Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Мнениеот feikot » Вто 29 мар 2011 10:51

Точно пред блока ми чистя всяка седмица почти.Винаги има обаче кой да метне нещо,я кутийка бяло виктори и сокче,я нещо друго.Едни талибани бяха се заселили във входа,интелигентни,мъжа в Англия от колко години,плейстейшъни,лсд-та,телефони,камери... това 2006та.Обаче отива да си хвърля боклука и хоп,на пътечката.Един път,два пъти...взех торбичката и я сложих пред вратата им.След това боклук хвърлен там не съм видял.Една пък,женена в Гърция и си идва на 2-3 години един път,да ви разкажа какво се случи.Пак на същата пътечка (между блока и една къща има 1 метър пътечка,колкото да не се заобикаля целия блок) гледам една торбичка пълна с боклуци,опаковки от фъстъци,маслинки и прочие.Обаче,ОБАЧЕ всички надписи на гръцки :063: и от къде според вас е долетяла тая торба ? Тя тая лелка в другия вход живее,взех торбата оставих и я пред вратата и си тръгнах като ругаех доста стабилно по стълбите.

Винаги чистя и кося пред блока,посях 4 вишни,една откачена бабка счупи едната,а другата я заля с гореща вода,защото видиш ли,като пораснели щели да и правят сянка... а тя до тогава ще е фира.Кося тревата пред блока,чистя,заравнявам,мия цимента и знаете ли кое е най-редовното нещо което се случва ?-Стоят и накацали всички по терасите и или чоплят семки или пушат и ме гледат как аз им чистя говната и се старая тоя блок да прилича на нещо.Това е стадо което си иска овчар.Ама и по-голяма сопа.Дей@а галфоните смотани...

По темата-да ще чистя както обикновено,защото искам на мен да ми е чисто,те прасетата се обучават,просто трябва по твърда ръка.Знаят,че в такава ситуация,ако някой ми каже копче,може да си събира зъбките.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Вто 29 мар 2011 11:09

mufin написа:Има една приказка:
"Когато човек не иска да направи нещо - търси причина
Когато иска да направи нещо - търси начин"

Вярно е че няма практически смисъл (след два дни ще е същото), но така ставаме хора :D

Тези които се включат те са си хора,но тези които постояно замурсяват те няма как да станат хора няма и да се включат за да станат хора

П.П.Не казвам че тези които ням ада се включат не са хора Аз лично няма да се включа няма да чистя на помярите мизерията(тва в българия има големи боклуци веднъж тъкмо си измих колата и киоравата комшийка си хвърли боклука върху колата ми.Аз после се качих при нея и я направих човек.Просто позвъних на вратата културно когато тя отвори и хвърлих обратно торбичката с боклука в коридора след това тактично и казах че при следваща подобна проява ще и се :WC пред вратата :oops: Вече градинката под прозореца ми е чиста и се гордея че поне един боклук оспях да го направя човек 8)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 29 мар 2011 11:13

escrime написа:1. Няма да ми паднат ръцете ако събера 2 чувала мръсотия и отпадъци за 2-3 часа.
2. Приятно ще ми е да е по-чисто покрай блока, в който живея.
3. Вярвам, че трябва да се дава личен пример, въпреки че някои слабоумни копелета заслужават газова камера, щото нищо не им влиза в кратуните... :banghead:
4. Едно от най-комерсиалните неща в момента е да се реве постоянно, че всичко е комерс. А още по-модерно е човек да е наопаки на всичко и всеки.

А баш.. Важно е да ревем, че другите цапат, а ние да седим и да чакаме да ни изчисти някой.
Колкото и популистка да е тази инициатива ефект ще има.
Аз лично смятам, че трябва някой да ни подсети, иначе няма да се сетим.
Включително и аз, нямаше да се сетя да правя нещо подобно, ако нямаше подобна инициатива.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Чет 31 мар 2011 19:50

Смятам да участвам в почистването!
Много често обирам боклуци произволно разпръснати по земята и ги изхвърлям. Лятото всеки път си тръгваме с една торба боклук събран от плажа. Моето мнение е, че всеки които иска да живее в чиста държава трябва да допринесе с нещо за това! Надявам се в този ден поне свинете, които замърсяват постоянно и нагло навсякъде около нас да се замислят и някои от тях да се променят.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 31 мар 2011 20:25

Опитът ми от живеене на много различни места е показал че българина може да живее в чистота, само ако съвместява сградата с още до 3 семейства.
Тоест при над 5 семейства вече е почти сигурно че ще има поне един мърляч, който ще се чувства анонимен докато цапа. Тогава и другите губят мотивация да пазят и работата става грозна.

