Какъв автомбил бихте ми препоръчали

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Какъв автомбил бихте ми препоръчали

Мнениеот lion_heart002 » Пон 04 апр 2011 22:36

Мани и аз останах потресен от една такава дизелова 1.7 с мотор исузо! За 9 месеца май само волана остана здрав,пък и не беше много икономична де... Почти всяка една бензинова кола може да се скопи на газ и да харчи 6 на 100! Обаче си е чисто мъчение и за колата и за този който кара!

Последна промяна от lion_heart002 на Пон 04 апр 2011 22:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 04 апр 2011 22:39

A_state_of_trance написа:Здравейте отново колеги. :beer Благодаря, за предложенията, но от Фиат ще се въздържа. :| Нищо лично, но нещо италианското не ми се нрави. :) Ауди Б4 също не е лоша идея, но какви бензинови мотори се слагат на него? :)

Сега да споделя. За сега имам няколко оферти. Първата е за едно Голфче МК2, 1990г., 1.8 карб. На кратко, колата е на мой комшия и от 4 години не се кара, подвизава се в гараж. На малко повече от 164 000км.(не помня точната цифра), никога не е карана на газ. Колата е в този собственик от 1995 година, като той я е закупил на приблизително 70 000. Поддържана е, няма козметични забележки, с оригиналното радио и боя, няма екстри, само люк. Това е горе долу. Склонен съм да вярвам на човечеца, защото ми е комшия и не вярвам да ме лъже за километрите, или състоянието на колата (според него перфектно). Голфа иска само едно почистване, обслужване и мерак за каране. Цената е 1500лв, като тъм нея има включени зимни гуми Дебика и цялата документация от както това е кола. Това което ме притеснява е, че от доста време не е карана и може да създава ядове. :beer

Друга оферта е Опел Корса 1.5 дизел. Обикновен дизел, без турбо. Като екстри има само Airbag. От две години е в БГ колата и е на 241 000км. Сменян ангренаж преди 4 000км., притискател преди 11 000 и още някой дребни работи. Уж е ревизирана преди 2000км., но знае ли човек. Като цена ми обявиха също 1500лв. Утре ще я пробвам.

За сега се зачудвам между тези две оферти. Вие кое бихте препоръчали?

Колега не бих се колебал вобще и бих ти препоръчал голфа на комшията ти така като гледам твоя комшия май е втори собственик на колата или поне е първи собственик в България тва е чудесно даже е гаражна кола сиг има и приличен външен вид.След време каот посъбереш някои лев и ако се зарибиш с този голф можеш да си го поглезиш малко с някоя хубава джанта и окачване.Колата щом е карборатор слагащ обикновена газова за 300 400 лв и си готов за София

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Пон 04 апр 2011 22:43

Ами, Корсата е точно с двигател на Исузо, но 1.5. Момчето ми каза, че му дава разход около 5/100 извънградско, а градско около 6. Колко е вярно не знам, но това си е доста субективно, защото зависи от начина на каране. Пък и съм чувал, че не са много чупливи, както ти казваш. Може би само ходовата част е по-слаба, за двигателите не съм чувал лоши отзиви освен че не са много вървежни. :beer

pepo написа:Колега не бих се колебал вобще и бих ти препоръчал голфа на комшията ти така като гледам твоя комшия май е втори собственик на колата или поне е първи собственик в България тва е чудесно даже е гаражна кола сиг има и приличен външен вид.След време каот посъбереш някои лев и ако се зарибиш с този голф можеш да си го поглезиш малко с някоя хубава джанта и окачване.Колата щом е карборатор слагащ обикновена газова за 300 400 лв и си готов за София

Да, първи собственик в БГ е той и единствен разбира се. Чудесна е количката, но дали няма да са се скапали доста работи от толкова стоянка в гараж? Все пак това са си 4-ри години покой. Утре ще отида да я припалим, че миналия път не разполагахме с наличен акумулатор и ще я пробвам. За какво да се ослушвам и оглеждам? Някакви по-специфични проблеми, които не могат да се уловят от обикновенния купувач?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 04 апр 2011 22:47

A_state_of_trance беше написал,че имаш Шкода Фабия.С какъв мотор е колата?Интересното е,че от Фабия се забиваш на Голф2.Нямам скрит умисъл в питането,ама търся логиката и това какво по точно ти трябва.

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Пон 04 апр 2011 22:58

H2O написа:A_state_of_trance беше написал,че имаш Шкода Фабия.С какъв мотор е колата?Интересното е,че от Фабия се забиваш на Голф2.Нямам скрит умисъл в питането,ама търся логиката и това какво по точно ти трябва.

