голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?
Как го написа, все 4бона са ебати състоянието, направо да му завидиш на тоя преуспял човечец, как е успял да събере и отдели толкова пари за кола 

- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
Между другото, наскоро в Auto Bild имаше статия за лупо 1.4 16v с алуминиев блок. Един от основните проблеми на този джигател е, че замръзва зимата. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
WOB написа:Между другото, наскоро в Auto Bild имаше статия за лупо 1.4 16v с алуминиев блок. Един от основните проблеми на този джигател е, че замръзва зимата.
Интересно какво може да замръзне на един двигател

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
batgecko69 написа:hitman0013 написа:batgecko69 написа:
Еми да ти кажа аз съм виждал Голф 4 1.4-16в да се пуска със жигулка да ти кажа голям срам бра момчето дал 4 бона за кола 2000год а една жигулка за 500лв от 86год да направи смешен ......
ПичшШ! Мислиш ли че всички са като тебе, да им пука кой ги е изпреварил! Аз съм тръгнал на път, и ше се гоня с някой Москвич който тръгнал да изпреварва, ми да си троши главата, няма да умирам заради един кеф!
Разберете че не всички са като вас, да се състезават с колите си, а ги ползват за работа!
1.4 си е добър двигател но зависи как е обслужван! А за 2-ра ръка кола, няма гаранция, все едно ще кажете че по-мощните автомобили нямат проблем!
- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
mufin написа:WOB написа:Между другото, наскоро в Auto Bild имаше статия за лупо 1.4 16v с алуминиев блок. Един от основните проблеми на този джигател е, че замръзва зимата.
Интересно какво може да замръзне на един двигател?
Aми целия двигател се сковава в лед. Незнам как по-точно да го обясня.Не си го измислям прочетох го Auto Bild и имаше снимки с въпросните замръзнали двигатели. Наложило се поставянето на допълнителен нагряващ елемент,но и това не помогнало

- batgecko69
- Автомобил: golf
- Двигател: abf
my heart iS iCe написа:batgecko69 написа:hitman0013 написа:batgecko69 написа:
Еми да ти кажа аз съм виждал Голф 4 1.4-16в да се пуска със жигулка да ти кажа голям срам бра момчето дал 4 бона за кола 2000год а една жигулка за 500лв от 86год да направи смешен ......
ПичшШ! Мислиш ли че всички са като тебе, да им пука кой ги е изпреварил! Аз съм тръгнал на път, и ше се гоня с някой Москвич който тръгнал да изпреварва, ми да си троши главата, няма да умирам заради един кеф!
Разберете че не всички са като вас, да се състезават с колите си, а ги ползват за работа!
1.4 си е добър двигател но зависи как е обслужван! А за 2-ра ръка кола, няма гаранция, все едно ще кажете че по-мощните автомобили нямат проблем!
Ама дядото с москвича та пере нали..

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
WOB написа:mufin написа:WOB написа:Между другото, наскоро в Auto Bild имаше статия за лупо 1.4 16v с алуминиев блок. Един от основните проблеми на този джигател е, че замръзва зимата.
Интересно какво може да замръзне на един двигател?
Aми целия двигател се сковава в лед. Незнам как по-точно да го обясня.Не си го измислям прочетох го Auto Bild и имаше снимки с въпросните замръзнали двигатели. Наложило се поставянето на допълнителен нагряващ елемент,но и това не помогнало.
То проблема е ,че замръзва вътре в мотора и се запушват маслените магистрали от конденза и после

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
batgecko69 написа:my heart iS iCe написа:batgecko69 написа:hitman0013 написа:batgecko69 написа:
Ама дядото с москвича та пере нали..![]()
![]()
Има дедовци дето перат 18-годишни манекенки, и кво?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тя тая тема отдавна е за катинар.
Моя 1.4 го карах 2 години
Новия собственик също го кара почти 2 г.
Никога не ми е харчил масло, на новия собственик също.
На предишни 2 коли съм сменял сегменти и цял двигател, уж на "сполучливи" мотори
Така че всичко е до подръжка и начално състояние
А това колко върви е детска заигравка
Моя 1.4 го карах 2 години
Новия собственик също го кара почти 2 г.
Никога не ми е харчил масло, на новия собственик също.
На предишни 2 коли съм сменял сегменти и цял двигател, уж на "сполучливи" мотори
Така че всичко е до подръжка и начално състояние

А това колко върви е детска заигравка
Последна промяна от mufin на Чет 31 мар 2011 18:24, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
batgecko69 написа:my heart iS iCe написа:batgecko69 написа:hitman0013 написа:batgecko69 написа:
![]()
Пере на дядо Мраз чурапите! Така да знаеш! Просто с този си пост исках да ти кажа, че не на всеки им пука кой ги е изпреварил! Тези дето се гонят по улиците безцелно са хора видимо на възраст, но отвътре са си дечковци! И заради такива състезания по пътищата "Траурните агенции станаха от ЕТ, ООД! Зеха да си теглят ДДС-то

