След ужасната катастрофа?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Re: След ужасната катастрофа?

Мнениеот gollf_fff. » Съб 02 апр 2011 14:03

виж да не си усукал купето , че тогава става лошо може или да я продадеш на части а това за аербеците са бели кахъри може и без тях.успех. :cry:

PATSO85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PATSO85 » Съб 02 апр 2011 14:20

:( Колега съжалявам за колата.Но като гледам снимките които си пуснал ,по добре не се захващаи да я правиш а търси други варянти.Продажба на части или ако някои я иска цяла в това състояние.Но ако все пак решиш да я правиш ти пожелавам късмет и много много здрави нерви ;-)

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Съб 02 апр 2011 17:05

Защо?
Мислите,че вашите са по малко удряни? mhihi

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 02 апр 2011 17:12

Ludiq написа:Защо?

Tова беше гадничко... колега според мен е най-добре ако колата не е посукана и вземеш добри пари да си я стегнеш.Един тука в работата се блъсна с една мазда и направи грашката да я продаде за 1700 лева ( беше 2000 година тди) и момчето което я купи я направи за още 600.Ако има осукване я махай по-добре!Карал съм зад осукани коли и предните и задните им гуми вървят в различни коловози :? (вижда се с просто око).Успех!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 02 апр 2011 17:15

Ludiq написа:Защо?

Те всички, поне 80% внос са удряни и правени, другите 10% са гнилотии и пак правени, едва 10% са читави!
Та това е друга тема!
Според мен колегата трябва да изчака да види от застрахователната агенция какви пари ще му дадът!
Иначе колата си е помляна, но това не означава че нищо не става от нея! Ако се направи от подходящ майстор с нужните пари няма да има разлика!
Но пожелавам късмет на колегата, и нека не казвахме "Хоп" Преди да сме скочили!
Та много кофти случка, желая късмет на колегата :да:

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Съб 02 апр 2011 17:29

Колега внимавай със застрахователя!Големи са измамници,задължително за втория оглед намери човек дето разбира.Защото по навик обичат да пишат отгоре,отгоре.Колата ще се оправи,стига да намериш добър майстор.

Последна промяна от Firestarter на Съб 02 апр 2011 17:30, променено общо 1 път.

PATSO85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PATSO85 » Съб 02 апр 2011 17:29

:) "Един тука в работата се блъсна....." Колега между удар и удар има разлика,както и между кола и кола.Само като гледам снимките на колегата си мисля,че 600 лева най-малко ще е само боята :wink: Добре ще е колегата да поизчака и да види колко ще плати Булстрад и дали ремонта евентуално има шанс да се вмести в тези пари,но досегашния ми опит със застрахователите ме навежда на една не много приятна мисъл(дано не е така).А и една голяма част от автомобилите втора употреба на нашия пазар са удряни :wink: въпроса е колко силно и кой ги е правил :) а тук отново опираме до пари.
П.С.Успех колега дано направиш правилен избор ;-)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 02 апр 2011 19:27

Мисля, че на колегата ще му дадат от 3000 до 3750лв. за щетата. :deal
Колега, а какво те блъсна челно, имаше ли пострадали? Ти самия получи ли някакви наранявания?

4etka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4etka » Съб 02 апр 2011 20:06

Много лошо пич. Преди 5 месеца и аз го преживях същото. Но при мен дамата с вектрата отсреща даже нямаще гражданска, господинът с фуражката пък писал в портокола че има.След 4 огледа, месец и половина пеш и 1700 лв + стар акумулатор и всичко е наред, а за парите още чакам. Но болката остава. Направи си сметка и виж дали си струва въобще да я оправяш, особено ако нещо е усукано. При мен удара беше от другата страна и беше блокирала и скоростната кутия, но не сменях капак (който май струва доста). Успех !

ogix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ogix » Съб 02 апр 2011 21:23

Много Приятно сам изненадан и Благодарен на всички за мненията и подкрепата ценя го много.Относно катастрофата се случи, така че въпросното момче ме фрасна челно с Шевролет (малък маи спарки ако има такъв) и трябва да ви кажа че след многото ядове по тази кола тя си свърши своята работа, като ми спаси живота.Аз съм само натъртен и то съвсем малко а другото момче си мърдаше ама де да го знам после.Относно колата за сега действам стъпка по стъпка и сам на етап сваляне на мотора.Всяко нещо което виждам за потрошено го описвам.Когато доидат за втори оглед ще покажа списъка.Разбрах, че ако я пишат тотал може да дам декларация да ми дадът по-малко пари и да не е брак (ако реша да я правя де)ако ли не да си е брак и я пускам за части.От тук да знаете че ако стане тъка колегите с такива голфове ще са много на кяр защото колата беше уникално направена до този момент.С две думи ще опиша.Купувам я за 300 километра ми изгори 300ml масло.Следва сегменти,биелни лагери и т.н.Последващо четене от мен във форума за въпросните нитове на кутията следва смяна с болтове.Следва предницата.8 гуми, като с :lol: последните минах 20км заедно с нови дискове и накладки и ФРАССССССССС.и тетака.ДА МУ Е.... МАИКАТА И КЪСМЕТ.Не ща да я карам тая късметлииска кола ама като сам прост да наливам пари в нея без каско в неква ламарина.Ама си викам аре само и това и ще си карам като пич ама не.СА ще си я правя като пич щото нямам пари за друга е тва е.И от мен да знаете да си карате по всички правила не значи нищо щото аз даже бях спрял с колан и си чаках да си ме удари.Ще пиша и пращам снимки.Ако някои чуе за такъв голф на части да пише.ТОЯ кенеф е 1.6 APF мотор 2000 юли.Оказа се че е съвсем различен от другите SRи защото има рецирколация и втора ламбда сонда. :012: :horror: :banghead: :drinking:

