Golf 4 1.9TDI AJM PD Garrett или KKK

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Garrett или KKK - Golf 4 1.9TDI AJM PD

Мнениеот red.devilll » Пет 01 апр 2011 22:01

madnez написа:Преди 2 часа я свалихме ... Маслени магистрали абе всичко е ок... откъснала е остта. Прегрява ли какво е незнам... странното е че първата е за 115 коня хубаво да речем че чипа я издуха втората КККто беше за 131 коня ... Как я изпържи незнам. Дано намеря от 150 коня да мина през брезел и да приключа, че ми писна.

Колега по-добре прегледай първо колата. а и един път пишеш че ти е издухала турбината със стокова кола ,а сега пишеш че е чипосана. май нещо се разминава :beer

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 01 апр 2011 22:55

Ама ако вземаш турбини втора употреба винаги има риск... И на всичкото отгоре не споменаваш надувал ли си налягане на турбо, това онова... Огледай и малко колата сега 1 турбо да беше, добре, ами то и второто изпукало... Аз ти казах на ЛС каква турбина ти препоръчвам ;)

Потребителски аватар
madnez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот madnez » Пет 01 апр 2011 23:40

Незнам къде съм казал че е стокова, може да съм споменал, че е издухало стоковата турбина :shock . Иначе колата е чипосана 1 месец след като я купих. Надува на 1.22, което напрактика е под нормалното за втората турбина която стоково надува на 1.3 ККК 1749VA. Ще прегледаме колата, но и след първото турбо всичко беше прегледано, измихме турбо пътищата, интеркулера и т.н. Напълно е възможно чипа да е лай*ян... Говорих с Брезел, и вероятно ги прегрява по някъв начин. А и катализатора не е махнат, сега ще махнем и него. Бе в общи линии мега неприятна история, дано попадна на читав Гаррет 1749VB, да мина през Богомил и да заспи...

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 01 апр 2011 23:56

madnez написа:...А и катализатора не е махнат, сега ще махнем и него.

Ако го махнеш си го запази :) Един колега направи едно много основателно предположение... В скоро време е възможно да не пускат през ГТП без катализатор :) така че пази си го :)

Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Мнениеот izcrazy » Съб 02 апр 2011 1:00

Колега не се замисляй вземай си Garrett и си джъткай :).Повечето избират Гарет от ККК к16 или там каквато е защото гарета има по голям надух и издържа повече от ККК във това съм сигурен :) :beer

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 02 апр 2011 16:10

само да спомена ,че на всички хора ,които познавам след чип дори в лицензиран сервиз ги съветват да махнат катализатора час по скоро ...

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 02 апр 2011 23:37

madnez написа:За жалост днес гръмна и тази турбина, дори не е чипосвана - късметлия съм. Дайте съвет какво да сложа :D дали да не пробвам от комбайн (шега). Ако някой може да даде съвет приемам или ако някой продава да свирка.

Колега "не е чипосвана" незнам на какво ти говоири? На мен ми се струва че това трябва да е стокова,но незнам ти как мислиш? май пишеш без да гледаш :beer .
Дано колата се оправи и това да ти е последното турбо,което ще сменяш

Потребителски аватар
madnez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот madnez » Нед 03 апр 2011 12:24

С това "не е чипосван" имах предвид, че не съм сменял чипа да я издувам, чипа си е стария който е за по слабата турбина. Или с други думи ККК-то работеше на малко под заводските и стойности. На 1.23 или нещо от сорта.

Потребителски аватар
madnez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот madnez » Чет 21 апр 2011 9:49

Купих Гаррет от АРЛ 150 коня, трябва ми маркуча от турбото към кулера, ако някой има да помага. Мерси.

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Нед 14 апр 2013 23:00

Здравейте.
Аз минавам сякаш през подобен проблем като колегата започнал темата. Та на въпроса: 116 коня голф със внт15 5 години колата е с това турбо и тая година започва да си мени оборотите турбото и да свири на смърт. Подменя се с гт 1749ва от 131 коне и всичко ок до след 5 седмици когато гръмва тая турбина ама както си трябва с пушеци и всички екстри. Предната е свалена преди да се счупи само си стърже. И така сега като почетох почетох из световната мрежа се оказа, че внт15 е по здрава от гт1749ва поради факта, че на едната втулките били фиксирани, а на другата не било така и в случая тая с не фиксираните - 1749ва била по лесно дефектираща. Та въпроса ми е това доказано ли е, вярно ли е и каква турбина да взема сега. Нека дизелджийте си кажат експертното мнение. Да я рециклирам ли или по точно да ги рециклирам ли и да ги ползвам, или да търся нова от кашона. Че каляската ми трябва скоро.
Надявам се да има отзовали се с полезна информация. И като финал къде да рециклирам ако реша???
Благодаря за отговорите предварително.

Върни се в “Дизелови агрегати”