теч от скоростната кутия на Г3,1.8 АБС
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
теч от скоростната кутия на Г3,1.8 АБС
Здравейте колеги!Имам теч от ск.кутия,но според мен не е от полуоската влизаща в диференциала,а отгоре.Там където влиза привода в ск.кутия.Въпроса ми е дали там под маншона има семеринг?И ако има,може ли да се смени на място без да се сваля кутията?Защото тъй като гледам май достъпа е силно ограничен за работа на място. 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: теч от скоростната кутия на Г3,1.8 АБС
viewtopic.php?f=5&t=196898 това първо.
http://etka.auto2.ru/epc/cat/vw/GO/1993/121/51/1268276/ После според чертежа, има радиален семеринг- поз.23
http://etka.auto2.ru/epc/cat/vw/GO/1993/121/51/1268276/ После според чертежа, има радиален семеринг- поз.23
- balamata
Благодаря за отговора,колега!Не знаех,че и при двата двигателя,моя и този от другата тема,нещата със ск.кутия са еднакви.Но така и не разбрах дали може да се смени семеринга,без да се сваля кутията.Според майстора ми не може.И затова попитах тук. 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Малко по трудно 6те стане от колкото на свалена кутия но не е проблем да се смени.Пък и как ина4е 6те ти вземе 100лв за сваляне на кутията и 10 20 за смяната на семеринга.Mного вероятно e маистора ти да не е разглобявал такава кутия и да не знае как се сваля избира4а и какво има там.
- balamata
Да,той със сигурност не е сменял точно на такава кутия,точно този семеринг.Но се опита да го напипа,като махна маншончето и тогава ми каза,че за него лично,ще е трудно на място,защото няма да има видимост какво ръчка с отверката и да не направи по-голяма беля.Засега ще си карам така,пък ще следя отвреме навреме нивото на маслото.Теча все пак не е зверски.Пък и съединителя го чакам от доста време да ме предава,че отделя съвсем горе и само да забуксува ще се сменя всичко.Надявам се дотогава да устиска този семеринг.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”