Ползвах търсачката но решение не открих точно на този проблем.
Проблема е следният колеги : Наскоро забелязах, че като карам на бензин (имам и газ) и подам рязко газ колата не тръгва да ускорява веднага, а има едно забиване (закъснение). Това е само на бензин - на газ не е така. Отдавна не бях карал на бензин и вчера го забелязах понеже ми се наложи да покарам. Преди колата си вървеше доста добре а сега на бензин ми се струва че няма нужната мощност. Като се опитам да тръгна на ниски обороти понякога гасне и се дави.
Идеи приемам всякакви.
Карбуратора е пиербург 2е2
Голф mk2 1.6ez - Въпрос за карбуратор Пиербург 2е2
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
- hayabusa_gsxr
Re: Голф mk2 1.6ez - Въпрос за карбуратор Пиербург 2е2
Колеги някакви насоки поне няма ли някой , който да е имал същия проблем и да го е решил?
Съмнявам се в 2 неща :
1.Тампон под карбуратора
2.Игла на поплавъка на карбуратора (чувал съм че се износва от вибрациите ако се кара продължително на газ)
Някой може ли да ми опише какви са последствията от 2та проблема изложени горе???
Съмнявам се в 2 неща :
1.Тампон под карбуратора
2.Игла на поплавъка на карбуратора (чувал съм че се износва от вибрациите ако се кара продължително на газ)
Някой може ли да ми опише какви са последствията от 2та проблема изложени горе???

- hayabusa_gsxr
Здравей, колега. Проблемите на тези карбуратори са много и мисля, че с конкретен отговор няма да ти бъда полезен. Прегледай темата на колегата mupk0. Опитвам се да я постна, но нещо не успявам. Намира се в "Полезни връзки и статии"-Урок : Ремонт на Pierburg 2е2. Успех.
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Махни плочката на газта и пробвай и ми напиши дали е както трябва 
- hayabusa_gsxr
Нямам плочка за газ, с дупчена кутия съм. Допреди няколко месеца нямах никакви проблеми, чак оня ден забелязах че нещо на бензин не върви както трябва. Съмнява ме тампона под карб-а и това че може би поплавъка се е прецакал от прекалено дълго каране на газ.
Разгледай дали диша от някаде и си купи ремонтен комплект от евро07 желателно е да отидеш направо с джаджите че са няколко вида комплекти , също така го измии с мегльо както mupk0 e показал. Карай по често на бензин 
Пробвай със спрей за почистване на карбуратори и повече каране на бензин.
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
мембанката на ускорителната помпа!
но смени и останалите неша от ремонтния комплект.
но смени и останалите неша от ремонтния комплект.
аз имах такъв проблем с метанова уредба.колата неможеше да работи на бензин когато имаще метан в нея.испарителя беше исдухал и пускаше метан постоянно по малко.ако има как да разкачиш маркучите на газта пробвай пак
- hayabusa_gsxr
Проблема е решен. Оказа се мембанката на ускорителната помпа. 

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
тампона не е,защото от него ако смуче въздух ще ти бъзика и работата на газ.
помисли от колко време ти е бензина в резервоара.ако е от много време изгори го и сипи 10лв прясен и виж как ще е.ако не най-лесното едсно спрейче за почистване пробвай с него,ако не помогне вече почвай с разглобяването.да сипеш прясен бензин и да го почистиш със спрейче няма да навреди,дори да не реши проблема.
помисли от колко време ти е бензина в резервоара.ако е от много време изгори го и сипи 10лв прясен и виж как ще е.ако не най-лесното едсно спрейче за почистване пробвай с него,ако не помогне вече почвай с разглобяването.да сипеш прясен бензин и да го почистиш със спрейче няма да навреди,дори да не реши проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”