При кооперации с 2-4 семейства големия процент е в полза на самоорганизацията и сравнително редовната поддръжка.
Тогава общите части се възприемат като свои и се пазят. Домът не започва от входната врата на апартамента, а от площадката пред къщата.

Разбира се има и изключения.

Обяснението е просто. Едва едно поколение живее с други хора, соца насила затвори в огромни блокове хора, свикнали да си живеят сами в къщи

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пет 01 апр 2011 7:51

Здравейте
Страхотна инициатива, но мисля не е случила на държава.
Тук понятия като гражданско общество не значат нищичко, нито на хората нито на управляващите!
Без значение, аз ще се включа и ще участвам. Може да е за ден или два, но ще е чисто !
Хиляди пъти предпочитам да не ми се казва как нещо не може да се случи, а как може, и да се прави с дела, а не само с думи както е любимо на всикчи!

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Нед 03 апр 2011 21:13

И на граждани не е случила държавата mhihi
Аз ще участвам в инициативата и се надявам да не съм само аз пред блока :roll:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 03 апр 2011 21:21

Night_elf написа:И на граждани не е случила държавата mhihi

Днес докато се разхождах в Южния парк и аз стигнах до твоя извод за ГРАЖДАНИТЕ всеки втори люпеше семки и плюеше по земята :beat_butt2

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 04 апр 2011 2:28

Скоро четох нещо по случая дето много ме изкефи 8)

Ето,Япония...хората не са случили на природа,а в България,природата не е случила на хора!
:wink:

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Пон 04 апр 2011 2:41

Matematiks написа:Скоро четох нещо по случая дето много ме изкефи 8)

Ето,Япония...хората не са случили на природа,а в България,природата не е случила на хора!
:wink:

Има нещо вярно :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 04 апр 2011 8:18

KirilGeorgiev написа:

Днес докато се разхождах в Южния парк и аз стигнах до твоя извод за ГРАЖДАНИТЕ всеки втори люпеше семки и плюеше по земята :beat_butt2

Семките да са проблема.. Те са биологичен отпадък и се разграждат за отрицателно време... Виж торбичките, опаковки от вафли, пластмасови бутилки.. там е проблема.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 04 апр 2011 8:33

Здравейте
вчера, хубав неделен ден - много хора бяха излезли да си почистят около блоковете.
Предимно възрастни - младите ги нямаше, много жалко!
Видях една баба, как се беше хванала и оформила цветна леха пред входа- изчистено, прекопано, подравнено.
Няколко часа по-късно отгоре върху лехата стоеше гордо паркиран джип!
Нямам думи! Колко трябва да си нагъл, тъп или и аз не знам как да го нарека!
и това е навсякъде - всяко останало зелено петъце е превзето от някой, който смята за излишно да походи няколко метра повече от място предвидено за паркиране, само защото е далече от входа му с оправданието - нама къде другаде да паркирам. Погледама му не стига по-далеч от десет метра от местоживеенето му!
Това не съм го виждал никъде в нормалните държави на запад от Калотина да се толерира - никъде!
А си спрял в тревата, или на тротоар и са те налазили, полицаи, природазащитници и каквото още се сетиш, а тук - грозна картинка.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пон 04 апр 2011 9:02

Проблема с боклука е много лесен за решение,просто всеки да си го изхвърля където му е мястото,а това че има места където няма кошчета в продължение на километри е друга работа . .всичко е въпрос на възпитание!

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 04 апр 2011 10:00

aRoGaNsS написа:Проблема с боклука е много лесен за решение,просто всеки да си го изхвърля където му е мястото,а това че има места където няма кошчета в продължение на километри е друга работа . .всичко е въпрос на възпитание!

Като съм на баира, там кошчета няма. Като пуша фасовете си ги складирам в джоба, от там в пепелника, после в кофата.
Същото е и с останалите боклуци.
Не е въпрос на честота на кошчета, въпрос на възпитание е, както си го каза...
Да, смърдят фасовете, но има пералня, не е фатално.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 04 апр 2011 20:16

точно...
аз в събота в 17 ще изляза пред блока, съобразно поканата от районната администрация. Да видим кой ще дойде и кой ще чисти...песимист съм де

Върни се в “ОФФ-Топик - други”