ogix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ogix » Съб 02 апр 2011 21:28

Това е мишената.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 02 апр 2011 21:59

ogix написа:Много Приятно сам изненадан и Благодарен на всички за мненията и подкрепата ценя го много.Относно катастрофата се случи, така че въпросното момче ме фрасна челно с Шевролет (малък маи спарки ако има такъв) и трябва да ви кажа че след многото ядове по тази кола тя си свърши своята работа, като ми спаси живота.Аз съм само натъртен и то съвсем малко а другото момче си мърдаше ама де да го знам после.Относно колата за сега действам стъпка по стъпка и сам на етап сваляне на мотора.Всяко нещо което виждам за потрошено го описвам.Когато доидат за втори оглед ще покажа списъка.Разбрах, че ако я пишат тотал може да дам декларация да ми дадът по-малко пари и да не е брак (ако реша да я правя де)ако ли не да си е брак и я пускам за части.От тук да знаете че ако стане тъка колегите с такива голфове ще са много на кяр защото колата беше уникално направена до този момент.С две думи ще опиша.Купувам я за 300 километра ми изгори 300ml масло.Следва сегменти,биелни лагери и т.н.Последващо четене от мен във форума за въпросните нитове на кутията следва смяна с болтове.Следва предницата.8 гуми, като с :lol: последните минах 20км заедно с нови дискове и накладки и ФРАССССССССС.и тетака.ДА МУ Е.... МАИКАТА И КЪСМЕТ.Не ща да я карам тая късметлииска кола ама като сам прост да наливам пари в нея без каско в неква ламарина.Ама си викам аре само и това и ще си карам като пич ама не.СА ще си я правя като пич щото нямам пари за друга е тва е.И от мен да знаете да си карате по всички правила не значи нищо щото аз даже бях спрял с колан и си чаках да си ме удари.Ще пиша и пращам снимки.Ако някои чуе за такъв голф на части да пише.ТОЯ кенеф е 1.6 APF мотор 2000 юли.Оказа се че е съвсем различен от другите SRи защото има рецирколация и втора ламбда сонда. :012: :horror: :banghead: :drinking:

Задръж топката - взимаш парите от застраховката, продаваш тази на части и от там може и голф с по-хубав мотор да си вземеш :да:

ogix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ogix » Съб 30 апр 2011 19:36

Колата е за части.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 30 апр 2011 20:05

Колега, платиха ли ти прилично застрахователите?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 06 май 2011 13:24

Уффф..лошо,не ми се пише защото съм минавал през тая процедура..отдавна беше!Това с втория оглед,а дори и трети..си е разтакаване.При първия оглед се описва "видимо" състояние,няма как да пишат "стенд-дозер"-ами те не си носят стенд за геометрия!Та като почне да се изпълнява отстраняването на описаните щети и в даден момент се установи "усукване",тогава ги викаш.Ама има един номер:първо да си направил едното,па после другото...дето имаше случай-караха човека да боядише,а с "просто" око се вижда сгъната задна колона и крив на "лястовица" заден мост!Било оптическа илюзия от смачканите врати :shock ,като се оправят,да се мине на стенд..па тогава отново..
Дано през годините да са променени тия подходи.Най добре е да се свържеш с майстор,който ще я прави,повечето си имат "контакт" със застрахователите и си ги гонят,да не се занимаваш ти лично(то едва ли имаш и условия де..).Е,разбираш се за едни пари с майстора и гледате да си ги докарате от застраховката..винаги ще си "вътре".И първо се чистят сметките от ремонта,пък после чакаш..да ти го "снадят".Сега в момента може ориентировъчно само да получиш някаква преценка за сумата,колата ти е сравнително нова,виж дали има версия "доверен" сервиз на застрахователя..
Да добавя,нека не звучи рекламно,но навремето при подобна ситуация(другият беше виновен,колите бяха още "руски"),още първите "Г.О."-точно Булстрад,ами платиха много добре,за една седмица..,беше "лето 2002"..дано това те успокоява малко!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”