Доплака ми се....
Бог да го прости....
Мир на праха му.Той ще бъде запомнен и с култовите реплики:
от филма "Вчера": "Хигиената е майка на прогреса", "На 58 години съм и нямам нито един кариес..мийте си зъбите.", "Вчера може, днес не може";
От Васко Да Гама от село Рупча: "На всяко нещо трябва да му знаеш чалъма";
От филма "Селянинът с колелото": "Прасета не може, за кучета и котки може.", "Държавата има нужда от мен, а не тези с белите престилки.. Могат ли да отгледат едно прасе? Не могат я..знаят само да плюскат пържоли.." ;
В "Опасен чар": Седларов (Русев) разговаря с мнимия милиционер (Тодор Колев): - Куче-касичка, крокодилче-химикалче. Имаме и по-модерни - шлем-касичка и зарче-касичка. - Куче, а защо е зелено? - Това е крокодилче. - Защо не пише? - Заяжда от влагата.
- Лошо, Седларов, лошо, икономията е майка на мизерията. - Тъй вярно, другарю капитан!.... Пак там: "Роднина, милиционер, роднина...милиционер"; "Абе, Гоше, ще оглушеем с това твое думкане, бе! Здравето ми взе! Ти мани мене, ами кокошките спряха да снасят, при 20 кокошки - яйца от пазара купувам! Аз и на война съм бил, ама такова чудо! - Бомбардират, бомбардират, па спрат. Какво беше това чудо, какво беше това изкуство?"
- Чичо Петър от "Оркестър без име" и др.
IvanMan написа:Поклон пред светлата му памет!
vwfena написа:IvanMan написа:Поклон пред светлата му памет!
Голям актьор
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 57 госта