Армеец - кофти номера след 10 бр заведени щети

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Re: Армеец - кофти номера

Мнениеот svedbg » Пон 04 апр 2011 19:22

santo_trafficante написа:
bnick написа:
santo_trafficante написа:
svedbg написа: Текущо имам около 10 щети заведени при тях
:shock :shock :heavymetal: :heavymetal: Ето заради такива ще страдат другите mhihi и ще разглеждат щетите под лупа mhihi Като влезе едината система тази година ще се радваш да намериш някой да ти застрахова колата mhihi mhihi Добър клиент си mhihi

santo_trafficante написа:Незнам като не разбирате що говорите глупости :wink:

Защо, ти какво говориш. Нито го познаваш човека, нито знаеш за какво са щетите :shock Има доста ненормалници, които драскат, хвърлят камъни по колите, жулят по паркингите и т.н. Ти фащаш па изтърсваш нещо :screwy
Знаеш ли може да имам достъп до щетите mhihi За 300лв премия и 10 бр щети .... mhihi Доста са го изтърпяли :wink: Заради такива "колеги" а те не са малко mhihi Заради такива които си блъскат двете лични коли на различни имена за да вземат пари от ГО...и още да не казвам други случки mhihi Но остава още малко.... mhihi

Незнам до какво имаш достъп, но ако е до системата им, то точно можеш да видиш какви са щетите и къде. Другото да ми бяха искали 600лв, пак щях да ги дам, защото целта е да съм сигурен на пътя, не да печеля на дребно. Не е коректно, да обявяваш първо нещо, да сключваш договора и после да не искат да си изпълнят тяхните задължения. Явно в тази сфера не са дорастнали българските застрахователи. Гледат и те на дребно да спестят пари. Колега santo_trafficante, не съм за 50лв, колкото струва боята на бронята, въпроса е принципен. Плащаш получаваш. По тая логика ти да не ходиш на доктор, защото плащаш по 40-50лв.здравни осигуровки на месец и ако влезеш в болница, то няма да те приемат ИЗОБЩО, понеже няма да са на печалба от теб. Също ако са толкова заинтересовани, лесно могат да хванат, кой ме е одрал, ако проведат разследване из базата кой на тая дата има щета, подобна на моята. По лесно е просто да дадат 40-50лв, аз да си поема вината и повече да не се занимават с мен, понеже съм дребна риба :) Желязна логика има тук.
Ще ги гоня до последно пък на 20.05.2011г. ако не искат да ми подновят Каското (цената естествено трябва да е много по висока), то ще се насоча към някоя наистина сериозна компания.
За регистъра и аз заставам зад него :) Трябва да си пазим колите.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Армеец - кофти номера след 10 бр заведени щети

Мнениеот group® » Пон 04 апр 2011 19:26

И застрахователите са шиб@няци и застрахованите са шиб@няци.
Само дето читав застраховател няма :wink:
Жалко, че свестните пак страдат (има такива - виждал съм :) ).

Колегата автор е прав според мен.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Армеец - кофти номера

Мнениеот LILO&STICH » Пон 04 апр 2011 19:33

bnick написа:
santo_trafficante написа:Знаеш ли може да имам достъп до щетите mhihi За 300лв премия и 10 бр щети .... mhihi Доста са го изтърпяли :wink: Заради такива "колеги" а те не са малко mhihi Заради такива които си блъскат двете лични коли на различни имена за да вземат пари от ГО...и още да не казвам други случки mhihi Но остава още малко.... mhihi

Аз съм твърдо за такъв регистър, нещо което трябваше да се направи отдавна. Но не всичко зависи и от собственика :да:

много скоро ще е факт!
Тогава,ще има теми от сорта "Откзват да м вземат парте" и пак ще се карат коли без каско!
Е тогава ще става интересно според мен.Последствията,ще са много и за всички!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 04 апр 2011 19:37

Такъв тип регистър ще е само за най-фрапантните и нагли случаи на застрахователните измами.Споменатия с двете лични коли и от тоя сорт.Никой няма да откаже да ти вземе парите,дори и 10-15 щети да имаш,одраскано,спукано,счупено и т.н. не са колкото цялата ти сума.Като няма застраховани,няма да има хляб за застрахователите.Кой ще откаже "5 лв" ?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 04 апр 2011 19:49

10 щети за една година... малко множко ми се струват. 2-3 - иди-дойди ама 10 и да отидеш за 11-та?! :screwy Прекалено! Човек трябва да има чувство за мярка все пак. И отношение на добър стопанин към имуществото си. Това, че застрахователите не обичат да плащат е ясно, но все пак не трябва да се злоупотребява. Постави се на тяхно място и тогава ще разсъждаваш другояче. :012:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 04 апр 2011 19:53

Ljubon написа:10 щети за една година... малко множко ми се струват. 2-3 - иди-дойди ама 10 и да отидеш за 11-та?! :screwy Прекалено! Човек трябва да има чувство за мярка все пак. И отношение на добър стопанин към имуществото си. Това, че застрахователите не обичат да плащат е ясно, но все пак не трябва да се злоупотребява. Постави се на тяхно място и тогава ще разсъждаваш другояче. :012:

Ам колега, представи си че ти си на мястото на колегата, само за момент! И тогава да видим какво ще кажеШ!
Според мен колегата си е прав, щом си е платил, и поради това че той няма вина, какво да направи!???
Нали за това е броил ххх пари за Каско!
Той да не мислиш че е искал да има 10-т щети !? Никой не иска да има и драскотина по колата, ма живота е такъв, пълна радост няма!
Не се заяждам, ма много е лесно, на чужд гръб 100 тояги, нали на мен ми няма нищо!
Аз лично когато реших да си направя каско, отидох при една агенция, застрахователката като ми каза, че първо трябва да ми одобрят колата, за да ми направят каско, и ще утепам един ден, за това, направо си тръгнах, не си мислете че и тяхната работа е лесна, но в тоя случай колегата си е прав! Ся че на тях не им се дават пари, за малки неща, техен проблем!

