Колеги предстой ми смяна на свещите на двете б3-ки който имам
едната е 1.6 ЕЗ мотор с АГУ в момента е с еднополюсни свещи бош ама са пътници, другата б3-ка е 1.8 абс мотор пак с АГУ с предполагам оригиналните си триполюсни свещи.Въпроса ми е следния наслушах се на мнения и от газаджий и от други тип махленски мнения много. И в крайна сметка какви свещи в моя случай да слагам триполюсни или еднополюсни?
Запалителни свещи за пасат б3 на газ - какви?
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Запалителни свещи за пасат б3 на газ - какви?
Каквито са дадени по каталог за двигателя
За ABS-са триполюсни със сигурност.

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Слагаш NGK триполюсни и си бетон. 11-12 лева парчето.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Мнения много search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%2B%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B8++%2B%D0%B3%D0%B0%D0%B7++&sf=titleonly четене, лична преценка и
избор. Аз бях посъветван да сложа еднополюни при положение, че автомобила се кара основно на газ. Иначе оригинално е с триполюсни. Доволен съм от БОШ и БЕРУ.

- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Колега...
Слагай каквото имаш, стига да отговаря на спецификите на двигателя. Имам впредвид топлинното число. На стария В3 - двигател АБС съм слагал какво ли не.... Накрая го дадох на един приятел с руски свещи А 17 дори... арал съм и с три /четири/ полюсни. В момента на новия /стар/ В3 с двигател 2е е с Бош WR7 еднополюсни. Единственото, което е от значение при работата на газ е доброто състояние на лулите и кабелите. Газта е капризна към пробила изолация на някой кабел или корпус на лулата.
Слагай каквото имаш, стига да отговаря на спецификите на двигателя. Имам впредвид топлинното число. На стария В3 - двигател АБС съм слагал какво ли не.... Накрая го дадох на един приятел с руски свещи А 17 дори... арал съм и с три /четири/ полюсни. В момента на новия /стар/ В3 с двигател 2е е с Бош WR7 еднополюсни. Единственото, което е от значение при работата на газ е доброто състояние на лулите и кабелите. Газта е капризна към пробила изолация на някой кабел или корпус на лулата.
Колеги, извинявам се за лаишкия въпрос, но кои свещи са добри за газ и кои за бензин, в смисъл за броя на полюсите, аз до тук прочетеното май разбрах, че за газ трябва да са еднополюсни, а за бензин с повече полюси, така ли е? Карам само на бензин, и баща ми ме убеждава че еднополюсните били по добре!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди 2 седмици ги смених мойте с Brisk (чешки) триполюсни и за сега съм доволен.Също карам на газ ,пък и цената им е много добра ..!
altanivan написа:Аз преди 2 седмици ги смених мойте с Brisk (чешки) триполюсни и за сега съм доволен.Също карам на газ ,пък и цената им е много добра ..!

П.П.Разликата между обикновенните свещи и тези за газ е във "електрода"(поне така си мисля че се нарича) за бензинов мотор стандартната свещ е със дебел и къс електрод с малко по голямо разтояние между електрода и полюса над него.Тези за газ са със доста по тънък електрод (малко по дебел от карфица) и разстоянието от електрода до полюса е доста по малко.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз не казах,че колата се кара на газ ... само поисках свещи за пасат 1.8 мотор ... излязоха ми по 4.50лв с малко намаление ... иначе са към 6лв бройката!
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Свещите ти за газ са NGK LPG-2.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Аз на моя пасат съм сложил едно полюсни с сребърен електрод БРИСК, имам чувството че върви супер, ниските обороти са адски стабилни - не тресе, явно добре се понасят с метана 

-
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:Аз на моя пасат съм сложил едно полюсни с сребърен електрод БРИСК, имам чувството че върви супер, ниските обороти са адски стабилни - не тресе, явно добре се понасят с метана
И тези ми предложиха в магазина като по-добри,но някъде към 10-11лв бройката,нали ?
Ами бих ви казал, че само ви литкат по магазините.Каквито са по каталог това е.Дензо от Косер-а и си ти.
А замисляте ли се колите които са със заводско газово как са????Със свещи за газ или с такива за бензин???
Аз на моя 2Е преди 2 г. му сложих едни които взех от коша на едни "майстори" в сервиз Рено.Казаха , че са от Р19, карах още 20 000 с тях без роблеми.
А замисляте ли се колите които са със заводско газово как са????Със свещи за газ или с такива за бензин???
Аз на моя 2Е преди 2 г. му сложих едни които взех от коша на едни "майстори" в сервиз Рено.Казаха , че са от Р19, карах още 20 000 с тях без роблеми.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз съм карал с бриск за газ. В началото бяха добре, но след 5-6000км се прецакаха нещо. Въпросните свещи по каталог на бриск бяха точно за моя мотор.
След това си купих нгк - пак по каталог, но не за газ и вече имам доста километри минатти с тях без никакви проблеми
След това си купих нгк - пак по каталог, но не за газ и вече имам доста километри минатти с тях без никакви проблеми