VW MFD Навигация

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

VW MFD Навигация

Мнениеот GOLFRevolution » Пон 04 апр 2011 12:26

Здравейте колеги наскоро се сдобих с оригиналната MFD навигация и искам да си свържа към нея ТВ, DVD, камера за задно виждане или MP3/IPOD и т.н.също така ако има някой който да си сменял firmware или изцяло софтуера за да ползва и Бг карти моля да сподели мнение, изчетох може би всички теми по въпроса във форума, но общо взето открих неработещи линкове
някой чул че някой правил нещо, но нищо конкретно, та моля ако някой си е свързвал нещо от гореизброените компоненти или е пряко запознат с монтажа им, или пък като цяло е подобрявал нещо по навигацията да изкаже мнение как точно се случват нещата.
Поздрави :)

sashot
Автомобил:
Двигател:

Re: VW MFD Навигация

Мнениеот sashot » Пон 04 апр 2011 19:30

TV, DVD, камера за задно виждане - няма проблем,писано е как, МП3 - според мен най-добре с xcarlink.
Kолкото до карти за България - забрави.

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Вто 05 апр 2011 8:56

Ами да колега, аз затова я пуснах тази тема понеже в повечето теми е писано, "да става" и са до там нещата или в най-добрия случеи има и неработещи линкове, затова искам някой който го е правил да обясни нагледно как.
Относно картите гледах в други форуми, че има хора който им променят firmware и могат да четат и други карти освен Teleatlas.
А за MP3 смятам да пробвам този вариант http://www.tme.eu/bg/katalog/adaptori-z ... D100603%26.

Нека ако някои го е ползвал да искаже мнение.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Вто 05 апр 2011 15:04

ТВ тунер си има оригинален. Но струва доста пари. ДВД плеер може да се включи и друг, стига да има СКАРТ - изход с RGB- сигнали. Разгледай този линк на братушките. http://passat-b5.ru/showthread.php?t=146019

За рефлашване с друг фърмуер с цел използване на други карти точно за тези навигации не съм чувал.
Устройствата, които си посочил не са ми познати, но xcarlink-овете работят много добре, затова ти ги препоръчах.

Всички тези неща са писани нееднократно във форума, ползвай търсачката.

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Вто 05 апр 2011 17:51

Както съм споменал и в 1-я си пост съм прочел всички теми по въпроса, също както и вече съм разглеждал форума на братушките, но общо взето колегата обяснява как е обърнал RGB в SCART(или аз поне само това разбрах), а мен ме интересува и какъв тунер е ползвал (аналогов или цифров)от къде е прекарал кабели и т.н. и най-вече предпочитам някой от БГ да сподели мнение тъй като покритието на цифровите сигнали в Русия и един, а в БГ друг, за да мога да си преценя кое е най-добрият вариант.

Относно Xcarlink-a, днес имах повечко време за губене и намерих схема на RGB кабела и докато събера мнения за показаните от мен кабели, обиколих цяла Варна за да си намеря такава букса и след като никъде неможах да намеря minidim със 10 pin-a се заех самостоятелно да си изкарам аудио изход от RGB буксата и смятам, че се получи доста добре и се чува перфектно :))
Прикачени файлове
minidin10pin.jpg
Схемата на буксата
05042011123.jpg
Това е и резултата който се получи при мен :)

Потребителски аватар
ninja-3
Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
Двигател: avf 2004

Мнениеот ninja-3 » Вто 10 май 2011 17:24

GOLFRevolution написа:Ами да колега, аз затова я пуснах тази тема понеже в повечето теми е писано, "да става" и са до там нещата или в най-добрия случеи има и неработещи линкове, затова искам някой който го е правил да обясни нагледно как.
Относно картите гледах в други форуми, че има хора който им променят firmware и могат да четат и други карти освен Teleatlas.
А за MP3 смятам да пробвам този вариант http://www.tme.eu/bg/katalog/adaptori-z ... D100603%26.

Нека ако някои го е ползвал да искаже мнение.