За мен важното е колата да ме кара от т.А до Т.Б, пък кой квото иска нека си казва, живота е толкова кратък, че си нямаш и на идея, и нямам намерение да ти променям нито мисленето нито да ти доказвам кое е правилно и кое не! Нищо лично, но аз винаги съм карал малолитражки и това няма да се промени!
Ако някой не си прави сметката, има хора дето го правят, и високите скорости не ги чешат

А относно двигателя 1.4! Аз го избрах защото застраховката е малка! Данъкът е малък, гори малко, според моите виждания, и потдръжката горе доло ме устройва но немога да кажа че е евтина за мойте доходи!
А до това дали са сполочливи, е мноого относително!
Най-важното е как се кара една кола, и дали се потдръжа!
Според мен щом е излязла от завода си е била читава, ма после на какъв стопанин е попаднала си е божа работа! Та не се плашете, кой какво казъл. Всеки си има мнение!

-
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:WOB написа:Aми целия двигател се сковава в лед. Незнам как по-точно да го обясня.Не си го измислям прочетох го Auto Bild и имаше снимки с въпросните замръзнали двигатели. Наложило се поставянето на допълнителен нагряващ елемент,но и това не помогнало.
Rabbit_TDI написа:То проблема е ,че замръзва вътре в мотора и се запушват маслените магистрали от конденза и после(поне тва дето съм чел).Абе с две думи срам за марката
Хайде бе, сериозно ли ?
И как замръзват магистралите?
Ей така се раждат форумните глупости, дето имат склонност да се разпространяват като чиста истина

Ето тук да се пообразовате и да не заблуждавате другите:
http://www.vwts.ru/forum/index.php?showtopic=17910&st=700
Забележете че става дума за неподдържан консуматив и за сибирски температури
И най-важното - няма нищо общо с двигателя
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
my heart iS iCe написа:
![]()
Пере на дядо Мраз чурапите! Така да знаеш! Просто с този си пост исках да ти кажа, че не на всеки им пука кой ги е изпреварил! Тези дето се гонят по улиците безцелно са хора видимо на възраст, но отвътре са си дечковци! И заради такива състезания по пътищата "Траурните агенции станаха от ЕТ, ООД! Зеха да си теглят ДДС-то

За мен важното е колата да ме кара от т.А до Т.Б, пък кой квото иска нека си казва, живота е толкова кратък, че си нямаш и на идея, и нямам намерение да ти променям нито мисленето нито да ти доказвам кое е правилно и кое не! Нищо лично, но аз винаги съм карал малолитражки и това няма да се промени!
Ако някой не си прави сметката, има хора дето го правят, и високите скорости не ги чешат

А относно двигателя 1.4! Аз го избрах защото застраховката е малка! Данъкът е малък, гори малко, според моите виждания, и потдръжката горе доло ме устройва но немога да кажа че е евтина за мойте доходи!
А до това дали са сполочливи, е мноого относително!
Най-важното е как се кара една кола, и дали се потдръжа!
Според мен щом е излязла от завода си е била читава, ма после на какъв стопанин е попаднала си е божа работа! Та не се плашете, кой какво казъл. Всеки си има мнение!

Колегата се изказа най-изчерпателно! Абсолютно подкрепям!
В крайна сметка, няма лоша кола, има лоши собственици!

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
а някой знае ли има ли големи разлики между двигателите 1.4 75кс и 1.4 80кс вече при голф 5 и 6.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе не мога да разбера кво се впрягате за това дали гори масло колата.Аз моя голф го взех през 2004-та година от Германия на 145 000 км (не знам дали са били реални) и установих че гори масло на 1500 - 2000 км - 1 литър .Ей като ми казаха , голям проблем, много съм се бил набутал - и кво 6 години и половина карам и доливам масло и не ми пука - не ми е в толкова голям разход по джоба , защото самия двигател е икономичен 5 на 100 , даже и по-малко ако не се настъпва , а иначе си върви супер, пали си, никакви проблеми . Някои казват - ама компресия нямало , заминал двигателя бил - и кво за 6 години и половина не е почнало да харчи повече масло от това... минал съм 100 000 км и колата вече е на 245 000 км и искам да ви кажа че няма нужда да давам 1000 лв за ремонт на двигател, след като и така колата си върви, просто трябва да се следи нивото и да се долива и няма проблем, иначе си е супер динамична и пъргава , все пак е с турбо, така че не го мислете толкова това че гори масло. Лошото е че цената на дизела скочи , но се опитах да направя някаква груба сметка мисля че за тези 100 000 км съм дал около 12 000 лв за гориво - вие преценете как е
golf_td написа:Абе не мога да разбера кво се впрягате за това дали гори масло колата.... защото самия двигател е икономичен 5 на 100 , даже и по-малко ако не се настъпва ... иначе си е супер динамична и пъргава , все пак е с турбо, така че не го мислете толкова това че гори масло. Лошото е че цената на дизела скочи...
Изпитвам уважение за мнението ти по адрес на цените на горивата, но прочети преди да пишеш. Темата е за 1,4 бензинови мотори.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”