Чукане на двигателя при смяна на гарнитура на глава!!! Помощ
- zazolin4o
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AAM 1993
Чукане на двигателя при смяна на гарнитура на глава!!! Помощ
Здравеите колеги имам един проблем разбирам само толкова до колкото да си сабера двигателя по части :П та проблема ми е следния смених гарнитурата на главата защото беше духала между 2 и 3 цилиндър зглобих я направих центровката както трябва стегнах си болтовете както трябва и доиде ред на палене запали от тряс ,но се появи едно мн силно и гадно 4укане мисля че ангренажния ремак не е мн хубаво опънат вазможно ли е да е от това и ако не е моля помогнете 4е вече незнам какво да правя с голфарата . Тя е 1.8 моноинжекция
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чукане на двигателя при смяна на гарнитура на глава!!! Помощ
Провери отново зацепката на ремъка.Възможно е да "чукат" и повдигачите,виж налягане на маслото,сигурен ли си че новата гарнитура е "точна" и поставена правилно?
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
а провери ли дали главата не е крива ??? и пак да има комшулук м/у цилиндрите??
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Повдигачите чукат докато качи и се напълнят с масло така беше и при мен остави я да работи и ще изчисти!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
едно само не ми е ясно...
поназнайвате-ОК. ама защо се хващате да вършите разни неща, за които поназнайвате само, свършвате каквото свършвате първо-и после ревете по форумите: алеле майко какво стана сега?
първо питаш, разпитваш, събираш информация-а не с ключовете напреде и после ама то защо така сега какво да правя...
ми-оправяй се!
един колега ме научи на много важна житейска истина-колкото повече народ го знае и спазва-толкова по малко проблеми:
като се насереш-трябва да можеш да се опереш!
ако не можеш да се опереш-не пипай...
писах го другаде, ама и тука ше го напиша: маймуната преди да изяде маслината-мери костилката отзад!
поназнайвате-ОК. ама защо се хващате да вършите разни неща, за които поназнайвате само, свършвате каквото свършвате първо-и после ревете по форумите: алеле майко какво стана сега?
първо питаш, разпитваш, събираш информация-а не с ключовете напреде и после ама то защо така сега какво да правя...
ми-оправяй се!
един колега ме научи на много важна житейска истина-колкото повече народ го знае и спазва-толкова по малко проблеми:
като се насереш-трябва да можеш да се опереш!
ако не можеш да се опереш-не пипай...
писах го другаде, ама и тука ше го напиша: маймуната преди да изяде маслината-мери костилката отзад!
- zazolin4o
ами главата е шлаифана и е точна не е крива неми вдига маслената помпа масло сега ще свалям картера и ще видя помпата как е и сигорно ще зимам нова и ще видим какво ще се получи дано да е от нея стискаите палци
. А колегата дето непомага особено мн в отговора си ще му кажа че когато нямаш пара за ремонт се принуждаваш да си я праиш сам , пък и нали за това е форума да се помага .... тази вечер ще я свалям да я видя и ще пиша какво е станало
благодаря за помоща.

-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
развий масления филтър и извади централния кабел на делкото помоли някой да върти на стартера и когато протече масло при филтъра спрете въртенето ,завийте филтъра ,сложете кабела и направете проба ако се загасне лампата на маслото ,да знаете това е магия 
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
keymaker написа:развий масления филтър и извади централния кабел на делкото помоли някой да върти на стартера и когато протече масло при филтъра спрете въртенето ,завийте филтъра ,сложете кабела и направете проба ако се загасне лампата на маслото ,да знаете това е магия
Ся що го караш да се олива и с масло,то главата му пуши..Колко пъти съм навивал празен м.филтър на добре източена система,без проблем си вдига налягане,ако си е в ред всичко.
Колегата да докладва: има ли налягане/няма ли,и то колко е?.Има тапа на м.филтър-там да мери.
Въпреки всичко казано дотук,имам чувство за нещо неспоменато..как така от гарнитура-и хоп маслена помпа
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
сваляи пак главата и търси каде е гре6ката.едва ли в помпата е проблема.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
keymaker написа:развий масления филтър и извади централния кабел на делкото помоли някой да върти на стартера и когато протече масло при филтъра спрете въртенето ,завийте филтъра ,сложете кабела и направете проба ако се загасне лампата на маслото ,да знаете това е магия
.......................................................
На същото мнение съм. Това се получава понякога, когато маслото се изтече от системата, помпата, която не е първа младост остане суха, а старият филтър подпира. Няколко пъти ми се е случвало. Единият - на моя кола.
- zazolin4o
сте пробвам както казва колегата с магията че още несам ходил до колата и мисля да е ся да видим какво ще стане а относно гарнитурата сичко си е океи наместена е както трябва ще пробвам така и ако не стане ще свалям картера и аз немога да си го обясня как таи ше спре помпата изведнъж но щом така казва колегата може и таи да е
ще пиша пак 
- zazolin4o
с магията нестана ще се сваля картера да се гледа помпата ....
- zazolin4o
не е от помпата възножно ли е да е от масления филтър да е запушен или нз и аз 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
zazolin4o написа:не е от помпата възножно ли е да е от масления филтър да е запушен или нз и аз
Направи клип с "Чаткането" и все ще има кой да ти каже от какво е!
Така само можем да гъдаем! Но според мен или е от повдигач, или от клапан! Ако е нещо по-сериозно, е кубилица, което ме съмнява!
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
my heart iS iCe написа:zazolin4o написа:не е от помпата възножно ли е да е от масления филтър да е запушен или нз и аз
Направи клип с "Чаткането" и все ще има кой да ти каже от какво е!
Така само можем да гъдаем! Но според мен или е от повдигач, или от клапан! Ако е нещо по-сериозно, е кубилица, което ме съмнява!
Колега на този мотор повдигачите са хидравлични незнам за какви кобилици става въпрос!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”