нормално развитие за нормална държава
вижте статистиките на другите държави от ЕС
не в брой население, а в % изменение
за ромите и турците-коментари във фацебук, не тук
В историята ли отива България?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
Re: В историята ли отива България?!
Pacho B написа:Айдееее брата ром виновен стана като заговорихме за броя деца на семейство??
Аз имам 2 деца - държавата не ми позволява финансово да имам повече - не за друго!
никой не е виновен за нищо,просто те раждат по повече деца и ще станат повече от нас
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
То това си е цел от 1990 год. На 5 млн ще се спрем.Иначе и на следващото преброяване ще ни изкарат с около милион повече от колкото сме,за да си имаме икономическите изгори от БВП на глава от населението.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
lub0o написа:никой не е виновен за нищо,просто те раждат по повече деца и ще станат повече от нас
по принцип колкото е по-необразована, тъпа, бедна и т.н. една група хора (нека приемем за момент, че циганите са хоратолкова повече деца ражда. Доказано е статистически отдавна. Подобен феномен се наблюдава и около природни бедствия, войни и т.н.
а иначе в Европа средно една жена ражда 1.6 деца. При предишните данни числото е било 1.45. За да поддържа константен броя на населението са сметнали, че трябва да ражда 2.1 деца.
Последна промяна от dobrin на Вто 05 апр 2011 20:55, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш предупреждение за идиотското си изказване относно ромите
Причина: Получаваш предупреждение за идиотското си изказване относно ромите
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато стане въпрос за намаляването на населението на БГ, всеки веднага вкарва темата за ромите. Спрете се, за да не изчезне и тази тема.
Никой не е виновен, че някои хора предпочитат да останат с едно дете, или пък нямат възможност.
А обяснението от предното мнение е пълно безумие
и не знам от кого точно е статистически доказано. Имам много интелигентни познати с възможности много над средните и всички имат поне 3 деца.
Никой не е виновен, че някои хора предпочитат да останат с едно дете, или пък нямат възможност.
А обяснението от предното мнение е пълно безумие

- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
lub0o написа:Pacho B написа:Айдееее брата ром виновен стана като заговорихме за броя деца на семейство??
Аз имам 2 деца - държавата не ми позволява финансово да имам повече - не за друго!
никой не е виновен за нищо,просто те раждат по повече деца и ще станат повече от нас
Хахааа,нормално,нормално - те започват от 14 годишна възраст да правят деца...
Мои приятели,които са на 35 още няма деца!
И не разбирам - какво са ви виновни циганите,като ние нямаме деца?
Чувам щрак,щрак...

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Няма причина да не ги вкарваме!
Нали и те са граждани на тази страна?
Нали и те са граждани на тази страна?
- feikot
Общо взето макс пейн е прав.Но по друга линия,това се наблюдава при икономическото развитие на дадена страна,в случая етнос.При положение,че страните се групират на бедни (неразвити),развиващи се и богати (развити) се наблюдава определен ръст и спад на населението според различния етап в който се намира икономиката (в случая благосъстоянието на етноса).Това е геодемографски профил.Ние (българите-интелигентни,по-богати....) си планираме живота,дохода,бъдещето и т.н. докато рома-само ръга.Във всички смисли на думата,и жена си и сестра си и дъщеря си и сестра та на жена му и комшийката и ракия и дърва краде,че и джулязо...Нормално е да има повече деца.И пак е прав за войните,бедствията и т.н. Може да не е научно,но поне статистически е доказано.Не оправдавам отношението му (а как ми се иска) но във форума такива коментари са,ако не забранени,то ограничени.
Ако някой реши да ме обори,веднага ще се обоснова с текстове и официални информации.
Ако някой реши да ме обори,веднага ще се обоснова с текстове и официални информации.
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
А колко изпаднали (физически,морално и финансово) българи има,които само "ръгат"
Пък аз мога да кажа само,че големите кражби не ги праи брата ром - прави ги българина (интелигентният в случая)
(пиша кратко по темата,за да не се отплесна)
Пък аз мога да кажа само,че големите кражби не ги праи брата ром - прави ги българина (интелигентният в случая)
(пиша кратко по темата,за да не се отплесна)
- feikot
Говорих по-широкообхватно,не се задълбочих в конкретиката на отделния индивид.Всички знаем,че има цигани,които са хора и българи,които не стават.Неизбежно е.Аз описвах т.нар. средностатистически ххх - било то циганин,българин,персиец или пакистанец.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:А обяснението от предното мнение е пълно безумиеи не знам от кого точно е статистически доказано.
Ето, ще ти подскажа с няколко извадки:
http://www.nationmaster.com/graph/hea_b ... 000-people
Страните на първо място са показателни
http://mjperry.blogspot.com/2008/08/if- ... -more.html
"Birth Rate 3X Higher for Women Receiving Welfare"
http://library.adoption.com/articles/na ... -rate.html
"The study, based on an analysis of 1994 birth certificates, found a direct relationship between years of education and birth rates, with the highest birth rates among women with the lowest educational attainment."
http://en.wikipedia.org/wiki/Baby_boom
Baby boom ефекта след войната
Факти, факти...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Седнал някой и писал, писал. Интернет е голям, широк, място има за много хора да си пишат, да правят статистики. Които доказват само, че дадени в конкретен аспект определени цифри са верни. Тук говорим обаче за България.
За бейби бума около войните е ясно, това никой не го оспорва. Но да отсечем с чиста ръка, че повече деца имат неграмотните и бедните е антилогично.
За бейби бума около войните е ясно, това никой не го оспорва. Но да отсечем с чиста ръка, че повече деца имат неграмотните и бедните е антилогично.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Добри не си криви душата
Как така никой не е виновен,че не мога икономически да имам 3 деца?!?!?!
Защо в Германия,Швеция,Новегия,Франция могат....дори със заплатата на багерист?Защо?
Аз имам добра заплата,и пак не мога

Защо в Германия,Швеция,Новегия,Франция могат....дори със заплатата на багерист?Защо?

Аз имам добра заплата,и пак не мога

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
а някой задава ли си въпроса каква е смъртността при циганите?
вярно е, че раждат на 13, но на 40 вече са старци и изглеждат така
рядко са случаите циганин доживял пенсия.
нормално е да се раждат повече за да има баланс
прави ми впечатление, че целенасочено се смесват с българи и децата се раждат все по-бели
вярно е, че раждат на 13, но на 40 вече са старци и изглеждат така
рядко са случаите циганин доживял пенсия.
нормално е да се раждат повече за да има баланс
прави ми впечатление, че целенасочено се смесват с българи и децата се раждат все по-бели
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Първо - не са го казали някакви си хора, това са извадки от статистически данни от официални органи. Например "From the August 2008 Census Bureau study "Fertility of American Women: 2006"". Мога да ти извадя още много данни, ама времето ми е по-ценно. Инернета наистина е голям и всеки, който иска може да се потруди да намери каквото го интересува, мисля че линковете са достатъчни.
Второ - съвсем не е антилогично, напротив.
Не съм казал, че говоря за България, нали? Написах "по принцип". Тъй че много моля ако нямаш някакви конкретни данни и факти да не обобщаваш така напосоки кой говори безумия!
Второ - съвсем не е антилогично, напротив.
Не съм казал, че говоря за България, нали? Написах "по принцип". Тъй че много моля ако нямаш някакви конкретни данни и факти да не обобщаваш така напосоки кой говори безумия!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”