п.п Е представете си една случка! На гости съм в Варна, за 1 седмица, и в тая седмица ми драскат колата пет пъти. Какво трябва да направя, да не им се обаждам за щетите и да си замълча, ай моля ви се, недейте с лошо!

Последна промяна от my heart iS iCe на Пон 04 апр 2011 19:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 04 апр 2011 19:54

group® написа:И застрахователите са шиб@няци и застрахованите са шиб@няци.

:да:

Най ме е яд, че заради пичове които си чупят стоповете за да вземат пари от каското за нови кристални мега тунинг стопове страдат колеги като автора на темата, а и всички други изрядни и коректни ползващи услугата авто каско.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 04 апр 2011 19:57

Ljubon написа:10 щети за една година... малко множко ми се струват. 2-3 - иди-дойди ама 10 и да отидеш за 11-та?! :screwy Прекалено! Човек трябва да има чувство за мярка все пак. И отношение на добър стопанин към имуществото си. Това, че застрахователите не обичат да плащат е ясно, но все пак не трябва да се злоупотребява. Постави се на тяхно място и тогава ще разсъждаваш другояче. :012:

Нещата едва ли можеш да ги планираш. Разправиите със застрахователите не са особено приятни, освен ако си мазохист и имаш време за губене mhihi

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пон 04 апр 2011 19:58

Аз имах такъв случай с две коли, само дето са застраховани на името на баща ми и при паркиране на едната до другата стана белята, ама застрахователите си измиха набързо ръцете... Вярно е, че има много измами по подобна схема, само дето е гадното, че баща ми за повече от 30 години стаж зад волана няма ПТП по негова вина и заради него ЗД не са загубили и стотинка, но това не попречи да откажат щетата... Или казано на кратко-пихме една студена водица, оправихме си сами щетите, пък в нас остана разочарованието от системата и така :да:

Потребителски аватар
svedbg
Контакти:

Мнениеот svedbg » Пон 04 апр 2011 19:59

Ljubon, все едно нарочно скачам в дупките или си драскам новата боя сам с ключа или карам съседа нарочно да ме надере, че пак да се занимавам да ми я боядисват :shock
По тая логика ако ми я откраднат няма да ми дадат сумата от 3650лв. защото премията ми е 300лв и някак си няма да са на печалба. Всичко е до късмет, кой ще мине ще те драсне, камъче ще отскочи, ще те засече някой камион и ще влезеш в дупка по софийските улици. Не разбирам изобщо това за броя на щети. За протокола дали са ми около 800лв от щети, взели са ми 300. Наистина не виждам как ще ми платят, ако ми откраднат колата :mrgreen: Не предпоагах, че някой гледа бройка, при положение, че всичко заведено е оправено.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 04 апр 2011 20:14

Аз не схващам за какво е цялото реване :roll: Колата е застрахована на 5000лв ти си ги взел като 10 щети и сега очакваш да ти дадат някой лев за 11та :screwy Застраховател
ите са стопански субекти не социални дружества

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 04 апр 2011 20:25

Какво се хванахте за тези 10 щети не знам :roll:
Аз само първия месец на каското имах 3
Кофти късмет - чупят ми предния джам, падам в дупка - пукам картер и докато ме товареха на пътната помощ на застрахователя ми счупиха бронята (пак ми заведоха щета).
10 години карам и никога не бях пукал гума в дупка, камо ли джанта да изкривя - за 1-2 месеца 3 пъти ми се случи (с 3 различни коли). Пак кофти късмет.

Това, което искам да кажа е да не бързате да обвинявате и разсъждавате толкова крайно, защото на всеки може да му се понатрупат нещица ;)
За черна серия никой не е застрахован :lol: :idea: :bishop

Потребителски аватар
svedbg
Контакти:

Мнениеот svedbg » Пон 04 апр 2011 20:31

KirilGeorgiev написа:Аз не схващам за какво е цялото реване :roll: Колата е застрахована на 5000лв ти си ги взел като 10 щети и сега очакваш да ти дадат някой лев за 11та :screwy Застраховател
ите са стопански субекти не социални дружества

Колега пишеш без да четеш, точно над теб са цифрите :063:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 04 апр 2011 20:32

svedbg написа:Ljubon, все едно нарочно скачам в дупките или си драскам новата боя

svedbg написа:Текущо имам около 10 щети(повечето за пукнати гуми от дупки, понеже бях с 215/40/16 Унироял и ги пуках като балони).

Колега, карам всекидневно по същите гадни пътища, но гума скоро не съм пукал, защото внимавам къде и с каква скорост карам. А и пукането на гума едва ли е застрахователно събитие.
my heart iS iCe написа:Е представете си една случка! На гости съм в Варна, за 1 седмица, и в тая седмица ми драскат колата пет пъти. Какво трябва да направя, да не им се обаждам за щетите и да си замълча, ай моля ви се, недейте с лошо!

Често коли се драскат, когато се спира на неправилното място. Ако собственикът на колата не разбере символиката, могат да последват и по-сериозни щети. Най-добре е човек да си няма разправии със съседи, които си отмъщават тайно на колата ти. :012:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 04 апр 2011 21:31

пич повече щети е трябвало да заведеш,как не си се сетил да заведеш щета за насрано от врабче да ти дадът 5кинта за мивка примерно? :063:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”