Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Мнениеот drago_tr » Пон 04 апр 2011 21:04

Абе и аз ще участвам ама от сега си знам че ще съм сам с много публика :beat_butt2

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Вто 05 апр 2011 11:44

Pichaga написа: точно...
аз в събота в 17 ще изляза пред блока, съобразно поканата от районната администрация. Да видим кой ще дойде и кой ще чисти...песимист съм де

Аз ще си имам другарче, сестра ми :lol:
Агитацията от моя страна към комшиите е доста силна, изглеждат ентусиазирани, но според мен само на думи :(

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 05 апр 2011 11:51

Night_elf написа:
Pichaga написа: точно...
аз в събота в 17 ще изляза пред блока, съобразно поканата от районната администрация. Да видим кой ще дойде и кой ще чисти...песимист съм де

Аз ще си имам другарче, сестра ми :lol:
Агитацията от моя страна към комшиите е доста силна, изглеждат ентусиазирани, но според мен само на думи :(

ми за да не е само на думи ,ако трябва позасрамете тия дето само говорят колкото да не заспят :idea:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 05 апр 2011 14:46

хихихи една случка от тоя уикенд mhihi
Седим си на баира на Расник (дето летим) и понеже времето не ставаше, инструктора развъртя косачката да почистим кацалката от тръни и, пък учениците му помагахме с вилата и греблото (3ма човека, а има работа за 300). Старт-а е сравнително малък, а кацалката е огромна. Трябва и двете да са чисти, за да не се надупчат крилата.
През това време американски служители от посолството се учат, ама хвър-кац и като кацнат слиза джипа, взима го и газ нагоре (пък ние будалите пеша се качваме). Съответно като минат с джипа гледат само и единствено в другата посока mhihi
В един момент на инструктора му писна и се качва при тях "пичове, ние долу се строшихме да чистим, или дайте по 10 лв да се почерпят момчетата, или се включете и вие", при което инструктора им му казал, че ще вземат косачката му през седмицата, да чисти. Сещате се колко я е взел и колко ще я вземе mhihi
По принцип на кацалката е най-удобно да се прави наземна тренировка, защото дърветата са по-далече и като цяло мястото е по-широко, има по-малка опасност да се закачи крилото някъде.
От как им го каза това инструктора, ония започнаха наземна тренировка ГОРЕ на старта, където има място колкото да излетиш mhihi
Последва окичване на крилото 2 пъти на дървото и 2 пъти в храстите. Ремонта на крилото не е никак евтин, нито желателен, ама за 20 лв хората кво правят направо си умрях от смях mhihi
В един момент мислих да се кача аз да им дам тия 20 лв, само и само да кайт-ват долу, че им е*аха майката на тия крила mhihi
Просто бих дал всичко да видя американски държавен служител с гребло или вила mhihi Уви, не го видях :(

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 05 апр 2011 14:53

Няма и да го видиш.
Плащаш данък - общината чисти. Ти отиваш за кеф. Може да трябва да си платиш данък тъпкане на трева.
Така е - едни работят с главата си, други с ръцете си.
Това е разликата между мисловен и физически труд.

Иначе са много прости, нека и аз да съм прост и като си излизам от паркинга да имам като на малоумен знак "Само надясно", а не Бай Свинжо полицайчето, да ме чака на ъгъла да ме одруса 20 лева.

По темата - пръста няма да си мръдна като си знам данъците колко са ми.
Някъде да знаете или да чухте че общината е решила на добра воля да направи една площадка детска или да изчисти една зелена площ - аз не знам.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Вто 05 апр 2011 18:04

Милослав написа:Някъде да знаете или да чухте че общината е решила на добра воля да направи една площадка детска или да изчисти една зелена площ - аз не знам.

Тя общината е винаги първа писта да подкрепя и организира кампании, с които други да и вършат работата.

А аз лично няма да си мръдна пръста да чистя на всички абсолютни свини, които живеят около мен.
В градинката до блока децата играят в пълна кочина от семки, боклуци и салфетки, майките им седят и пушат, бащите наливат бира. На въпрос "Не ви ли е гадно децата ви да играят в тая кочина", директния отговор е "ама не сме я направили ние".:kissy: Убавци и убавици от всякъде. Затова си спя у нас, а като имам време ей я чужбината, ей ги курортите, ей ги планините, ей я провинцията.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Сря 06 апр 2011 8:15

dermeister написа:
Милослав написа:Някъде да знаете или да чухте че общината е решила на добра воля да направи една площадка детска или да изчисти една зелена площ - аз не знам.

