по закона на Мърфи и моя ред дойде да се запиша в числото на потърпевши от ПТП.случката е тази сутрин на околовръстното на Лил и пораженията са задна броня и изкривен теглич.по френските закони ако си от дясната страна на някого или те ударят отзад не си виновен,а удара е централно в ябълката на теглича.другото е че теглич е забранен ако няма закачено ремарке или каравана и при инцидент от сорта се изплаща наполовина.тук полиция не се вика както е в бг и протокола се прави между участниците в птп-то и после застраховките се оправят помежду си.самото произшествие ни най малко ме е притеснило ,но се ядосах на арогантното поведение на младото същество от женски пол с буква А(аматъор)на задния капак на другото возило.след малък снимков материал от моя страна отношението стана коренно обратно и именно в това ми е дилемата.бронята струва 542евро;теглича е 220евро и боядисване с монтаж още 250-разделено наполовина не е малка сума.имам частите и няма да давам и стотинка дори за бояджииски материали и се чудя дали да си търся правата до дупка(в тоя случай вземам над четирицифрена сума с малко разправии) половината или да кажа някакъв минимум от човешка гледна точка,а като се има предвид и кризата не ми се ще някой да гладува косвено заради мен.дилемата ми е дали да взема половината или да си определя някакъв минимум ,които си нямам и идея какъв да бъде.моля за повече морални мнения ,а не за поредния спам-материалното никога не ми е било приоритет ,ама напоследък ми се понатрупа малко повече и леко казано ми е писнало от неуважаващи себе си хора-в конкретния случай младата "дама" с инцидента попадна на не когото трябва.трябва ли да и дам урока ,който заслужава и да и изпразня джоба подобаващо?
п.п благодаря за проявеното разбиране ,а ако спама стане повечко модераторите имат думата