Не прави непоискано добро.
Я си представи че не си знаеше правата, тая щеше да те направи луда калинка - сигурен съм още повече щом е излезнала с карате.
Според мене си я одрусай както си трябва.
дилема?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: дилема?
Чета и ми се струва, че някой колеги не са прочели изцяло случката преди коментара си и изобщо не са разбрали че се случва във Франция с млад френска шофьорка, а не на околовръстното на София с рацер от Ихтиман примерно
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
през застраховка процедурата е следната:изпращам им копие от протокола за ПТП и след това фактурите за ремонта(това пък е най дребната работа)и след това неината застрахователна компания ми изплаща по дадените фактури-де факто не върви веднага да дам протокола заедно с фактурите на един и същи ден
и до няколко дни съм си взел паричките-за това проблеми няма и законите са едни и същи за всички .
относно непоисканото добро-ами то може да се гледа и така :направи добро дело за да получиш същото
п.п другата кола беше пежо 106 и малко не приличаше на кола отпред след катастрофата

относно непоисканото добро-ами то може да се гледа и така :направи добро дело за да получиш същото

п.п другата кола беше пежо 106 и малко не приличаше на кола отпред след катастрофата
Последна промяна от niks76 на Сря 06 апр 2011 16:35, променено общо 1 път.
К.Одаджийски написа:Чета и ми се струва, че някой колеги не са прочели изцяло случката преди коментара си и изобщо не са разбрали че се случва във Франция с млад френска шофьорка, а не на околовръстното на София с рацер от Ихтиман примерно
то май това си е повсеместно явление във форума

по темата, аз бих и взел все някакви пари, дали през застраховаката или нещо настрани, зависи как ги усещаш ти нещата. Все пак двамата сте си говорили, разбрали и имаш вече лични впечатление от случката. Може да е била нагла, просто защото е била и стресната, но може и да си е такава по природа, обикновено човек като го жилнеш за нещо, следващия път почва да се замисля, поучително е.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Според мен си действай по правилата. Държала се е лошо, живота учи. Да се замисли, утре ще удари друг. Ти ако беше отзад, дали щеше тя да пусне такава тема у френския VW форум

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Моето мнение е че хората трябва да се възпитават! Без компромиси и по правилата. Най-хубавото нещо е да имаш ясни правила и процедури такаче използвай ги 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
връщам темата в офф-топик други по изрична молба на автора.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Кофти случка, Ники. Ама живи и здрави де, стават такива работи... Обаче имам чувството, че си решил вече кво да правиш и тука само проверяваш колко морал и човечност са останали на юг от Дунава
На твое място бих и направил услуга - бих и казал да даде някакви пари за ремонта, а и за неудобството и да се забрави случката. Сигурен съм, че ще се съгласи, щото гаранция някой вече я е светнал какви са вариантите и как ще се отрази едно ПТП на застраховката и. "Направи добро и го хвърли на боклука", както са казали хората.

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Чакай сега
Искаш морално мнение - ето ти го
Доолкото разбрах и ти си в нарушение, защото не си си махнал теглича нали така. Което вероятно е довело до по сериозни щети на нейния автомобил, отколкото ако беше спазил закона. (предполагам, не знам). Значи и тя има известно право да се сърди, ако си е помляла колата в твоя теглич, нали така - едно е да се удариш в броня, друго е в теглич. Ето ти една изходна точка да решиш какво да правиш.
И обратното - това че ти имаш способностите и материалите да си поправиш колата и няма да даваш пари не означава, че няма да си търсиш парите - труда ти най-малкото не е безплатен (вместо да си поправяш колата може да си пиеш бирачката някъде).
Май само те обърквам де, ама и така и така е...
Искаш морално мнение - ето ти го
Доолкото разбрах и ти си в нарушение, защото не си си махнал теглича нали така. Което вероятно е довело до по сериозни щети на нейния автомобил, отколкото ако беше спазил закона. (предполагам, не знам). Значи и тя има известно право да се сърди, ако си е помляла колата в твоя теглич, нали така - едно е да се удариш в броня, друго е в теглич. Ето ти една изходна точка да решиш какво да правиш.
И обратното - това че ти имаш способностите и материалите да си поправиш колата и няма да даваш пари не означава, че няма да си търсиш парите - труда ти най-малкото не е безплатен (вместо да си поправяш колата може да си пиеш бирачката някъде).
Май само те обърквам де, ама и така и така е...
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Бате, ти си гостенин там...
Жената е млад шофьор, бъди джентълмен... пари бол, като вестници са... здраве да има
Направи добро, не с лошо

Жената е млад шофьор, бъди джентълмен... пари бол, като вестници са... здраве да има

Направи добро, не с лошо

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм българин с български документи и бг автомобил-просто няма как да съм в нарушение с теглича по френските закони 

Последна промяна от niks76 на Сря 06 апр 2011 20:18, променено общо 1 път.
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Заведи си щета и колкото вземеш все е нещо.Момето да си понесе отговорноста да не излезнеш после виновен че и искаш пари на ръка.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Ето този удар е подобен на твоя, само дето аз бях отзад...
За моята кола удоволствието да нацеля внезапно спрелия ми струва към 650 евро от моя джоб (цената на ремонта беше малко над 2к евро), ето това бяха "пораженията"
За другия пич не ми е ясно какво е правил с моята застраховка, не ме интересува..Халал да му е, не всеки ден може да те удари такъв, чиято застраховка плаща и не пита...Но от моя опит предполагам, че е сменил колата след това.
В Германия твоята случка е като малък джакпот - имам двама познати, които след малко по силен удар (но колата си беше в движение и се караше след това) скочиха на 3-4 години по-нови коли и 50/100х км по-малко срещу смешни пари.
А лично на мен ми се е случвало да задера сеат ибиза на преден калник и дясна предна врата при престрояване - моите щети бяха паднало (не счупено) предно стъкло на мигача, а другата кола я бяха писали тотал и собственика беше взел към 2000 евро от застраховката, при положение, че неговата трошка струваше не повече от 500 и аз му предложих директно да му я платяна няква такава сума. Естествено той не се съгласи...
Писах пак много, нищо не казах...С една дума - Минавай през застраховката, викай оценител (има защо) и взимай парата в ръка. Както би направил всеки КордонБлю на твое място, без да мисли дали ще имаш пари за чорапи след тва.
За моята кола удоволствието да нацеля внезапно спрелия ми струва към 650 евро от моя джоб (цената на ремонта беше малко над 2к евро), ето това бяха "пораженията"
За другия пич не ми е ясно какво е правил с моята застраховка, не ме интересува..Халал да му е, не всеки ден може да те удари такъв, чиято застраховка плаща и не пита...Но от моя опит предполагам, че е сменил колата след това.
В Германия твоята случка е като малък джакпот - имам двама познати, които след малко по силен удар (но колата си беше в движение и се караше след това) скочиха на 3-4 години по-нови коли и 50/100х км по-малко срещу смешни пари.
А лично на мен ми се е случвало да задера сеат ибиза на преден калник и дясна предна врата при престрояване - моите щети бяха паднало (не счупено) предно стъкло на мигача, а другата кола я бяха писали тотал и собственика беше взел към 2000 евро от застраховката, при положение, че неговата трошка струваше не повече от 500 и аз му предложих директно да му я платяна няква такава сума. Естествено той не се съгласи...
Писах пак много, нищо не казах...С една дума - Минавай през застраховката, викай оценител (има защо) и взимай парата в ръка. Както би направил всеки КордонБлю на твое място, без да мисли дали ще имаш пари за чорапи след тва.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”