За Фабията, както казах не случих на кола. :kissy: Принципно я взех със стандартния трицилиндров мотор 1,2HTP, но докато и се нарадвам и се прецака. Казаха ми, че от главата на долу трябва да се сменя всичко. Такива били двигателите, че не подлежали на ремонт. :screwy
От там ходене по майстори и такива работи и стигнахме до заключението, че ще се сменя двигателя с такъв от Голф, защото ремонта на оригиналния излизаше доста скъпо. В двора имахме един стар Голф 2, който не беше каран от доста време и двигателя цъфна на Шкодичката, вече стана 1,6 карб. с газова ловато. Ама от там като се почнаха проблеми с карба, който беше каран само на Газ,проблеми с бензинови помпи и др. Вече ми додя сгода и я оставих, карам я докато не издъхне, което мисля ще е доста скоро. Отделно има доста слабо окачване и така. Сега ако бях, хич нямаше да се занимавам да сменям двигатели. Щях да ремонтирам оригиналния двигател и да ми е мирна главата, но уви. Сам си я прецаках, защото доста хора ми казаха, че ще е по-добре да го сменя и аз ги послушах. :talk:

Повтарям, че не залагам на комфорта на автомобила. Единственият критерий за мен е да е здрава колица, за да имам вяра в нея, без значение дали е Голф 2 или 1, или каквото и да е друго.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пон 04 апр 2011 23:02

Е това е доста прост автомобил.Виж мотора дали работи стабилно,повдигачи тропат ли,каретата как са,амортисьори изпуснали.Не е зле и да провериш като загрее добре каке налягането в системата,маркучите не трябва да са много твърди,вентилатора дали и кога включва... Като дадеш на контакт трябва да ти свети датчик за масло и акумулатор,както и да премигва няколко секунди диода за температурата на таблото... Това се сещам... Ако е триврат,гледай за увиснали врати! Скоростите как са,лоста хлабав ли е... Абе голф 2 е толкова опростена кола,че просто не знам какво повече да ти напиша! Щом критерия ти е главно здравина-скачай на голфа! Съединителчето и него го виж как е... Щом е 1.8,трябва да е прилично динамичен! При всяко от тези неща,ако можеш смъкни малко от цената...Все пак 4 години е стоял,не са малко! При всички положения няма да има гуми и акумулатор,гражданска,преглед...Километража дали работи,дали отчита изминатите километри... А и още нещо,това,че върви на бургия не е показател за състоянието на мотора,пред очите ми 1.3 прегряван повече от три години поради прекъснат кабел на вентилатора на близо 700 000 километра вървеше с двама човека по баирите на газ с 700 кг желязо на задната седалка и в багажника на четвърта,макар от прегряване мотора да беше сменил звука! Мотора да се прегледа добре е моя съвет,просто са много издръжливи и трудно можеш веднага да познаеш каквито и да било издевателства над тях в миналото!

И не че ти се бъркам,ама шкодата ти така или иначе е вече непродаваема! Ако проблема ти е само карба,иди при Люси да ти го направи и карай,вместо да набиваш пари за друга кола! Фабията не е лоша кола,виж ако беше фелиция,тогава вече бих те разбрал защо искаш голф2... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 04 апр 2011 23:42

Колегата над мен беше доста изчерпателен :deal само да добава че повдигачи на клапаните 100% ще тракат и мотора ще е доста шумен все пак маслото не е сменяно от 4 години гъстотата му ще е паднала ще е станало много рядко.При това положение нищо чудно при първо палене да испуши леко на масло.Моят пассат не беше местен 5 години и не беше в гараж,а вънка на улицата иначе от първия път си запали но акомулаторат беше сменен преди да се закотви колата зад блока.Проблемите които имах след като почнах да го карам бяха испуснали амортесиори тампоните предните и те бяха по омекнали и се бяха показали доста нагоре и 1 2 маркучлета испускаха по малко.Все пак доста време без да е загрявана колата и гумата на маркучите нормално да е напукана.Но нищо от това не е болка за умиране.
Според мен щом е първи собственик и го търпи 4 години в гаража си значи няма да е някои чупендак а ще е гледан голф,взимай смело

П.П.Ако може качи някоя снимка да го видим голфа :039:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 04 апр 2011 23:48

apa6o написа:VW Polo 2f :beer Здрави и идиотоустойчиви, евтини за поддръжка и лесно се газифицират-има мотор с карб. Верно дартаняни са, но не всичко е идеално на тоя свят :wink:

