Чукане на двигателя при смяна на гарнитура на глава!!! Помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Чукане на двигателя при смяна на гарнитура на глава!!! Помощ

Мнениеот emo-gar » Сря 06 апр 2011 18:21

Като "събра" главата..,я разкажи подробно:как монтира хидравличните повдигачи?Май трябва да се "изпразнят" преди монтажа..А защо-само мога да предполагам,за сега си запазвам предположенията за себе си.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 06 апр 2011 18:25

Да кажа и аз нещо, пък може и да помогне. Когато преди около 2 години сменяхме гумички с шурея на моето АБУ мисля се получи същото. Преди да сложим пуловете с 300 зора той успя да изкара маслото, което бяха събрали заедно с доста боклуци, бяха затлачени със старо масло. След като събрахме всичко и запалих колата тя тракаше почти като дизел в продължение на няколко минути, явно докато се напълнят повдигачите с масло. После тръгнах от Пловдив към Стара Загора и когато пристигнах вече си работеше съвсем нормално. Както казва колегата над мен ако си ги свалял и ти е възможно и при теб да се получи същото като при мен.

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Сря 06 апр 2011 19:41

колега ти сигурен ли си че сложи правилно гарнитурата на главата :012: да не си я обърнал на обратно и така да си запушил маслената магистрала към главата :lol:

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Сря 06 апр 2011 20:45

или не е сложена правилно или не е за vw.То друга при4ина няма единствето друго възмоvно не6то е да си вдига масло колата и да има заседнал повдига4.ако след като запали колата лампата на маслото изгасва има заседнал повдига4 и ако се остави да поработи да загрее маслото чукането 6те спре.

Потребителски аватар
zazolin4o
Автомобил: Golf 3
Двигател: AAM 1993

Мнениеот zazolin4o » Чет 07 апр 2011 7:10

Гарнитурата сам я поставил както трябва сигорен сам 100% сичко си в както трябва няма заседнали повдигачи нито клапан и за това сам сигорен но вчера сложих друга помпа и сичко се оправи няма чукане няма тракане няма нищо ред е на маслото и на филтара да ги сменям благодаря се пак за помоща на всички колеги дано да помагате и на други както на мен :) :kissy: :kissy: :kissy: xaxaxax

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”