GOLF III GTI ABF проблем скорости?!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Bioside
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF III GTI ABF проблем скорости?!?

Мнениеот Bioside » Пет 22 окт 2010 1:46

mania написа:Те май на ФВ са си поблемни. На моето АГГ кутията му беше 550 с труда. За АБФ може да дойде малко повечко. Знам, че звучи нереално висока цена, но е така, даже майсторът ми взе 100 л вза труд, което е не много...

Ми то вярно колеги че ФауВе-то е конструктор Лего ама май и някой от основните му агрегати не са имане.И то заради пустите му икономии :D

neron_the_wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron_the_wolf » Пет 22 окт 2010 11:14

Благодаря колега това ще правя тези дни като съм по свободен а имаш ли представа какво трябва да е маслото пълна синтетика и каква гъстота да е за скоростната кутия и колко литра има мисля че са 2 доколкото съм запознат?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 22 окт 2010 12:15

Днес като сляза ще видя какво съм сложил на моята. Предполагам за 150 е същото. Най-добре като отидеш в магазина и по каталог.

neron_the_wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron_the_wolf » Пет 22 окт 2010 21:59

Колеги също така забравих да вметна следното паля колата мотора работи добре няма менене в оборотите смисъл, че са по високи което е нормално докато загрее но не ги мени и вкарвам 1'ва примерно след това потеглям и се случва следното колата притриса за няколко секунди? Това дали има връзка със проблема също? После вече след като тръгна няма проблем, но при потегляне много често се случва да не кажа и всеки път...

UNDISPUTED__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UNDISPUTED__ » Нед 03 апр 2011 19:44

Здравейте колеги и аз съм нов собственик на ABF страшно съм доволен от колата,но както винаги неможе без някой проблем.И при мен имам същия проблем при включване на 1 предавка някой път влиза доста трудно както и като изрежа колата при превключване на 2.Не го прави много често,но е дразнещо.Има и разлика като чели във скоростната кутия,защото предавките са по-дълги става на въпрос все едно са на 2 етапа влизат веднъж и после още един път.Човекът от когото купих колата ми каза че са си така и той доста трудно свикнал от какво може да се получава това.Благодаря ви преднарително.

vento 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento 1.8 » Нед 03 апр 2011 23:56

В повечето случай нещата са свързани.Щом влиза значи много вероятно някоя от помпите да е тръгнала или избирача да се ебава от което нещат да влизат и така постепенно се преебава синхронизатора .

UNDISPUTED__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UNDISPUTED__ » Съб 09 апр 2011 14:07

Благодаря ти колега за краткия и изчерпателен отговор :beer Някакви други мнения

neron_the_wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron_the_wolf » Съб 09 апр 2011 15:39

Здравей колега моя е пуснатата тема. Аз реших проблема по следният начин, имам един познат майсторче от доста дълги години и се занимава с VW и за не повече от 10 мин. проблема ми беше решен в момента немога да кажа, че скоростната кутия е като нова но разликата е усезаема. Незнам какво точно направи но скоростният ми лост при влязла скорост да речем първа имаше празен ход на ляво и дясно и при втора също. Знам само, че дигна капака и натегна нещо и сега нямам празен ход при влязла скорост на дясно и ляво. И скоростите превключват сравнително добре, преди дори съм имал засечка със скорст (2'ра) и понякога изобщо не влизаше сега проблема е решен... Дано поне малко съм бил полезен.

UNDISPUTED__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UNDISPUTED__ » Нед 10 апр 2011 19:53

Ако можеш да питаш твоя приятел какво точно е натегнал ще съм ти много благодарен колега. :beer :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”