Проблем със скоростите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jazzmen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със скоростите

Мнениеот jazzmen » Вто 08 авг 2006 7:47

Голф 2, 1,3, 88г. всичко му е сменяно. Нормално си върви. Обаче скоростите понякога си праат квото си искат. Като е много жега влизат като топъл нож в масло, дотук добре. Обаче като е по хладно (доколкото може да се нарече хладно през август) и почват да запъват....местя ги ама с клизма. Е днеска, веднъж така си влезе първа че не я усещам даже, но на следващия светофар...тряя да натисна бая, и така с всички останали скорости. Ако обяснението е в температурите тва значи на -15 градуса да сменям скоростите с две ръце. Ебати случката.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със скоростите

Мнениеот tatenceto » Вто 08 авг 2006 7:54

jazzmen написа:Голф 2, 1,3, 88г. всичко му е сменяно. Нормално си върви. Обаче скоростите понякога си праат квото си искат. Като е много жега влизат като топъл нож в масло, дотук добре. Обаче като е по хладно (доколкото може да се нарече хладно през август) и почват да запъват....местя ги ама с клизма. Е днеска, веднъж така си влезе първа че не я усещам даже, но на следващия светофар...тряя да натисна бая, и така с всички останали скорости. Ако обяснението е в температурите тва значи на -15 градуса да сменям скоростите с две ръце. Ебати случката.
несъм сигурен но според мен е или масло или синхронизатор

jazzmen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jazzmen » Вто 08 авг 2006 8:35

Какво масло, какъв синхронизатор. Да кажа само че от коли нищо не разбирам.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 08 авг 2006 10:27

Maслото на скоростите си провери ,ако е намаляло направо го сменяй.Също така може да е от съединителя ако не отделя добре.

jazzmen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jazzmen » Сря 09 авг 2006 9:51

Хм, оказа се че били омекнали некви тампони, щото много съм държал съединителя. Или нещо ме пускат по пързалката или аз мога да карам единствено файтон.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 09 авг 2006 9:55

:shock Кажи им по подробно да ти обяснят,каде има тампони от който зависи смянята на скоростите :shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”