колеги колко градуса на маслото е нормално да показва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Съб 10 яну 2009 15:41

krastio написа:Знам , че температурата на водата и на маслото се разминава с 3-4 градуса , а колкото повече градуса ти е маслото , толкова по-лошо понеже има по малко смазочност . Ако бъркам ме поправете

ми да ти кажа колега малко се бъркаш , както по горе е казал колегата на 90 градоса на водата , маслото трябва да е някаде на 100 и няколко 107 110 градоса :) :) :)

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr6vr6 » Съб 10 яну 2009 16:54

Колеги зависи си от много неща на мен при нормално каране ми държи около 90-97 градуса ..при зверска ръчка на магистралата е стигало и 116-118 :roll: да не беше и повече :roll: бях чувал от някои колега във форума мисля ,че беше Paco ,че до 112 градуса не е опасно .Зависи си и от маслото за сега съм му наливал само пълна синтетика на моторекс..

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: колеги колко градуса на маслото е нормално да показва

Мнениеот fox_vt » Пет 01 апр 2011 20:58

Искам малко да повдигна тая стара тема да не пиша нова.Според вас нормално ли е борда да ми показва не повече от 74 градуса темп на маслото като може за кратко да скочи до 80-82 и после пак пада.Има ли чалъм датчика да се ебава при положение че понякога не ми показва показание на борда.И възможно ли е ниската темп да е от маслото и по точно от добавката за която се твърди че смъква темп с 10 тина градуса :roll: .В друга тема ми намекнаха да не се надявам че ще е от добавката щото си мислех че термостата ми се ебава,но днес закачам на вага и хоп 90 градуса антифриз,55 нафта и 72-3 масло.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 02 апр 2011 7:37

fox_vt написа:Искам малко да повдигна тая стара тема да не пиша нова.Според вас нормално ли е борда да ми показва не повече от 74 градуса темп на маслото като може за кратко да скочи до 80-82 и после пак пада.Има ли чалъм датчика да се ебава при положение че понякога не ми показва показание на борда.И възможно ли е ниската темп да е от маслото и по точно от добавката за която се твърди че смъква темп с 10 тина градуса :roll: .В друга тема ми намекнаха да не се надявам че ще е от добавката щото си мислех че термостата ми се ебава,но днес закачам на вага и хоп 90 градуса антифриз,55 нафта и 72-3 масло.

Ами да ти кажа не знам с датчика как стоят нещата, но при мен температурата на маслото при нормално загрял мотор си седи около 90 градуса (и преди когато нямах кора под мотора пак беше така). А ако под добавката, която сваля температурата с 10 градуса имаш пред вид тая на Политрон, аз след като я сложих карах с нея 1200 км. и температурата на маслото не се повлия по никакъв начин.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 02 апр 2011 8:45

Ами нз може и от маслото да е преди бях със 15/40 а сега минах на 10/40 със MoS2 + добавката на политрона.Ще видя лятото как ще е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”