Здравейте колеги,
Днес ходих да гледам една Бора на 80000(реални) километреа. Всичко много добре, перфектно изглеждаше, няма натрупвания по ауспуха, като отвориш капачката за наливане на масло при работещ двигател не смърди на бензин а само на масло и няма никакъв дим. Всичко ми се стори много хубаво с колата...докато не се качих да я карам. Тръгнах и малко я покарах, когато забелязах, че свети лампичката да се провери мотора. Не ми отне дълго да разбера защо свети. След не повече от 300м колата заопчна да придърпва все едно, че бензина свършва. Натискам газта до последно и няма нищо - не чува. След 1-2 секунди се оправя пак и после отново попада в такова състояние съвсем спорадично. Даже като я спрях на светофар и реших да потегля едвам потеглих, защото тъкмо тръгнах и тя изведнъж започна цялата да вибрира и трепери, след което пак се оправи и продължи нормално. Аз се отказах да продължавам да й правя тест драйв - обърнах и се върнахме обратно и си тръгнах.
Въпросът ми е: Възможно ли е да нещо дребно, като например дистрибуторна капачка или свещи или може би инжектори. Възможно ли е турбото да има нещо общо? Имам много сериозни съмнения, че може да е гарнитурата между блока и главата, но не знам какво би могло да предизвика такова нещо при условие, че автомобилът е на 80000 гарантирано реални километра. Много ми се ще да я купя тази кола ако е нещо дребно, но не ми се рискува преди да съм се уверил на 99.99% Всякакви предложения, тестове, коментари и т.н. ще бъдат ценни.
Благодаря на всички.
Придърпване при VW Bora 2001 1.8T
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Придърпване при VW Bora 2001 1.8T
теста е един-диагностика.
дребни и евтини неща по тая кола почти няма, затова маймуната преди да изяде маслината мери костилката отзад...
кръстиш се и-с главата напред, па каквото сабя покаже.
може да е дросел, може да е турбина, може да е клапан за управление на турбината, може да са свещи, може да са бобини, може да е...всичко.
и нищо не е евтино-пак казвам.
премери си костилката.
и си конкретизирай малко повече полето местоживеене моля. то не е поставено там случайно или за т@ш@к...
дребни и евтини неща по тая кола почти няма, затова маймуната преди да изяде маслината мери костилката отзад...
кръстиш се и-с главата напред, па каквото сабя покаже.
може да е дросел, може да е турбина, може да е клапан за управление на турбината, може да са свещи, може да са бобини, може да е...всичко.
и нищо не е евтино-пак казвам.
премери си костилката.

и си конкретизирай малко повече полето местоживеене моля. то не е поставено там случайно или за т@ш@к...
Според мен може да е дебитомера но ако си от София може да ми пишеш ЛС да доидеш да я закачиме 
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ако много ти харесва закарай я при доверен майстор да я види. За да придърпва може да има хиляди причини. Не са едно и две неща, които да са известни. Освен това 1.8Т си е добър мотор и поне аз не съм чел за чести и спицифични проблеми.
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Колеги, благодаря на всички за мненията, оказва се, че май има проблем в някоя/всички бобини. Отказах се от тази кола, ще продължавам да търся, че не ми се дават близо 7 бона и после да търча пак по майстори и ремонти.
Благодаря на всички за мненията.
Благодаря на всички за мненията.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”