въпрос свързан с ауспуха

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

въпрос свързан с ауспуха

Мнениеот ozyrus » Пет 01 апр 2011 21:37

Здравейте колеги,казуса е следния:От едно известно време като я сритам и вдига бързо до 3000 об./м. и от там не е точно забиване ама много по бавно се ускорява.Преди време бях ходил да ми гледат ауспосите защото сутрин докато паднат оборотите и работи като wrc,та пича каза ,че са оригиналните гърнета и имали някаква вата от вътрешната страна,която с времето се накъсвала и правела мизерии.Ама ми каза "Карай така като се пробие гърнето тогава ела,не се вкарвай в излишни харчове".Та въпроса ми е дали вече тая вата не се е накъсала прекомерно и в следствие на повечето тяга да запушва нещо и от там да идва загубата на мощност след тези обороти или машинката толкова си може,все пак е 75 к.с. за ААМ двг става реч 3тата серия.Благодаря за отговорите предварително :beer

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос свързан с ауспуха

Мнениеот andro_ » Пет 01 апр 2011 21:44

В моите гърнета от 1997-ма година нямаше нищо.Повтарям нищо. Всичко беше станало на ръжда и прах. Вата е имало...някога, отдавна. И дупки по тях си имаха. Тотално свършили. катализатора - с начупена керамика :) . Вероятно и твоите са такива.
Годините не прощават.

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Пет 01 апр 2011 21:49

Абе ако е от тях тоя пач ще ги сменям ,искат ми 150 пари за двете, не е въпроса в парите,ама дали те правят мизерията :???

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 01 апр 2011 22:07

Когато катализаторът се позапуши на изгорелите газове им е по-трудно да си вървят по пътя и това е една от причините двигателят да няма мощност във високи обороти.
Иначе причините за по-малка мощност може да са много.
Ако имаш познат с vag-com кабел направете една бърза справка за грешки в компютъра и ненормални показания на датчиците.
Ако нямаш - диагностика в сервиз. Там вече би трябвало със сигурност да открият дали нещо не е наред.

Потребителски аватар
if4oo
Автомобил: GOLF 4 VR6T
Двигател: AUE

Мнениеот if4oo » Съб 02 апр 2011 10:38

Просто застани отзад,някой да подаде газ и виж дали издухва добре.и при мен беше така,ламарината наоколо изгнива ,ватата пада и запушва гърнето.трябва да до отвориш и да изхвърлиш всичката смрад отвътре,иначе мъчиш колата и расипваш гърнето

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Съб 02 апр 2011 15:52

Точно там е броблема май,че не "издухва" добре,затова беше и питанката ми,колкото до диагностиката редовно си я правя,даже преди месец ходих и инж.Деян Евтимов(един от най-добрите деагностици в Бургас)/не е няква реклама това/ ме посъветва да сменя капачка и палец,още на другия ден смяната беше факт.Ама тъй като гледам ще давам финикийски знаци за гърнета.
Благодарско на отзовалите се колеги :beer

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Съб 02 апр 2011 16:07

не е нужно да даваш кой знае колко .....смисъл....на скрападжиите иди...там гърнета бол.....в Монтана ..С ПОЗНАТ на един скрап...по 5 кинта....говоря за здраво-право гърне....ако идеш с НЕ познат...10-че....успех!!! :да:

Потребителски аватар
rusa_furia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusa_furia » Нед 03 апр 2011 12:41

И моя голф е така.Сутрин като запаля трака като за последно,а после утихва и всичко е 6.Гърнето не е сменяно нацяло,но голяма част от него вече си отиде и от оригиналното е останало малко,но все още тракането сутрин си го има.Незнам от гърнето ли е,но вече почнах да свиквам със звука.

tish
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот tish » Нед 03 апр 2011 13:00

при мен е по същия начин, само докато е студена, може би заради по-големите вибрации, мисля че е от крайното гърне или поне при мен дрънченето се чува от там, но дали е за смяна не знам как мога да определя. преди 2 месеца ми бяха слагали резонаторно гърне на мястото на катализатора и майсторчето просто го удари няколко пъти и каза, че е наред... :roll:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 03 апр 2011 13:25

Затова колеги трябва да се продухва :) Лично аз всяка седмица като си ходя в Габрово от Тулово до Казанлък са има няма 10тина километра 4 лентов път и давам всичката газ....после се виждат парченца излезли от гърнето :) откакто го правя взе да и е по-леко,защото газта яката съсипва гърнетата и сега пълнежа им излиза през аспуха :)

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Нед 03 апр 2011 13:57

При мен не е точно тракане или дрънчене, по скоро работи като wrc и то само докато свали оборотите,сиреч 1мин.Ама по ме притеснява това, че над 3000об./мин. и се губи вътъка.Абе работата така като гледам е на смяна на двете крайни гърнета.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”