В5 помощ за ABS
- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
Re: ABS на В5 - помогнете!
и аз мислех с ел. проводимото лепило на BISON да си реша проблема... някой химик има ли тука да каже с какво да запоим този прводник от клипа... до колкото разбрахме е от Алуминий...
- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
Re:
грешка 

- tsvetanovvvv
- Автомобил:
- Двигател:
_Technics написа:и аз мислех с ел. проводимото лепило на BISON да си реша проблема... някой химик има ли тука да каже с какво да запоим този прводник от клипа... до колкото разбрахме е от Алуминий...
Да грешка, алумин няма, запоява се с обикновен тинол като се почиства преди това с киселина както е показано на клипа. Това което виждате на клипа не е лепило а течност(може и силикон да е) която е използвана за изолация да не контактуват отделните елементи от платката. Ако има някой с такъв проблем в моя район мога да му го оправя срещу скромно възнаграждение(почерпка)

Последна промяна от tsvetanovvvv на Съб 14 май 2011 21:46, променено общо 1 път.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ако има някой колега закъсал с АБС-са да свирка ще му го запоя, занимавам се с електроника и не е проблем да помогна на колега.От софия съм.
- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Здравейте Колеги,отново се появи проблема със скапания АБС
. Историята е следната колата я взех с неработещ АБС,карах я така няколко месеца. Тогава освен АБС пищеше някъв зумер и пишеше STOP + внимание индикатора на ръчната "лудница". Декември я закарах на ремонт майстора каза,че може да се поправи блока много се зарадвах,защото се разминах само със стотачка
. До тук добре преди месец,като си шофирам в движение светват лампите ABS и ASR карах няколко км. и отбих. Паля колата и лампите не се появяват
викам си добре,кво било незнам. След седмица пак същото светват,гася колата после пак паля и всичко ОК. Вчера се появи познатия СИМПТОМ ОТНОВО пробвах по-същия начин,обаче не сработват и предупредителните индикации си останаха. Подчертавам,че светват само ABS и ASR без разни стопове и (!) и т.н. Ще се радвам ,ако някои помогне!!! 

Последна промяна от nistel_87 на Нед 15 май 2011 19:11, променено общо 1 път.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Така описан проблема, повече прилича на датчик, но по-добре го закачи на комп и то ще си покаже.
- nistel_87
Ами Колега,когато АБС не работи с Vag-com не може да влезне в системата показва някъква грешка,която неможе да се изтрие. Когато си работи АБС диагностиката показва,че по-системата всичко е добре няма грешки. Проблема изглежда,че пак е в блока нещо моментно,което ту работи ту изключва,контакт някъде ли се губи. Гледах клипа,където се запояват тея жички в блока и ми се стори голям филм това нещо. А проблема при мен най-вероятно там..
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Не ти ли дадоха някаква гаранция за ремонта?
- nistel_87
Пак сработиха системите ABS и ASR но,незнам до кога.От Няколко дена неса светвали интересното е,че ако се губи контакт в модула някъде няма да угасват и постоянно ще алармират на таблото.
Някой ако, има идея от какво се получава може да помогне.. 

- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
сега колеги ще ви кажа аз какво направих с моят абс, 2002 AVF ENGINE тракшън контрол с блокаж на деференциала,вътре е с 12 клапане, обикновено мисля, че са с 8, на компа ми показваше , че няма връзка с абс,а. при запалване светваше лампата на абс,а и ръчната мигаше и пискаше 3 пъти, след около 5 минути гаснеше и ми светваше лампата на тракшън контрола, взех да натискам буксата на абс, когато е на контакт и се чуваше , че нещо включва и изключва в него, и съответно лампата гаснеше и светваше, като разучих какви са цените за нов и ми спря часовника. После е напръсках с контактен спрей и така работи 3 дни, после пак светна, после натъпках буксата с технически вазелин и сега работи безупречно, дай боже така да си остане
надявам се да съм бил полезен

-
- Автомобил:
- Двигател:
vlladii написа:Колеги ако има някой колега закъсал с АБС-са да свирка ще му го запоя, занимавам се с електроника и не е проблем да помогна на колега.От софия съм.
Днес се разбрах и ходих до този колега!!! Евалата на пича

- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
BG_POLICE написа:vlladii написа:Колеги ако има някой колега закъсал с АБС-са да свирка ще му го запоя, занимавам се с електроника и не е проблем да помогна на колега.От софия съм.
Днес се разбрах и ходих до този колега!!! Евалата на пичаОправи ми АБС-а и сега работи
Свали блока, отвори го, запой проблемните жички (което си е цяло приключение и много трудно става
), след което го затвори и залепи с топъл силикон, сложихме го на колата, адаптира го през ВАГ-КОМ и "О ЧУДО - ВЕЧЕ ИМАМ АБС"
КОЛЕГИ ИСТИНСКИ ПРЕПОРЪЧВАМ МОМЧЕТО МНОГО Е ТОЧЕН И КОРЕКТЕН
Ако имате проблеми с АБС-а той е човека! Казва се Влади, тел. му е 0886339978 , живее и работи в София! Обадете му се няма да съжалявате
моят тотално изпуши вече

Добре де колеги,а как махнахте капака на модула?Аз пробвам и леко се счупи в края....може би с нагорещен макетен нож ще стане.Ако може да дадете съвет ще е чудесно ще кача и снимки на операцията 

- tsvetanovvvv
- Автомобил:
- Двигател:
Реже се или с мекетен нож или с каквото намериш(важното е да не се счупи) горната част на капака който накрая се лепи със силикон