Тя общината е винаги първа писта да подкрепя и организира кампании, с които други да и вършат работата.

А аз лично няма да си мръдна пръста да чистя на всички абсолютни свини, които живеят около мен.
.

Здравейте,
чета чета и не мога а проумея, в кой век, коя година живеете ?
Много е лесно да казваш аз си плащам данъци и да стоиш със скръстени ръце и да чакаш да дойде някой да ти почисти, да ти направи красиво и приветливо за живеене !
Но не става само така - трябва и твоето участие, твоя пример !
Ако ти излезеш и изчистиш и след това видиш някой да си хвърля боклука на метенето, предполагам няма да си замълчиш. Но ако не си чистил - няма и да ти пука.
Това един път
Втори път, ако наистина най-накрая се събуди така нареченото гражданско общество (но не в един и двама само) и започнат непрекъснато да търсят правата си, да настояват непрекъснато за изпълнение на задълженията на държавните институции към обществото тогава нещата драстично ще се променят !!!

Държавната администрация във всичките и измерения е уникално тромаво, вкостенено и уяло се чудовище, което почти не се променя след избори. променя им се само шапката - синя, жълта, червена , пембена
И докато ние като общество не почнем НИЕ да го мачкаме и настояваме да си върши работата, за която в крайна сметка Ние им плащаме заплатите чрез данъците си - така ще е, и нямаме право да очакваме нещо да се промени !
Трябва ние да се променим, мисленето и действията си, за да променим системата, и от там начина и качеството си на живот !
А това става само реални действия, а не празни думи !
А почистването на мръсотията около нас е едно добро начало - ако не друго може да се запознаеш и опознаеш съседите си, с които иначе само се разминаваш.:)
:drunk

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 06 апр 2011 8:49

Добре де ка да не казваме че плащаме данъци като на мен само такса смет ми е 200лв и на гаража още 40.
Общинарите плащат на няква си фирма дето шефа и с нашите пари си купува бугати вейрон а в същото време мръсотията е пълна и сняг 50 см по улиците/примерно/.Мангалите лежат цял ден по пейките и се правят че работят и пак с нашите пари им плащат.Аз им викам изметете ей тук и там ,а те "-ааааааааааа не може"
Еми кажи ми какво да правя - естествено ,че ще недоволствам.Наистина за какво плащаш в края на краищата.
Сега ако слезна да чистя ще ми опростят ли част от данъка-Не разбира се .Следователно по добре да отивам да работя през това време за да изкарам пари да платя на поредния мангал лежащ и наливащ се с бира от която бутилката остава на земята след него.
Относно личния пример - давам го като никога не хвърлям където ми падне боклук .Дъщеря ми по същия начин както един колега по рано написа си събира боклуците в джоба и никога не би се осмелила да хвърли нещо на земята.Обяснил съм и защо това не трябва да се прави и въпреки че е 2-ри клас ме разбира.Ама ми обясни как да реагирам когато вървя с нея и някой идиот си хвърли хартията на кроасана на земята и тя ме попита "- Ама тате..." Аз му кажа най галантно да не си хвърля боклука където намери и той преди да се обърне ми тегли една.Вярно след това се обръща и мнооооооооооого ама многоо съжалява ама и ти ще съжаляваш като видиш че съм зад теб и съм те уловил за връта и очакваш тази хартия да влезе там където слънце не огрява.Не хартията си хвърля ами и другите събира.Ама така ли трябва да е.Как смяташ ...това добър пример ли е за детето - баща му побойник...

P.s Който иска нека замени думата мангал с думата ром.Така го чувствам така го написах.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 06 апр 2011 9:19

mely написа:..

ти дето си педя човек колко страшен изглеждаш mhihi :horror:
който си плаща всичко към общината е достатъчно да не прави боклук
останалото има кой да го чисти

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Сря 06 апр 2011 9:43

mely написа: естествено ,че ще недоволствам.Наистина за какво плащаш в края на краищата.
.

Здравейте
ще дам прост пример
отиваш в магазина, казваш дайте ми килограм сирене,даваш парите, те дават ти празна торбичка - какво ще направиш ???? Предполагам ще протестираш ,ще искам и ще настояваш да ти дадат,това за което си платил
99% от случаите няма просто да се прибереш в къщи да напише на компютъра - недоволен съм ида скръстиш ръце и да чакаш да ти донесат сиренето на крака у вас
Същото
Плащаш си данъци, срещу които държавата/общината и т.н. имат ангажимент към теб!
Те не го изпълняват - ти какво правиш - отиваш ли (образно казано) да почукаш на вратата на съответната институция да си потърсиш правата, или недоволстваш в къщи и кръстиш пак ръце и чакаш ?

