за ремонт скоростна кутия пасат В3-проблема решен

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

за ремонт скоростна кутия пасат В3-проблема решен

Мнениеот aaaaakt » Сря 30 мар 2011 19:49

Здравейте колеги имам пасат 1.8ми "Арива" 93год.АВС -двигател.Имам проблем с скъсана пружина на вилката на 5-та скорост/пустото му тракане :banghead: :banghead: / и в последствие и изключване на 5-та сама при отнемане на газта при извънградско каране.Дайте съвет горе-долу колко ще ми излезе смяната на пружината и цялото разглобяване или нова скоростна кутия-макар , че не зная на каква ще попадна .Майстор към , който да ме насочите и дали изключването на 5-тата не е от нуждата за реглаж на жилата на скоростите или най лошото за което се сещам scare .-синхронизатор смяна поздрави на всички :да: :да:

Последна промяна от aaaaakt на Вто 12 апр 2011 21:40, променено общо 1 път.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Re: за ремонт скоростна кутия пасат В3

Мнениеот altanivan » Чет 31 мар 2011 0:16

По-добре взимай нова,че това упражнение ще ти излезе скъпо .. :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 31 мар 2011 0:33

Не знам какъв е проблема за да трака 5 предавка, защото тракането от счупена пружина се чувало на първа скорост. На бобката темата viewtopic.php?f=6&t=27687&start=15 е показано как се сваля скоростната кутия, но като гледам си мисля, че ако проблема е покрай 5 скорост, някакви смени могат да се правят на място, без да се сваля кутията от колата. Не съм много сигурен обаче де.
П.С сега видях че си писал февруари месец в темата на бобчо, та майката му е отваряне или риск с търсене на кутия втора ръка читава!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 31 мар 2011 7:52

като изключим избирача, пружина има единствено на вилката за задната. Тази пружина като се счупи, зъбното колело за задна почва да опира в зъбно колело на първа и се получава онзи шум. Освен че дразни, друго неможе да направи, тъй като няма какво да заключи двете зъбни колела

В твоя случай- едва ли това е проблема, дано... но опитай първо с жилата да е би да са регулирани така че 5-та да не може да влезе докрай и да се заключи предавката.
За 5-та скорост се сваля само капачето отстрани, кутията не се цепи. Смятам че може да стане и на самата кола Работата въобще не е сложна. За заключващия механизъм ти трябва скоба като за лагер. Пак е нещо като зъбно колело и има три... "кученца" (голям технически :lol: ) малки към 2-3см дълги елемента с които се заключва предавката, за да не излиза, много просто реализирано. Нямам подходяща снимка да ти го покажа.
Прикачени файлове
kutiq1.jpg

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Чет 31 мар 2011 19:35

давайте идеи за майстори момчета и евентуално колко ще излезе труда сам нямя дя се справя :oops: един приятел ми предлага скоростна кутия от голф3-ка ABF двигател мисля че е 16V , че го удариха :bishop преди време и до последно колата бе в движение мн.бърз голф беше :да: :да: :да: VW си е VW : vw fen

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 31 мар 2011 19:46

Дали ще съвпаднат полуоските и съединителя от тая кутия от АБФ-а!?

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Чет 31 мар 2011 19:53

К.Одаджийски написа:Дали ще съвпаднат полуоските и съединителя от тая кутия от АБФ-а!?

здравей :beer и аз това се чудя ,за съединителя е на лица но казаха че трябвало да го потърсят направо ми идва да :drinking: :D :D

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 31 мар 2011 21:59

Май забравяте една малка подробност.......че скростите на Голфа не са със жила,като на Пасата!!! :012:
Търси си кутия от Пасат и по възможност същия код като твоята!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Чет 31 мар 2011 22:22

абф-а е също с кутия 02а. Ще пасне, а никакъв проблем да се сменят чашките на дифа, ако си с малките карета, както и да се смени датчика за километража с жило, ако си с жило :)

не виждам смисъл да сменяш съединителя в случая

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 01 апр 2011 9:22

pe6kata написа:...
не виждам смисъл да сменяш съединителя в случая

Мисълта за съединителя ми беше в това, дали съвпадат шлиците на феродовия диск!?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 01 апр 2011 11:43

с 28 шлици са 02а кутиите...

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Вто 05 апр 2011 19:52

Днес след дълго лутане по сервизи от Люлин та до Гара Искър и Орландовци,че е на път :D :D :D и космични цени видят ли те че си на зор вариращи от 300 до към 550лв за цепене на кутия и смяна на пружината на вилката ,едно на ръка че повечето "Мастери "гледаха по схема на скоростна кутия :horror: :horror: за да видят какво представлява пружината се спрях на два варианта като нещата клонят към първия , че е по близо.
1-в сервиз "Волга" в базата на "Омега транс такси" в жк."Захарна фабрика" при едно младо майсторче към фирмата им -дано да е добър и разглобил много кутий че :banghead: :banghead: и втория резервен за 200лв на гара "Искър при много коректен мъж -Бат Краси евала му обяснява и непритеснява и с желание да пробва всякакви варианти от сваляне на капака за по евтин вариант да не набутва клиента срещу него до сваляне и цепене на кутията като краен вариант за около 200лв.всичко -за съжаление далечко ми идва и няма как да се дотътря .Ще пиша тези дни да кажа какво е станало снадбил съм се с търпение 2литра масло за скорости и утре отивам да си взема заветната :banghead: пружинка от магазина .

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 05 апр 2011 20:09

Аз бих свалял и разглабял сам, но все пак имам опит и условия за свалянето и качването на кутията :oops: Иначе за смяна на съединител взимат от 100 лева нагоре, дефакто за сваляне и качване на кутията. Какви са тия хора бе 500 лева, за отваряне на скорости на кола дето струва 1000 лева!?

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Вто 05 апр 2011 20:21

Не Братле , но като им се каже че трябва да се разглоби скоростната не им се работи и се почва scare scare scare :rocketwhore :rocketwhore :rocketwhore докато не те откажат.За свалянето искат някои от 80- 120лв.,но другото :banghead: а аз нямам условия в Люлин и инструменти да я сваля на едно място и да я занеса на бат Vaskoto1 :да: :да: :да: веднага бе готов момчето да бутне рамо с разглобяването и смяната на пружината :applause: :applause: :applause: :applause: но без подемник увисвах.

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Сря 06 апр 2011 7:31

Колега намери начин да свалиш скоростната кутия и отивай по най-бързия начин при Ваското1, за нова кутия няма смисъл да споменавам че цените варират от 3000 до 6000 лв в зависимост от това какво ти трябва и то за пасат б3 1,6 бензин 90-ти набор.

Върни се в “Passat”