Проблем с ПБ -прекъсва и гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
berta
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ПБ -прекъсва и гасне

Мнениеот berta » Съб 02 апр 2011 18:31

с чук и отверка че го раздвижиш но най добре махни 13ката болт и скоабта и го бутни нагоре да си излезе и после си го върти колко искаш

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 02 апр 2011 18:43

olimpiaivo написа:... купих нов разлика никаква не видях,откачих му буксата за проба и пак нищо...

Нали знаете, че този датчик трябва да е затегнат с точно 20N.m. :roll:
Защото ако не е - наистина нищо не прави!
Впрочем аз моя го сменях. (на 2Е) По някакви незнайни си причини, в напълно произволен момент от време, записваше грешка 'Кнок сензор - прекъснат или на късо към маса'
Чистя - няколко дена няма грижи и после пак! :banghead:
Видимите проблеми се изразяваха с мудно ускорение на ниски (все едно ми е много малко предварението на делкото), както и загасване на мотора при първо запалване (все едно имобилайзер, а нямам такъв!)

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Съб 02 апр 2011 19:58

radotom написа:
olimpiaivo написа:... купих нов разлика никаква не видях,откачих му буксата за проба и пак нищо...

Нали знаете, че този датчик трябва да е затегнат с точно 20N.m. :roll:
Защото ако не е - наистина нищо не прави!
Впрочем аз моя го сменях. (на 2Е) По някакви незнайни си причини, в напълно произволен момент от време, записваше грешка 'Кнок сензор - прекъснат или на късо към маса'
Чистя - няколко дена няма грижи и после пак! :banghead:
Видимите проблеми се изразяваха с мудно ускорение на ниски (все едно ми е много малко предварението на делкото), както и загасване на мотора при първо запалване (все едно имобилайзер, а нямам такъв!)

Знам за 20 нютона,колата си вървеше като куршум от 1000 при всички случай но разликата с 2е е,че пб няма как да има грешка.А като запише грешка компа вече е в друг режим на работа при теб.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”