Пръскалка за задна чистачка на Golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ExInS™``
Автомобил: Golf 4 Variant 4motion
Двигател: Diesel

Пръскалка за задна чистачка на Golf 4

Мнениеот ExInS™`` » Чет 31 мар 2011 17:11

Здравейте колеги ! Търся си тръбичка за задната чистачка(пръскалката)на голфчето ми.Моля помагайте от къде и как да се сдобия с такава или от какъв модел други автомобили стават?Идеи за побългаряване също приемам :)
Ето това ми трябва!
Изображение

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Re: Пръскалка за задна чистачка на Golf 4

Мнениеот kn9453 » Чет 31 мар 2011 20:37

Тази тръбичка я търсих и аз преди месец,има я само в ремонтен комплект и струва около 90лв.
Аз реших проблема по този начин:
това е маркуч (тръба) за въздух с диаметър 3мм.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Пет 01 апр 2011 10:21

Тръбичка от антена :banana

Потребителски аватар
ExInS™``

Мнениеот ExInS™`` » Пет 01 апр 2011 13:14

идейте ви колеги са мн добри но очаквам още предложения :) :да:

mimo73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo73 » Пет 01 апр 2011 13:40

Здравеите,да попитам в темата..Задната ми пръскалка започна при пъскане да се върти с чистачката..преди си пръскаше централно на прозореца,сега се движи,това проблем ли е?

Потребителски аватар
alexbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexbg » Съб 02 апр 2011 8:03

Шлаухка, запалка и антена както е казал колегата simon , аз така си я оправих. За да махнеш оригиналната тръбичка , направо я избиваш с една дрелка и набиваш после антената . При мен направо заспа. Успех колега :beer

Потребителски аватар
ExInS™``

Мнениеот ExInS™`` » Нед 03 апр 2011 12:12

колега @mimo73 това при теб е голям проблем затова вземи необходимите мерки преди да ти създаде други проблеми като при мен и други колеги.Най-често ти изгаря ел. двигателя на чистачката и микроключето на бравата на петата врата а признаците са че спира да ти свети плафона в багажника.

P.S: Прочети тази тема!

P.S: Благодаря колеги ще се опитам да го оправя по някакъв начин и ще пиша как съм го разрешил.И аз имам няколко идеи след обиколка на всички магазини за авточасти,вс.автоморги,и допитване в Автотрейд за комплект от метлния вал със зъбците + пръскалката и дюзата за....скромните 90 лв. при условие, че и в автоморгите се наслушах на тотомания ще взема нещата в мои ръце :) :Mr Green Fun

mimo73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo73 » Съб 09 апр 2011 12:39

Благодаря,но какво да направя,никаде не е описано,това дето се е счупило има ли го вече за голф 4?Пръскалката се върти частично с чистачката,не на цяло,може ли още да не е изкъртена?

Потребителски аватар
ivan dimitrov76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan dimitrov76 » Пон 11 апр 2011 9:12

колега аз се сблъсках със същият проблем преди 6 месеца и моята се въртеше частично и после спря да пръска за малко да изгоря машинката всичко стана във вода взех една тръбичка от стаина антена за теливизор и я поставих преди това изчистих отвора много добре от ръждата дето трябва да минава тръбичката за да не стане същият проблем(поправия по наи бързият начин за да нямаш други проблеми или нея използваи докато не я оправиш)тръбичките от антената са по тънки но това няма проблем.И да съм поточен използвах две тръбички от антената едната е с размера на оргиналната тръбичка а другата е следващата от звеното на антената и ги съединих е ги залепих от оргиналната тръбичка отрязах около 1,5см за да стане снатката абе иска мерене и снаждане(само си спомням че голямата не можеше да мине през целия отвор).И така вече 6 месеца наи малко нямам проблеми пръскаси и всичко е нормално да но да нямам и за напред :lol:

Потребителски аватар
alexbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexbg » Пон 11 апр 2011 18:26

Червяка е метален, а зъбчатката е пластмасова и се изронва с времето - още повече ако вътре влезе вода от счупената тръбичка. ПО 60 лв вървят втора ръка по моргите , аз намерих за 40 от форума , но пак се наложи да режа антена и да слагам нова тръбичка. Снимката е от машинка на задна чистачка на голф 4.
Прикачени файлове
Untitled.jpg

popa_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popa_ » Вто 31 май 2011 13:41

колеги искам да попитам дали може да се намери само зъбното колело. и колко пари струва горе долу? :banana

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 29 сеп 2011 21:29

ExInS™`` написа:колега @mimo73 това при теб е голям проблем затова вземи необходимите мерки преди да ти създаде други проблеми като при мен и други колеги.Най-често ти изгаря ел. двигателя на чистачката и микроключето на бравата на петата врата а признаците са че спира да ти свети плафона в багажника.

P.S: Прочети тази тема!

P.S: Благодаря колеги ще се опитам да го оправя по някакъв начин и ще пиша как съм го разрешил.И аз имам няколко идеи след обиколка на всички магазини за авточасти,вс.автоморги,и допитване в Автотрейд за комплект от метлния вал със зъбците + пръскалката и дюзата за....скромните 90 лв. при условие, че и в автоморгите се наслушах на тотомания ще взема нещата в мои ръце :) :Mr Green Fun

И аз се чудя защо спря да ми свети плафона,а от няколко дни ми се върти частично пръскалото на чистачката.... товно като на мимо73 :horror:
Ще трябва малко разглабяне утре май!

Днес пръснах малко,и се огледах отзад на кората аистина прикапа.Отварям...капало е в микроключето,та наистина се оказате прави!

Отворих микро ключето,накиснах в спирт и с малко шкурка 800 и раработи отново.Утре отивам за медна тръба на един магазин за медни тръбички да видим дали ще извадят такъв размер.Иначе тръба от хладилник.Малко е по дебела,но като и смъкна боята да видим какво ще излезне като размер!

Потребителски аватар
Pusheka
Автомобил: Passat B5 Highline
Двигател: AFN 1.9TDI 1999

Мнениеот Pusheka » Пет 07 фев 2014 17:55

Малко стара тема но....

Изображение
Изображение

Днес и аз ремонтирах за сега с пълнител от химикал.Като връзка между две пърчета от оригиналната тръбичка.Влиза много плътно няма нужда от лепила.Ще видя колко ще изкара.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”