Схема за подгрев на седалки B5.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Схема за подгрев на седалки B5.

Мнениеот pensiq » Чет 31 мар 2011 16:37

Тъй като нямам тази екстра в колата, реших сам да си я направя.Нужна ми е обаче вашата помощ за някой неща.
1.Какъв тип кантал трябва да си купя ( сечение, ориентировъчна дължина ).Другият начин е да купя подгряваща седалка от Метро за 20 лв. и да я разфасовам.
2.Имам оригинални копчета и бях срещал във форума схема, кое как се вързва, но сега не мога да я намеря.
3.Може и нещо да съм изпуснал, но съвети не отказвам.

П.С.Изчетох темите във форума, но за Б5 така и не намерих по-конкретно обяснение.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Re: Схема за подгрев на седалки B5.

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 31 мар 2011 20:21

viewtopic.php?f=5&t=159734
В тази тема е описано как се преправя копчето да работи без датчика за заетост!Пише и кое къде се връзва,ако имаш леки познания по електротехника или достатъчно желание е елементарно.
Вземи си подгряваща калъфка от метро,и я пъхни под тапицерията.Те имат вградено термо реле което при нагряване изключва нагревателя и като се охлади пак го включва!Най удачно е така защото бързо стопля дупето в студа.
Аз съм с така направено подгряване още преди регистрацията ми във форума и нямам снимки!

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Схема за подгрев на седалки B5.

Мнениеот pensiq » Пет 01 апр 2011 10:59

:bowdown Имам само един уточняващ въпрос.Колко беше съпротивлението на закупените от теб подгряващи калъфки?Според колегата rmk неговите са били около 3 ома.Няма ли опасност копчетата да заминат заради по-големия товар,ако е такъв разбира се?Целта ми е пак да си ползвам 5-те степени, а не след време да даде фира пущината.

Върни се в “Passat”