Здравейте колеги,
От два месеца имам бора 1.6 16в - азд мотор.
Колата е внос от Италия, много добре изглеждаща на вид.
Проблема започна веднага след регистрацията в КАТ.
При загрял двигател ми светна лампата за маслото.
След смяна на масло 10/40 и филтър проблема си остана само на тихи обороти и загрят двигател.
Премерих налягането на маслото - 0.4 при 2000об/мин. при норма мин. 2бара.
След като свалих картера за евентуално почистване на цедката открих двата аксиални пръстена на коляновия вал паднали долу. Коляновия вал не подлежеше на рамонт затова го замених с втора употреба (намерих доста запазен двигател в автомарга, от който взех вала и сложих нови лагери). След този ремонт налягането на маслото остана 0.4.
Смених и маслената помпа, - 0.5бара. Тръгнах нагоре и като свалих капака, който е коплект с двата разпределителни вала, видях че и те играят в лагерите. Смених и тях комплект с капака и налягането се вдигна на 3 бара при 2000об. След 1500км. смених маслото с 5W40 и до 1000км. след това нямаше проблеми. Онзи ден сутринта не искаше да вдигне масло повдигачите тракат като луди. Посъветваха ме да сменя филтъра, направих го и 2 дена намаше проблем. Днес обаче същата работа като я запалих трака като дизел. Смених маслото с 10/40 и нов филтър MANN не ще и не ще. Дайте съвет, мисля да промивам с промивно масло да не би да имам запушена магистрала.
АЗД мотор проблем с качването на масло
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: АЗД мотор проблем с качването на масло
Освен пак да погледнеш под картера.Като сменя вала шлаифа ли го или сложи нормални лагери? То пак всичко трябва да проверяваш не се знае кво ще излезе може и дефектен датчик или калпаво масло.
В понеделник свалих картера, смукалтеля и помпата всичко си беше наред.Свалих един основен и един биелен лагер, нямаше никакви наранявания( м/у другото вала при замерването беше като нов и му сложих нормални лагери) Промих всичко с бензин и монтирах помпата и смукателя. Без да монтирам картера подложих корито под двигателя, налях от маслото 10/40 в едно канче, в което пъхнах смукателя и завъртях. Помпата засмука маслото към двигателя и след секунда то потече отгоре. Монтирах картера налях необходимото количество масло 10/40, запалих и моментално шума от повдигачите изчезна. На мястото на датчика поставих манометър, който показа 3 бара.
От понеделник до сега минах около 300км. и за сега нямам проблеми.
Може ли всичките ядове да са ми дошли от маслото 5W40, защото преди него нямах проблеми.
От понеделник до сега минах около 300км. и за сега нямам проблеми.
Може ли всичките ядове да са ми дошли от маслото 5W40, защото преди него нямах проблеми.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Може,но се поразрови малко(из нета) някаде по системата нямаше ли и регулиращ клапан за налягане на маслото да не е в него проблема.
Има клапан на самата помпа. Пробвал съм го, като го натисна с нещо отваря, но след това пружина го затваря. Мисля, че при високо налягане отваря за да разтовари магистралата. Между другото засега нямам проблеми, сутрин пречукват повдигачите за няколко секунди и после двигателя си е безшумен.
Да питам колегите с AZD мотор дали им пречуква аванса когато карат с бензит А-95, защото мойта го прави, по принцип този мотор е за 98.
Да питам колегите с AZD мотор дали им пречуква аванса когато карат с бензит А-95, защото мойта го прави, по принцип този мотор е за 98.
- gigavanko
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също карам с А95 и честно казано имам чуството, че мотора е по-шумен в началото и дори понякога пали малко по-трудно в сравнение с първите месеци, когато я купих. Зимата чувах повдигачите за около 2-3 сек при палене на -7, но си мисля че е от маслото (уж Кастрол 10W40)и сега мисля да сипя 5W40 на Мотул.
А иначе съм карал и със Карера 100 и има разлика определено
дано не прозвучи като реклама.
А иначе съм карал и със Карера 100 и има разлика определено
дано не прозвучи като реклама.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”