колега аз го поръчах туй нещо и чакам другата седмица да дойде.после ще пиша пак с повече подробности

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Чет 12 май 2011 21:48

Супер колега ще се радвам най-накрая някой да сподели ОПИТ, а ти мислиш ли да свързваш някакъв видео източник към нави-то си ?

Потребителски аватар
ninja-3

Мнениеот ninja-3 » Съб 14 май 2011 22:44

да ,единия вариант е това http://cgi.ebay.de/EONON-D0009-HALF-DIN ... 1c1b3f2dc7 перфектна работа ще свърши,има и по ефтин вариант като това http://www.dealextreme.com/p/ultra-mini ... i-av-37537 само че ще трябва да се смени адаптера да е за 12волта

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Нед 15 май 2011 9:40

Колега аз определено мисля, че второто е по добрия вариант доста по практично ми се видя ! :beer

п.с. колега сега виждам че си от Варна, като си ги вземеш тези работи може да се видим да видим какво е станало :screwy

Потребителски аватар
ninja-3

Мнениеот ninja-3 » Сря 18 май 2011 22:10

няма проблем,само да пристигнат нещата :077:

Потребителски аватар
ninja-3

Мнениеот ninja-3 » Пон 23 май 2011 15:01

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Сря 30 май 2012 15:45

Здравейте!

Имам Пасат Б5.5, комби, 2004 с MFD, доколкото разбирам от картинките, които виждам тук във форума. Искам да си пусна аудио (музика, но може би и навигация) от телефона. Въпросите са ми:

1. Къде точно се намира AUX-буксата - трябва ли да се разглобява навигацията, тъй като отвън не я виждам никъде?
2. Доколкото разбирам, AUX-буксата е 10-пинова. Тоя кабел би ли ми свършил работа?:

Изображение

3. Мога ли да намеря зарядно за кола, което да е с микро-УСБ, за да стане за телефона?
4. Стойките за кола универсални ли са, или трябва да търся за конкретния модел телефон (Samsung Galaxy Gio), и евентуално къде да търся?
5. В самата навигация, доколкото разбирам, май мога да сложа само ДВД с карта, но не и аудио-ЦД - аудио ЦД-тата - само в чейднжъра в багажника?

И два въпроса за навигацията:
6. Доколкото разбирам от другите теми - карта за България за тая навигация няма читава дори и след излизането на v8?
7. На картинката се вижда, че на моята навигация май и липсва бутона Eject - поне не успях от никъде да извадя диска, който е вътре - мисля, че има карта на Германия на Блаупункт вътре - поне такава кутийка имам в жабката. Та, бутон едва ли може да се открие, но поне как да извадя диска с подръчни средства, щото бих искал поне карта на Западна Европа заради Гърция да сложа - къде би следвало да натискам - вътре има една правоъгълна пластинка - нея ли, или в отвора вътре?

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Пон 04 юни 2012 16:58

1. AUX буксата е от задната страна на нави-то.
2. ако ще го ползваш за слушане на музика, да.
5. на мястото за CD на навито можеш да сложиш само диск с карта (които не е ДВД, а обикновенно CD).
6. Да, карти за БГ няма.
7. да, поне според снимката ти го няма бутона, от ползването на навигацията като такава по-добре се откажи, последните карти са от 2005-2006г. (или поне аз такива намерих)

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Съб 13 юни 2015 22:43

Здравейте, колеги. От много време имам MFD 1 на моята кола и не спирам да си мисля за камера за задно виждане. Имам познат, който е много навътре в автоелектрониките, каза ми, че за да вържа камера, която да се пуска на екрана в момента когато съм на задна предавка трябва да си намеря оригинален TV тунер, защото предавал RGB сигнал. Вярно ли е това или трябва да търся някакви други решения на казуса ми.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Нед 14 юни 2015 5:54

И да, и не.
Ако имаш конвертор до РГБ, прескачаш оригиналния тунер. Аз например имам конвертор, камера, YATOUR, китайски цифров тунер и имам цифрова телевизия, SD & USB вход за мп3, avi, mpeg 2/3, и радио :)

Изображение
https://www.facebook.com/ivailo.dinkov.7/videos/vb.611303615/10152819160513616/?type=3&theater

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”