Проблем с ключалката на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
passat'98
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ключалката на Б5

Мнениеот passat'98 » Чет 31 мар 2011 9:45

Здравейте колеги,

Имам следния проблем с ключалката на шофьорската врата:
1. Алармата не ми заключва само нея
2. От днес патрона започна да превърта и не мога да я заключа
тъй като съм нов което ми личи предполагам ви моля за съвети и всякакъв вид помощ благодаря ви!
става въпрос за Пасат 98 год. 1,6 бензин

Потребителски аватар
theroadtozion
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Re: Проблем с ключалката на Б5

Мнениеот theroadtozion » Пет 01 апр 2011 6:22

колега,със същия проблем се борих месеци,и най накрая го реших по малко странен начин.
щом ти превърта,при мен се беше счупила една метална пластинка на патрона и понеже не съм си намерил здрава все още,просто размених патроните на лявата и дясната врата,сега ми превърта на дясната,но няма проблем за временно ползване,понеже заключвам от шофьорската. патрона се сменя без да разглабяш вратата,ами като я отвориш отстрани има една пластмасова тапа,махаш я и вътре има болт,който държи патрона. развиваш го и вадиш патрона,вадиш патрона и от другата вата и ги разменяш.
а тва къде не ти се заключва едната врата-пробвай така - отвори си вратата и отстрани ще видиш два болта които са във една вдлъбнатина,някъде на една педя от нивото на дръжката,е тея два болта пробвай да ги удариш 5-6 пъти с една отверка примерно-при мен проработи,макар че аз разглобих цялата врата и удрях и отвътре. дано помогне. тея машинки с времето нещо клеясват ли,не знам,същия проблем имах и с машинката на капачката на бензина, и пак с бой се оправиха нещата.
успех и пиши дали се е получило

passat'98
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat'98 » Пет 01 апр 2011 7:18

оказа се напълно прав колега благодаря за което, беше се счупил патрона и не му позволяваше да завърти, лошото е че от днес започна да си прави каквото си поиска шофирайки сама се заключва отключва, дори вече с алармата не мога да я отключа вдига палчетата и веднага след това потъват автоматично явно имам някакъв проблем с централното, което не знам как да го проверя, има ли вариант да е от алармата това нещо не е фабрична, тя да бърка тока :banghead: :063:

Потребителски аватар
theroadtozion
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Мнениеот theroadtozion » Съб 02 апр 2011 20:23

дам,и на мен така ми заключваше и отключваше сам. пробва ли да удариш там където ти казах? не е алармата.

Потребителски аватар
icaka _737
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icaka _737 » Сря 27 апр 2011 20:15

здр колеги нов сам и ми трябва малко инфо ключът ми не заключва от дистанционото на него а трябва да го пъхна в ключалката колата е пасат б5 1.9 тди 99г.смених батериите но ефект никакъв ако някои е имал такъв проблем моля да пише

Потребителски аватар
bonev
Автомобил: Passat B5
Двигател: ATJ

Мнениеот bonev » Чет 28 апр 2011 10:13

Здравей колега,

Ето ти го отговора от колегата Vladko :bowdown

Insert a working (old) key in the ignition and turn to the ON position (do not start car).Lock the car from outside using the new, unmatched key in the driver-side door lock.
Press the UNLOCK button on the new key within 5 seconds.Wait 5 seconds and press the unlock button on the new key to unlock the door.
Turn the ignition key to OFF and remove the old key.

Press LOCK and UNLOCK with the new key.
Insert the new key in the ignition and turn to the ON position (do not start car).

При мен като забие някой път, пъхам в вратата ключа и натискам копчетата и си сработва дистанционното.

:beer

Върни се в “Passat”