С какво масло карате дизелите си?
Re: С какво масло карате дизелите си?
Бях опитал Арал 431 на моя пасат 130 коня с помпа дюза, и останах недоволен, двигателя все едно му пречеше нещо, нямаше динамика. После преминах към Yacco VX 1703, и веднага усетих разлика, много добре върви, вече втора година все него сипвам и съм доволен. Всеки си прави избора, не казвам че Yacco е най-добро масло, но в моя случай пасна добре.
колеги да кажа много бях се притеснил да не стане нещо на колата
да не връщам темата назад ще кайа тук
сипах на моето 1.9 тди 131коня политрон 10/40 без мое питане стана де оставих колата и после си я взех чак тогава разбрах какво как защо
всички казаха махаи го това никакъв случай това масло па камоли 10/40
та поразпитах тук там и се оказа че имам със същия двигател един приятел който вкарва коли и има пасат 1.9 131 коня
от както го е взел незнам на колко хиляди е но е сменил помпа и още нещо в фолксваген когато го е купил той и съответно и маслото там каквото трябва нали 5/40 505.01 все пак фолксваген НО колата явно си е на повечко километри и каза че му харчи и след това размисъл явно това масло нестава трябва друго
не,че нещо но е сипал 10/40 Политрон човека пътува до Италия поне веднъш месечно и да некажа нещо но това са негови думи вече съм минал над 100000км и всяка смяна е с Политрон 10/40 никакви проблеми.Затова мисля и аз да карам с това масло просто следващия път ще сложа 5/40 а не некои ментак кастрол или от фолксваген или ауди 225лв за 4л.
да не връщам темата назад ще кайа тук
сипах на моето 1.9 тди 131коня политрон 10/40 без мое питане стана де оставих колата и после си я взех чак тогава разбрах какво как защо
всички казаха махаи го това никакъв случай това масло па камоли 10/40
та поразпитах тук там и се оказа че имам със същия двигател един приятел който вкарва коли и има пасат 1.9 131 коня
от както го е взел незнам на колко хиляди е но е сменил помпа и още нещо в фолксваген когато го е купил той и съответно и маслото там каквото трябва нали 5/40 505.01 все пак фолксваген НО колата явно си е на повечко километри и каза че му харчи и след това размисъл явно това масло нестава трябва друго
не,че нещо но е сипал 10/40 Политрон човека пътува до Италия поне веднъш месечно и да некажа нещо но това са негови думи вече съм минал над 100000км и всяка смяна е с Политрон 10/40 никакви проблеми.Затова мисля и аз да карам с това масло просто следващия път ще сложа 5/40 а не некои ментак кастрол или от фолксваген или ауди 225лв за 4л.
- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
Аз карам Golf 3 1.9TD винаги му наливам MOTUL.Нямам никакви проблеми с него слагам и добавка за турбото пак на MOTUL 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
izcrazy написа:Аз карам Golf 3 1.9TD винаги му наливам MOTUL.Нямам никакви проблеми с него слагам и добавка за турбото пак на MOTUL
Според мен го глезиш излишно с пълната синтетика (от снимката).
Напълно достатъчно му е на ААЗ-та 10W40 - т.е. Мотул Синерджи 6100

- kirqka_85
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
DiMiTaR_k написа:Аз карам с 10W40 FUCHS Titan Syn MC и съм много доволен.
И аз карам със същото масло и съм доволен !!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък се чудя какво да сложа следващия път на моя Пасат 1.9 ТДИ, АФН, 1998, 224 000 км ?:
1)Castrol Magnatec Diesel 5W 40 или
2)Mobil Peak Life 5W 50 ?
В момента съм с 5W 40 и почти не го пипа?
ВСЪЩНОСТ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ НА VW КОЙ ИМ ПРАВИ МАСЛАТА (тези фирмените)?
Чувал съм, че е Castrol, но не съм сигурен?

1)Castrol Magnatec Diesel 5W 40 или
2)Mobil Peak Life 5W 50 ?

В момента съм с 5W 40 и почти не го пипа?
ВСЪЩНОСТ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ НА VW КОЙ ИМ ПРАВИ МАСЛАТА (тези фирмените)?

- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
колеги аз се чудя какво масло да сложа ,предлагат ми забравих му марката в АУТО + някакво немско малсло специално провеждано за ФВ и Ауди има го си добавка на молибден за двигатели на повечко километри моя е на 275 хил и мисля да му сложа такова ,какво ще кажете 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво ще кажете за Total 10w40? Добро ли е според вас? Водят го немско и хубаво и разлика не се забелязва.Но ако има хора които да препоръчат нещо друго. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
НЯКОЙ В КРАЙНА СМЕТКА ЗНАЕ ЛИ НА VW КОЙ ИМ ПРАВИ МАСЛАТА (тези фирмените)? 

- toki4aaa
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
d1daka написа:Какво ще кажете за Total 10w40? Добро ли е според вас? Водят го немско и хубаво и разлика не се забелязва.Но ако има хора които да препоръчат нещо друго.
Колега,аз карам с такова в момента.Смених го преди 2000 км и грам не ми е мръднало (уж колата е на 164 000 км ама надали :d )Двигателя мърка добре,цената е добра, аз съм доволен, но в крайна сметка ти си преценяваш

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с CASTROL TDI 15W40 и съм много доволен от него 

-
- Автомобил:
- Двигател:
76presley написа:НЯКОЙ В КРАЙНА СМЕТКА ЗНАЕ ЛИ НА VW КОЙ ИМ ПРАВИ МАСЛАТА (тези фирмените)?
Pentosin - оригинално вложени в двигателите
Castrol, Pentosin - Маслата, носещи VW логото.
Последна промяна от Kalin72 на Пет 01 апр 2011 19:15, променено общо 1 път.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
toki4aaa написа:d1daka написа:Какво ще кажете за Total 10w40? Добро ли е според вас? Водят го немско и хубаво и разлика не се забелязва.Но ако има хора които да препоръчат нещо друго.
Колега,аз карам с такова в момента.Смених го преди 2000 км и грам не ми е мръднало (уж колата е на 164 000 км ама надали :d )Двигателя мърка добре,цената е добра, аз съм доволен, но в крайна сметка ти си преценяваш
Total-немското масло

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Antonio87 написа:колеги аз се чудя какво масло да сложа ,предлагат ми забравих му марката в АУТО + някакво немско малсло специално провеждано за ФВ и Ауди има го си добавка на молибден за двигатели на повечко километри моя е на 275 хил и мисля да му сложа такова ,какво ще кажете
Fuchs е маслото за което говориш и наистина е добро !!!
Ползвал съм го преди и не го буташе до 5000км. след това съвсем леко го спадаше ,но го отдавам на факта ,че свойствата на ВСИЧКИ масла не са константни и се променят след определн пробег . Така че слагай смело от него няма да сбъркаш ,наистина маслото си е немско от Манхайм Германия и все още няма ментета ....май

http://www.fuchs-oil.de/home_de.html
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Antonio87 написа:колеги аз се чудя какво масло да сложа ,предлагат ми забравих му марката в АУТО + някакво немско малсло специално провеждано за ФВ и Ауди има го си добавка на молибден за двигатели на повечко километри моя е на 275 хил и мисля да му сложа такова ,какво ще кажете
Селски,аз само такова слагам, Фухс титан !
Върни се в “Дизелови агрегати”