Както искаш го приемай. Аз няма да спра да се ядосвам когато млади българи пишат неграмотно, няма и да спра да обръщам внимание на правописа. Радвам се, че си оправил заглавието, но пък не си направил труда да си оправиш мнението ... к'во да кажа - най-болното е, че не ви пука дали сте грамотни или не. Четири от всеки пет казват "гледай си работата, ще си пиша както искам - тук е автомобилен форум, а не час по български". Тъжно е. Неграмотността е все по-разпространена - и по медиите вече не се обръща внимание на правописа, скоро и книгите ще се издават с грешки ...
Извинявам се, ако съм ви досадил! А и без т'ва някой скоро ще мине да забърше мнението ми, че няма нищо общо с чистачките - дано не се сърди много, че му създавам работа.
чистачките скърцат ужасно- ГОЛФ 4
- ivankov
- Автомобил:
- Двигател:
zdr
смени си само перата сложи си графитни 
ето това приложение намерих, колегата airjohn наистина е прав:
Когато механизмите заяждат поради ръжда, корозия или замърсяване, WD-40 прониква в тях и ги освобождава, правейки възможни следващи плавни операции. Това намира приложение при ключалки, брави, ръчни спирачки, пера на чистачки, части на карбуратора и др.
Когато механизмите заяждат поради ръжда, корозия или замърсяване, WD-40 прониква в тях и ги освобождава, правейки възможни следващи плавни операции. Това намира приложение при ключалки, брави, ръчни спирачки, пера на чистачки, части на карбуратора и др.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако перата са ти кофти и със злато да ги мажеш пак ще скърцат и ще подскачат,а при колегата проблема е точно такъв . И аз доста време карах така с едни Бош сега съм с Валео и се плъзгат без шум и подскачане но при по-силен дъжд и над 120км/ч не се справят много добре но иначе като е мръсно стъклото с пръскалките го чистят перфектно до сухо с едно пускане!
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Re: чистачките скърцат ужасно- ГОЛФ 4
Колеги и на мен ми стърже много шофьорската и стигнах до извода, че не е до самата чистачка, а до механизмя, защото при връщане стърже и оставя следи по стъклото. Ако някой е правил тази процедура моля да качи снимки и обяснения как да се справя, защото до сега не съм го правил 

- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Аз наскоро правих тази процедура доста елементарно свалят се раменете на чистачките след което внимателно се маха декоративната пластмаса маха се букста от моторчето на чистачката целия механизъм се държи на два болта.След това се махат едни малки скоби на самите водачи дето са закрепени чистачките и ако има много глеч се накисва с нафта или някъкъв препарат и се вадят след това с водна шкурка се изчиства цялата глеч слага се грес и в обратния ред се събира и резултата е на лице 

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Мерси скоро ще го направя и аз 
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Там е на конус май.По внимателно с шкурката
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
На мен лекичко ми опираше пружинката на самото рамо в стъклото и първоначално ме заблуди че са новите чистачки които бях монтирал 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
валеото не са лоши чистачки, но след година и половина да речем се смачкват.Не толкова старее гумата, колкото се деформират.
В много случаи и рамената на чистачките, най-често шофьорската се деформират/изкривяват.
В много случаи и рамената на чистачките, най-често шофьорската се деформират/изкривяват.
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Аз няма да спра да се ядосвам когато млади българи пишат неграмотно
Трябва да има запетая пред "когато". И на мен ми омръзна колега да чета неграмотни изречения
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”