Само гледай под акумулатора, че там е голяма греда, ако е изгнило... :mrgreen:

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пон 04 апр 2011 23:57

При 4 години престой със сигурност отива на смяна на гумички на клапаните,но това да е проблема... И още нещо,след като не е пален толкова време,не го палете веднага,смисъл,махнете централния кабел от бубината и го позавъртете на стартер 2-3 пъти колкото да качи маслото в главата,нека угасне лампата на таблото! И преди да сте направили и това,проверете охлаждащата течност и маслото! После,след като сте проверили маслото и охлаждащата течност и сте го развъртяли,връщай кабела и пали!

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Вто 05 апр 2011 0:04

lion_heart002 написа:При 4 години престой със сигурност отива на смяна на гумички на клапаните,но това да е проблема... И още нещо,след като не е пален толкова време,не го палете веднага,смисъл,махнете централния кабел от бубината и го позавъртете на стартер 2-3 пъти колкото да качи маслото в главата,нека угасне лампата на таблото! И преди да сте направили и това,проверете охлаждащата течност и маслото! После връщай кабела и пали!

:да: Иначе моите гумички не съм ги сменлял и съм сигурен че са оригинални колата от както е вкарана в бг не е отварян мотора (само смених гарнитура на капака на клапаните дразнеше ме че мотора постоянно е мазен)
За другото колегата е прав даже може да искарате свещите,ако има някаква мръсотия(нагар) незнайно как попаднала в цилиндрите да се издуха, но не задължително :beer

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Вто 05 апр 2011 0:16

Снимки на Голфчето нямам, но ще направя при огледа. Благодаря, че ме насочихте какво точно да прегледам и как да постъпя. :beer Гумите, ГО, преглед и обслужване са ясни. :)

А с Шкодилака не ми се занимава вече. Вярно, че не е лоша кола, ама вече главата ме цепи, като се сетя за нея. :Mr Green Fun Непродаваема е, знам, но вече ми дойде в повече. Слагам я на двора с ключовете и документите на таблото и който иска да си я оправи и кара, аз вече нерви нямам. :012:

Тези дни с баща ми ще направим огледа и ще дам развитие по темата. :beer

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 05 апр 2011 0:23

Ми ще чакаме да пишеш! Между другото не би било зле да прегледате и ангренажния ремък преди да въртите мотора! Аз така взимах една престояла кола,една година не беше палена и след като запали и я изгасих не можа да запали повече,въртеше толкова лесно все едно няма свещи... Свалям капака на ангренажа гледам-зъбите ги няма,добре,че не удари клапаните! Всичките тези неща ти ги пиша,понеже колата даже още не си я купил,пък ще е тъпо да стане някаква беля от недоглеждане и да ти каже съседа ти ''Ти ми я счупи''... Защото историята познава и такива случаи...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 05 апр 2011 11:38

xalerrelax написа: От месец карам служебна Корса(само че бензинова)
Направо съм потресен от разхода на тази ръждичка.

Ти пък колега де го прати при таралясниците ??
Карал съм служебна набор 10.2006 взета чистак нова от Пл.панаир 1,3CDTI
Таралясника на 50 000 км нямаше задни амортисьори, на 62 000км хвърли турбо и напълни ЕГР клапана със стружки .На турбото-скъсана ос- шупла в остта. Дум 1870 лв за ремонт.На таван избиха ръждиви петна на 4тата година. Предни накладки яде за няма 30 000км,на 60 000км дисковете са с ръб над 1мм. Много мека и слаба предница, радиатора се държи на 2 ламаринки отдолу, които лесносе огъват и радиатора теква. На 3 тата година взе да се люши боята по таблото и решетките. На волана се проби кожата на бутона за клаксона.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 05 апр 2011 11:49

отиди в немско с некой познат дето да те упъти и си избери колица. :wink: и бягай далече от австрийски било то опели , фолксвагени и т.н.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 05 апр 2011 20:02

stefarata написа:отиди в немско с некой познат дето да те упъти и си избери колица. :wink: и бягай далече от австрийски било то опели , фолксвагени и т.н.

Няма смисъл да купува автомобил от швабско за 1-1.5к евро колкото е бюджета на колегата и да се разправя на границата с купища документи,той ще изхаби 1к докато си дойде в България,а и тук е пълно с по-евтини коли от евтинджос класа.
Аз бих си взел Поло :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”