Пасат Б4 2Е -Помпата на централното не изключва-РЕШЕНО !!!!!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Пасат Б4 2Е -Помпата на централното не изключва-РЕШЕНО !!!!!
Та проблема е че след заключване на централното,помпичката на интервал от порядъка на 5-10 сек. "изръмжава",демек не се изключва,вследствие на което най-вероятно изгоря моторчето на предишната помпичка.Къде да търся евентуално проблема,защото сложих нова и тя прави така и ме е страх че и тя ще замине,затова сега пак заключвам на ръка 

Последна промяна от MITKO_DVD на Сря 17 окт 2012 8:43, променено общо 2 пъти.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Помпата на централното на Пасат Б4 не изключва
Най често се късат маншончетата на машинката на багажника или на резервоара. Естествено може да е и някоя друга машинка. Може и от някоя снадка да изпуска.
- MITKO_DVD
- Контакти:
Как да го проверя 

- Winner25
MITKO_DVD написа:Как да го проверя
Мисля че тръбичката след моторчето се разклоняваше на 3
- за левите врат
- за десните врати
- за багажника и резервоара
Аз го проверявам като оставя само една тръбичка, а другия отвор запушвам с пръст. Така виждаш къде да търсиш проблема.
Може да пробваш да заключиш на отворен багажник и като спре моторчето да се ослушаш дали някъде изпуска

- MITKO_DVD
- Контакти:
Така да кажа кво свърших и дали съм отстранил проблема:
Първо изолирах багажника,защото точно след моторчето се раклонява на две-за багажника едно и за всичките врати,което се разклонява зад задните седалки на две за лява страна и за дясна,оказа се че пак го прави.След това трябва ше да изключа разклонението за двете страни,но там ми беше доста неудобно по простата причина че имам газова бутилка и затова изключих снадката между пр. и зад.лява врата точно преди да се разклони за задната врата и о чудо не го правеше вече,значи проблема беше във левите врати.След това изключих пр.лва врата и проблема вече го нямаше,което означаваше че проблема е именно в пр.лява врата,затова започнах да я разоборудвам и се оказа че кабелите на външната дръжка бяха скъсани явно от прозореца.
Та питането ми е дали е възможно от това че тези кабели са скъсани да не ми изключваше моторчето и от там да изгоря
,то ясно че от тази врата неработи централното с ключа,но пък да неизключва

Първо изолирах багажника,защото точно след моторчето се раклонява на две-за багажника едно и за всичките врати,което се разклонява зад задните седалки на две за лява страна и за дясна,оказа се че пак го прави.След това трябва ше да изключа разклонението за двете страни,но там ми беше доста неудобно по простата причина че имам газова бутилка и затова изключих снадката между пр. и зад.лява врата точно преди да се разклони за задната врата и о чудо не го правеше вече,значи проблема беше във левите врати.След това изключих пр.лва врата и проблема вече го нямаше,което означаваше че проблема е именно в пр.лява врата,затова започнах да я разоборудвам и се оказа че кабелите на външната дръжка бяха скъсани явно от прозореца.
Та питането ми е дали е възможно от това че тези кабели са скъсани да не ми изключваше моторчето и от там да изгоря

- Winner25
MITKO_DVD написа:.След това изключих пр.лва врата и проблема вече го нямаше...
Как изключи предната врата? Прекъсна вакума някъде във прага или махна буксата на врата.
Aко е първото значи не е от кабелите, ако си махнал буксата - може да е от кабелите, но според мен е малко вероятно.
Такъв проблем от кабели не мисля, най вероятно има пропуск, доста често проблема, ако не е маншона, е самата брава, пукат се от старост! Както каза колегата по горе, опитай се да "чуеш" къде е проблема!
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
От това, че са ти скъсани кабелите на вратата значи, че няма да можеш да командваш централното от тази врата, а ако са дали на късо двата кабела и са задържали така достатъчно дълго време може да е изгоряло и моторчето, защото е подавано постоянно импулс за заключване/отключване и помпата е въртяла до изгаряне. Вържи кабелите, като най-добре е със запояване и термошлаух, намери къде точно изпуска въздух при вратата и всичко ще е ок! Успех! 

- MITKO_DVD
- Контакти:
Winner25 написа:MITKO_DVD написа:.След това изключих пр.лва врата и проблема вече го нямаше...
Как изключи предната врата? Прекъсна вакума някъде във прага или махна буксата на врата.
Aко е първото значи не е от кабелите, ако си махнал буксата - може да е от кабелите, но според мен е малко вероятно.
махнах прага-лайстната и точно по средата при клонката на тройника изключих разклонението на самата врата,между другото ми направи впечатление че точно там имаше мърсотия все едно изпуска и се наслоява мръсно-черно(понеже тръбичките са чисти в жълт цвят) и то само от едната страна,затова след тов акато ги събрах отново го омотах с тъмен скоч

Абе и аз си мисля че неможе да е от кабелите,ма

Абе важното е, че се оправило, че кат го гледаш едно няма нищо, ма като нищо ще разглоби човек половината кола. Пък и си е удобство!
- MITKO_DVD
- Контакти:
Ремонтирах бравата,засега работи,но най вероятно проблема беше от снадката при клонката на левите врати 
Наново проблема след като включих отремонтираната брава на врата,най-вероятно ще с еокаже проблем в ключето в самата брава
Незнам дайте идей от кво може да бъде

Наново проблема след като включих отремонтираната брава на врата,най-вероятно ще с еокаже проблем в ключето в самата брава

Незнам дайте идей от кво може да бъде

- MITKO_DVD
- Контакти:
Нямам думи и с откачена брава пак го прави,вече незнам замислям се дали проблема не е в алармата

- Winner25
Как с откачена брава? Кабелите или вакума?
Може би изпуска някъде другаде

- MITKO_DVD
- Контакти:
Winner25 написа:Как с откачена брава? Кабелите или вакума?
кабелите на бравата

най-вероятно ще се окаже че не е регулирано добре лосчето от бравата към машинката-вакумната на врата,защото просто неслизаше една идея надолу и това може да е бил проблема,пререгулирах и ще чакам ден два ,ако не се появи,значи е било от него ,ако ли не продължавам

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
[/quote]
най-вероятно ще се окаже че не е регулирано добре лосчето от бравата към машинката-вакумната на врата,защото просто неслизаше една идея надолу и това може да е бил проблема,пререгулирах и ще чакам ден два ,ако не се появи,значи е било от него ,ако ли не продължавам
[/quote]
Колега и при мен се получи подобно нещо след като сленях една от дръжките на предните врати.Задаржаше ми петлето и щом я заклиуча помпата виеше няколко секунди и след това вратата се отклиучваше сама,след като я вадих няколко пъти и я настроих се оправи

Колега и при мен се получи подобно нещо след като сленях една от дръжките на предните врати.Задаржаше ми петлето и щом я заклиуча помпата виеше няколко секунди и след това вратата се отклиучваше сама,след като я вадих няколко пъти и я настроих се оправи