Конкретно за София - колко от нас ще се съберат пред общината в знак на протест срещу бездомните кучета, колите паркирани в парковете и детските площадки и малкото останали зелени петънца около блоковете, мръсотията и калта и дупките по улиците и какво ли още не, все задължения на общината, които тя незнайно защо не изпълнява. А за повечето неща има закони и наредби, както и глоби за неспазването им има и институция, която да ги налага и събира и така да има средства за много обществени блага, а те просто не правят нищо за да ги наложат и съберат !
защо никой не недоволства срещу тези неща ?

това е, за което писах в предишния си пост - това е част от гражданско общество :)

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 06 апр 2011 10:40

Аз в магазина ще протестирам ама и повече няма да влезна в него.И по този пример да напусна България ли.
И да звъня ,викам ,пиша,ходя и се разправям с дебелогъзи чиновници за всяка нередност която намеря макар да знам че всичко е до следващия път.
"Наритвам " редовно отговорникът на мангалите да не дремят,звъня в общината като изгасне уличното осветление,като разкопаят ги гоня до дупка да си го оправят в най кратък срок и КАЧЕСТВЕНО но така ли трябва да е всеки път .....Няма ли да се научат да си вършат работата за която им плащаме.Или като са държавни чиновници смятат да се пенсионират там щот от държавна работа много трудно се гони както знаем.
Айде да не почвам ,че ще ме избие на другаде и ще замандалят темата.
Който иска да ходи да чисти.Аз няма да отида поради гореспоменатите причини.Като се научим да пазим чисто и всеки да си върши работата - няма да има нужда от такива акции.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 06 апр 2011 10:45

Ма какъв протест бе, мадридчанино?

Ти в Мадрид видя ли някъде хитанос за вдигат пушилка и с твоите данъци да им се плаща заплата?
Видял си ама по паветата на родната ти страна.

Каква сирене, какви празни торби, какъв пример?
Примерът ми е това че си плащам данъка. Това е елементарно и не мисля че трябва да го пиша, ама :
Даваш пари - получаваш услуга.

Ще ти дам прост пример за инициатива.
Засяваш жив плет пред вас, има алея за колела и после път, натоварен да кажем.
Засяваш го, за да е хубаво, за да е красиво. Да обаче идва тази агитаторка общината, тази която ми събира парите и ми казва : Аааа не това е общинско и ще го изкореним не може така!
Това е. Ти го мислиш, правиш да е красиво нещо да има европейски вид, но тези който ти взимат парите казват че не става.
Наоколо около тебе няма нищо засадено от общината и не е особено чисто :)

Айде да ме прощавате, мисля да си чистя частният двор на къщата отвърте, където си е моя собственост и където общината не иска да ми помага да си го почистя.

А отвън - данъците ми го подържат.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 06 апр 2011 11:58

Между другото... частично такава инициатива вече мина в Пловдив, както и в други градове в страната. Не разбирам, обаче, защо тази кампания се казва "Да изчистим България".

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 06 апр 2011 12:01

stan4o_mc написа:Между другото... частично такава инициатива вече мина в Пловдив, както и в други градове в страната. Не разбирам, обаче, защо тази кампания се казва "Да изчистим България".

Може би се има предвид Изображение

и от там в Изображение

:063: :063: :063: :063: :063:

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Чет 07 апр 2011 7:54

Здравейте,
дълбоко съжалява,че има хора, които смятат, че задълженията му към обществото се изчерпват с плащането на данък и от прага на дома му навън нищо не го интересува.
жалко е!
пределно ми е ясна народо-психологията, че когато не искаш или те мързи да свършиш нещо от 100 кладенеца вода ще се донесе да се обяснява как и защо не се прави. Аз искам да ми се казва как може да се прави нещо а не как не може. А най-добре е думите да бъдат заменени с повече действия. Наслушахме се, седяхме и чакахме 20 години, време е да запретнем ръкави и поне това, което зависи от нас да го направим, че младостта ни мина в приказки, седене и чакане.

ще цитирам две поговорки от родния фолклор:
"насила хубост не става"
"помогни си сам, за да ти помогне и Господ"

:beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”