Проблем при високите обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
m_1_6_o
Автомобил:
Двигател:

Проблем при високите обороти

Мнениеот m_1_6_o » Пет 01 апр 2011 21:00

Добар вечер колеги,от известно време имам някакъв странен проблем с голфчето. Когато го запаля от ауспуха започва да хвърля някаква течност която не е неизгорял бензин,няма никакав мирис и е горе-доло бистро като вода а когато форсирам двигателя на високите обороти започва да пуши доста черно през ауспуха и хвърля няква чернилка като масло но не е масло защото не ми спада нивото на маслото (вазможно ли е да е масло което да го изфърля само на високи обороти примерно над 4 000 и затова да не ми спада нивото понеже аз си я карам леко до към 2 000-3 000 об./мин.).На място когато работи този проблем го няма,не пуши вобще само кадето пръска няква течност но не ми се вярва да е конденз,веднага при запалване толко бързо да напраи конденз .... а и незнам дали има общо с този проблем но колата ми глъхне на бензин,не винаги но от време на време когато и поддавам газ неиска да дръпне и изведнъж все едно нещо се отпушва и започва да набира. Най-вероятно проблема е сходен и за двата случая но незнам каде е. Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при високите обороти

Мнениеот freezone » Пет 01 апр 2011 21:03

Според мен трябва да сменищ гарнитурата на мотора.Тази течност дето ти излиза през ауспуха е или вода или антифриз(може и двете)! :012:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 01 апр 2011 21:15

Да,направо сегментите изхвърля...mhihi
Какъв е двигателят?Бензин/дизел?
Ако е бензин:

Колега, основно в града ли караш?
Имаш ли шофирания извънградско?

В гърнетата се събира доста кондензирала вода (количество - в литри), така че това, което "пръска" ауспуха вероятно е конденз, който си стои в гърнетата.
Черният пушек е признак за богата горивна смес, но тъй като горивата в БГ са пълен боклук може да са сажди загнездили се в ауспуха/гърнетата и чакащи звездния си шанс да дадеш повече газ, че да излязат на свобода.
Имаш ли катализатор? Ако нямаш чернилката сигурно е от сажди.
Губиш ли осезаемо някакви течности - антифиз/масло?
Ако не - карай си колата и толкова.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 01 апр 2011 21:32

Дебитомера най-вероятно не си чува въздуха, и работи богато във високите. Гърмяла ли е тая кола на газ?

Потребителски аватар
batgecko69
Автомобил: golf
Двигател: abf

Мнениеот batgecko69 » Пет 01 апр 2011 21:33

Сажди конденз :да:

Потребителски аватар
m_1_6_o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_1_6_o » Пет 01 апр 2011 21:45

andro_ написа:Да,направо сегментите изхвърля...mhihi
Какъв е двигателят?Бензин/дизел?
Ако е бензин:

Колега, основно в града ли караш?
Имаш ли шофирания извънградско?

В гърнетата се събира доста кондензирала вода (количество - в литри), така че това, което "пръска" ауспуха вероятно е конденз, който си стои в гърнетата.
Черният пушек е признак за богата горивна смес, но тъй като горивата в БГ са пълен боклук може да са сажди загнездили се в ауспуха/гърнетата и чакащи звездния си шанс да дадеш повече газ, че да излязат на свобода.
Имаш ли катализатор? Ако нямаш чернилката сигурно е от сажди.
Губиш ли осезаемо някакви течности - антифиз/масло?
Ако не - карай си колата и толкова.

Колата е бензин/газ и се кара предимно в града но немога да кажа че не излиза от София,даже наскоро,миналата събота и неделя и навартях малко над 100 км. извън града. За катализатор чесно да ти кажа незнам дали има,мисля че има,не е махан но не съм 100% сигорен. А за губенето на течности,до скоро ми губеше антифриз но го оправих оказа се че са се разхлабили снадките по маркучите а за маслко,тази кола е в мен от около година ще стане скоро и маслото не е сменяно нито е доливано не мърда ГРАМЧЕ!!! За този проблем ок да кажем че не е проблем ами ефект ... а за глъхненето някакви решения ?

bobocamaro написа:Дебитомера най-вероятно не си чува въздуха, и работи богато във високите. Гърмяла ли е тая кола на газ?
Колега колата е в мен от почти година и не е имала такива проблеми,доста известно време на варвеше на бензин и съм я карал само на газ и паленето и варвенето и оборотите всичко на газ и е перфектно.На скоро я оправих да работи и на бензин (наскоро,наскоро ... началото на зимата...) но от тогава имам някво глъхнене както вече споменах по-горе и така и незнам как да го оправя.

Чудя се ако опитам с по-хубав бензин например 100 октана (до колкото го водят де...) и яко газ дали има няква вероятност да издуха и прочисти системата и да се оправя и черния пушак и глъхненето ... ?

Rosen90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosen90 » Пет 01 апр 2011 21:52

Малката бензинова помпа в резервоара която се намира, го прави този проблем с глъхненето... при мен имаше такъв проблем - от време на време глъхне и се оказа от нея... като вземе да здава багажа и така започва да не прави добър контакт. Иди да ти я проверят и ако се наложи сменяй, защото не е работа това.

Потребителски аватар
m_1_6_o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_1_6_o » Пет 01 апр 2011 21:55

Rosen90 написа:Малката бензинова помпа в резервоара която се намира, го прави този проблем с глъхненето... при мен имаше такъв проблем - от време на време глъхне и се оказа от нея... като вземе да здава багажа и така започва да не прави добър контакт. Иди да ти я проверят и ако се наложи сменяй, защото не е работа това.

Ама аз бензиновата помпа съм я сменял началото на зимата,не е на години ...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 01 апр 2011 21:57

Газта прави много конденз в гърнетата. Щом не губиш антифриз, пак повтарям - затова имаш пръски от ауспуха.
На по-голямата част от моноинжекциите майсторите газаджии слагат реле, което при всяко палене изключва компютъра на колата от напрежение и той си губи настройките. За да работи оптимално компютъра е необходимо всичките датчици, на които той разчита да работят нормално и самият той да е адаптиран (самообучен), което става след изминаването на определени километри в градски условия, при различни режими на двигателя (обороти/натоварване). Когато се изключва компютъра от захранването всеки път преди палене се сещаш, че няма как да е адаптиран. А когато не е адаптиран, той си стартира с определени "несъвършени" настройки - по-богата смес отколкото трябва, неоптимизирано предварение на запалването и т.н.
Освен това карането на газ разваля ламбда сондата, която се предава с годините и започва да става "ленива" и да подава грешни стойности към компютъра. От нейните показания също може сместта на бензин да е богата и затова да имаш черни пушеци.
Може и гумичките на клапаните да ти изпускат масълце - и от там може да пуши....

Изобщо - щом не губиш течности и имаш що-годе нормален разход - карай и й се радвай и толкова.

Потребителски аватар
m_1_6_o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_1_6_o » Пет 01 апр 2011 22:13

TiL написа:Виж ся колега... ти събота и неделя си навъртял 100км. ама то от 100км до 100км има разлика! Ако е караш като пенционер как няма да натрупа сажди? Всяка кола трябва да се изпъва поне от време на време! Наварти и 20-30км с обороти над 3к и пак виж дали ш ти хвърля сажди отзад...

Е аз извън града не я карам със 60 .. някаде 90-100,сега мисля като свърши бензина да и налея 10 литра 100 октана и да и ги изгоря на изхода на бензиностанцията.На миналата ми кола в интерес на истината като имаше проблем с работата на бензин точно по този начин го оправях и даваше ефект...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”