с VAG какво показва?

vespres

Мнениеот vespres » Съб 19 фев 2011 22:58

Няма запаметени грешки.Катализатор няма,вилката на устгейта мърда като я форсирам.Ламбдата на оборот се мени постоянно между 0,2 и 0,8 v.При ускорение с пълна газ показва 0,9 до 0,98.Мисля че си е наред.Маркучи съм сменял спукани.Днес видях ,че турбото има голям луфт нищо чудно и да е цъфнало някъде.То май друго не остана да е.

vespres

Мнениеот vespres » Вто 29 мар 2011 16:16

Проблема е решен комутатор.

Потребителски аватар
doi4i_n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doi4i_n » Вто 29 мар 2011 20:28

vespres написа:Проблема е решен комутатор.

Колега за кви пари го взе комутатора - нов или втора ръка?

god666
Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
Двигател: AWT-2001 BJK-2007

Мнениеот god666 » Сря 30 мар 2011 16:51

vespres написа:Здравейте!Проблема,който не мога да разреша е следния:При повече газ или при пълна газ придърпва от 2500 до 3500 об/мин.С още двама или трима човека в колата,даже и до 4000 об придърпва.Ускорява си ,но все едно на пресекулки.На първа скорост не се усеща,на втора малко и на трета и четвърта най-много.Досадно е ако искам леко да ускоря без да превключвам и все трябва да я ръчкам над 4000 об.Неприятно е за другите в колата.Сменил съм до момента N75,blow-off,регулатор за налягане на гориво,една зап.бобина,свещите заедно с щекерите към бобините.Не знам какво да гледам друго.Предположения?

И аз имам същият проблем. Но на мен ми го прави само при рязко подаване на газ - след това го няма придърпването.И аз го усещам на втора трета и четвърта скорост но се появява само за момент. Майстора ми каза че е или бобина в начален стадий или комутатор, но трябвало да изчакам да спре съвсем, за да се разбере кое от двете е. Ако излезе бобина, то май ще е четвъртата която сменям за 2 години...

vespres

Мнениеот vespres » Чет 31 мар 2011 19:04

doi4i_n написа:
vespres написа:Проблема е решен комутатор.

Колега за кви пари го взе комутатора - нов или втора ръка?

За 50 лв употребяван.Новия Hüco за 90лв даде дефект на единия канал.

vespres

Мнениеот vespres » Чет 31 мар 2011 19:15

И аз имам същият проблем. Но на мен ми го прави само при рязко подаване на газ - след това го няма придърпването.И аз го усещам на втора трета и четвърта скорост но се появява само за момент. Майстора ми каза че е или бобина в начален стадий или комутатор, но трябвало да изчакам да спре съвсем, за да се разбере кое от двете е. Ако излезе бобина, то май ще е четвъртата която сменям за 2 години...[/quote]
То така може да си чакаш две години и да се ядосваш само.При мен с дефектната бобина беше не придърпване а прекъсване като че ли минаваше на три цилиндъра за части от секундата.Размени с някой колега от твоя край за проба да знаеш какво да купуваш.

god666

Мнениеот god666 » Чет 31 мар 2011 21:13

Грешно се изразих... Абсолютно същото е и при мен. За секунда минава на три цилиндъра - най точно казано. А иначе ако не е комутатор не виждам как може да се установи коя бобина е, защото не прекъсва постоянно и няма как да се засече. Варианта е само с допълнителна бобина и да се пробва всяка една по време на движение... но е голяма играчка. Пък и не мисля че ще издържи две години :)

vespres

Мнениеот vespres » Чет 31 мар 2011 22:07

god666 написа:Грешно се изразих... Абсолютно същото е и при мен. За секунда минава на три цилиндъра - най точно казано. А иначе ако не е комутатор не виждам как може да се установи коя бобина е, защото не прекъсва постоянно и няма как да се засече. Варианта е само с допълнителна бобина и да се пробва всяка една по време на движение... но е голяма играчка. Пък и не мисля че ще издържи две години :)

А,напук на кефа може.Аз я бях "заебал" и я карах така 7-8месеца ама нищо не изгоря нацяло.Ако имаш бобина не е много време да развъртиш сутрин две болтчета и да си караш с пробната цял ден.А може и с първия път да я улучиш щом си сменял вече някоя друга.

god666

Мнениеот god666 » Пет 01 апр 2011 16:12

Не една а три съм сменял :D И сега излезе точно тази която не е сменяна. Реших да пробвам точно нея и се оправи. Купих нова, и сега имам две резервни. Така че ако някоя свърши съвсем, поне няма да се прибера на три цилиндъра :D ... А между другото - тя моята кола нямала отделно комутатор. Той бил вграден в бобината или в компютъра. То аз за това не мога да го открия, като го търсих ! :D

vespres

Мнениеот vespres » Съб 02 апр 2011 0:20

Радвам се,че е решен проблема.Днес и аз реших да сменям останалите бобини и ще пиша другата седмица какво е станало.Дано и при мен да се оправи.

ilko_m1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilko_m1 » Вто 11 сеп 2012 14:30

здр колеги искам да попитам някои можели да ми каже от каде мога да си купя комотатор 8DO905351 благодапя ви предварително :)

Върни се в “Passat”